Tuesday, May 18, 2010

tak mungkin ku lupa....

salam to all...
pejam celik, pejam celik da masuk 4th year aku di TAMAN BUDI & ILMU nih... xsangka betoi! i'm senior right now... igt lagi time baru2 masok UIA dlu, tercengang2.. menggelabah suma ado...

PRE-TAARUF WEEK:
seminggu sebelum taaruf aku diserang bisul! malam yang nak daftar tu memang aku dah give-up and tak mau sambung study dah kat sini, bayangkan, aku nak duduk pon xbley bla sakitnya!

TAARUF WEEK:
selam 3 hari taaruf week tuh aku stay kat sickbay, memang tak larat sangat, efek bisul tuh sampai demam.
aku tak join apa2 aktiviti pon. Hanya Allah jer yg tahu sakit aku. after taaruf, every week pagi2 aku akan melawat clinic utk dressing luka bisul tuh. kalo nak taw, aku ni pon VIP kt clinic tuh, yg bes everytime aku mintak MC mesti approve. kawan lain memang jeles la.. hahahah

BARRED FROM FINAL EXAM!
mesti korang fikir, giler ar budak neh first year da kena BARRED! ngueh3..
ni suma dsebabkan aku careless... tak check confirmation slip (junior2ku sila check kalo buley sampai abes ADD & DROP  period)  taw tak subjek apo? ARABIC LQ2083! patot la sampai sekarang aku ngan arabic tak brape ngam... utk selamatkan pointer aku, terpaksalah aku withdraw subjek tuh dengan membayar RM500 (cz WITHDRAWAL AFTER ADD & DROP PERIOD). Kebetulan kawan aku pon sama naseb. my dad was very angry la kan? "oh! selama ni tak pi class naa.. sampai kna barred.."
Tapi naseb baik akak STUDENT AFFAIRS tuh bley kautim, dia discount jadi RM300... cz we are 1st year, tak faham system lagi.. on the day yg ktowg pegi bayar tuh, aku mintak kurang lagi, last2 dapat RM150... i was very happy! tapi tu la, RM150 tuh da buley beli CD TVXQ da... tp time tuh tak kenal lagi. ngueh3..

INTENDED MAJOR IN HUMAN SCIENCES
My dad memang nak sangat anaknya ni majoring in PSYCHOLOGY. tapi abah, dalam banyak2 core course HS ni PSYCHOLOGY la anakmu dapat C.. Yang len suma A & B+. so i chose POLITICAL SCIENCE as my major. SPECIALIZED in COMPARATIVE POLITICS & POLITICAL THOUGHT...haha.. 2 cabang yg berbeza, patot aku combined CP & INTERNATIONAL RELATION..tp aku memang tak suka IR & PUBLIC ADMIN. coz aku tak suka sistem. bureaucracy etc

PART OF MRC
MAHALLAH REPRESENTATIVE COMMITTEE HALEEMAH.
i'm not smart & not a fast learner. but you can count on me. sebelum aku jadi MRC, aku follow roomates aku yg juga MRC before this join program. Bila da dok ikot, Kak Wida suggest suh pegi interview. but i'm not selected at first. tapi aku still join program sampai orang igt aku MRC. hahaha... aku ikot program U utk MRC cam McLEAD @ GENTING. bayangkan somebody yg tak de post ikot program. hampir setahun ikot program, interveiw utk next tenure MRC ado balek. Kak wida suh try lagi... aku pon try... GUESS WHAT?
aku dapat & my post INFORMATION & EDUCATION... my job, publish BULETIN & CREATE BLOG and any means to promote HALEEMAH.

2 comments:

Fay Nana (Cik Fana) said...

kalau dah nak exam tibe2 kene barred memang menangis tak berlagu. huhu...

tapi tak pe experience akan mengajar kita. hikk...:D

UknoWana said...

betoi2.. & i'm x gonna repeat it again... mau pengsan sayer! kekeke..