Posts

Showing posts from October, 2011

Pengalaman cari kerja part 2

Image
Salam to all...
cari kerja...lalala...cari kerja...

Abah: SPR nak pakai orang, jadi KTM (KETUA TEMPAT MENGUNDI) pergilah mintak kat pejabat daerah Aku: Abah call la orang kat pejabat daerah, nanti chek pi ambik borang dekat dia ;p [kalo dah anak manja]
Hari tu aku pergi bertiga, FARAH, SYAFA & AKU. Dah la masuk salah tempat, mujur bangunan yang sama, lepas dah jumpa Encik R, dia pun beritahu kami yang KTM ni hanya untuk kakitangan KERAJAAN saja...
"Tapi ayah saya kata, semua boleh minta" "dulu ya, sekarang dah ubah polisi" PULAK! Tapi encik tu bagi gak borang, cuma borang kat situ untuk PARLIMEN MERBOK & BUKIT SELAMBAU
"Kalau nak yang SP, pergi kat MPSP" PULAK!
Setelah berbincang, kami pun setuju nak pergi MPSP di bangunan sebelah tingkat 2... mujur kereta parking kat situ..

[statement yang sama diulang] "KTM untuk kaki tangan kerajaan" "tapi kenapa? kami tak layak ke?" "boleh, tapi RUGI, nanti TAK BOLEH CLAIM, orang lain dapat nak…

JYJ dah sampai!!!

Image
Salam to all!
Apa kabar semua? mudah2han sihat!
hari ni sangat best sebab apa yang dinanti sudah di depan mata!! Alhamdulillah! yay! *lompat sampai cecah bumbung* kekeke...


#sekarang bolehlah panggil diri ini true CASSIOPEIA ! hahahaha (TVXQalways5) kalo ada extra bajet, i'll buy TONE by TV2XQ...
thanks to RUCCI from GO KMUSIC STORE MALAYSIA add them @ FB

Pengalaman cari kerja part 1

Image
Salam to all...
Semoga Rahmat Allah melimpahi kita semua...Allahumma Ameen.

Selesai Convocation 10 October 2011 aku rasa diri ni dah masuk fasa baru dalam kehidupan yang penuh cabaran ini... ecececeh.... yelah! masih dok tanam anggur lagi. Jadi keputusan diambil dengan mengajak member sekolah aku, Miss Syafa untuk ke PPD, nak apply GSTT. okayh.. Syafa ni town planner, aku social planner..hahah.

PPD Punya cerita... Dengan penuh yakin dan tidak menoleh belakang lagi, kami mintak borang GSTT kat abang yang jaga kaunter.
"Abang, nak borang guru sandaran" aku "Dah takda dik, sekolah pun nak tutup brapa hari ja lagi"abang kaunter "Bila tutup?"aku tanya "1 October"abang tu jawab (dah 5 tahun aku tinggal sekolah, mestilah aku tak ambil tau sekolah tutup bila)

Lepas PPD kami terus ke PUSAT TENAGA KERJA a.k.a JOBMALAYSIA punya ejen untuk caw. SP.
kami pun isi borang hijau yang ada kat situ, tapi lupa pulak nak bawak resume. aduh! nampak benar xbersungguh2 nak ca…

^____^

Image
Bachelor of Human Sciences (Political Science)  International Islamic University Malaysia October 10th, 2011 Main Hall CAC, IIUM

Weep by Tohoshinki

Image
君の事を想いながら 辿ってきたこの道 変わったこと 変わらぬこと あるけれど
しあわせとかその定義が 人それぞれ違っても
帰る場所はここにあるんだ
時は流れ 止まることなく だけど明日( あす) の行方は
この心のありのままに 選びたい
今の僕に出来る事で 出来るだけの「ありがとう」を
贈りたくてここにいるんだ
君が泣いたから 僕も泣いたけど
悲しいからじゃないんだよ
君が来てくれた それが嬉しくて
涙があふれ出すんだよ
澄んだ空を見上げながら 誓いあった約束
心が少し沈む度に 振り返る
今日の空は それはまるであの日の空… 変わらないね
きっと今も変わらないんだ
君が見てるから 僕は歌うんだ
何かのためじゃないんだよ
君がいるだけで そこにいるだけで
想いがあふれ出すんだよ
忘れられなかった 忘れるはずなかった
目の前の笑顔が 愛おしい
ずっと会いたかったよ やっと君に会えたよ
これから先も僕と一緒だよ
君が泣いたから 僕も泣いたけど
悲しいからじゃないんだよ
君が来てくれた それが嬉しくて
涙があふれ出すんだよ
君が見てるから 僕は歌うんだ
何かのためじゃないんだよ
君がいるだけで そこにいるだけで
想いがあふれ出すんだよ

Translation
I was always thinking about you while walking along this road
Some has changed and some has not
The meaning or definition of happiness may vary from person to person
But at least I have the place I can call home here

Time flows and never stops.  But how to live tomorrow
I will choose it as my heart tells me.
I want to send you as much “thank you” as possible in any way I can now
That’s the reason I’m here

I cried because you were crying
But it’s not from sadness

I’m so happy…

Convocation Diary~ I Think U know

Image
Salam to All...
101011... Jam 11.45am, bermula episod baru dalam hidup aku dimana, sekarang aku secara RASMI di iktiraf sebagai salah sorang daripada beribu-ribu graduan di muka bumi Allah ini... Syukur Alhamdulillah, berkat kesabaran, kegembiraan, kesedihan dan kepayahan selama 5 tahun mengemudi bahtera pelajar Universiti berbaloi juga.

TAKUT bersulam GEMBIRA bergilir SEDIH...
Rasa macam tak mahu pergi konvokesyen sebab tengok gaya MAMA & ABAH macam tak excited untuk pergi bersama ambil scroll. I always said to myself "alah... undergrad je pun... memang la orang tak hairan, lainla aku ni nak pegi amek PhD..." (SYAITAN memang selalu sangat nak sesatkan orang dan nak melaga-lagakan) Alhamdulillah, setiap kali aku sedih, aku akan cari Quran untuk tenang kan perasaan.*Parents mana yang tak happy anak dia konvokesyen, cuma diorang tak nak tunjuk yang diorang care & exciter about it.

CONVOCATION DAY... ::PRE:: Disebabkan aku menetap kat Korea (perasan tak habeh)... jadi aku da…

Pre-Convocation

Image
Salam to All...
 Hari Graduasi dah hampir tiba! Tapi aku tak rasa excited langsung nak convo... memang orang kta sekali seumur hidup, tp entahla..aku rasa tak seronok pun...mungkin sebab pointer tak mencapai target & tak ada kerja lagi!! waaa...
tak apa lah... rezeki tu Allah yang tentukan... semoga aku diberikan pekerjaan yang sesuai nanti. InsyaAllah

 KUM BANG SHIN KI mini reunion
KOREAN CUISINE again! @SPRING POTATO sri gombak aaaaaaaaa...nyum2 hahah aisha try PERFECT TASTE (recommended) *perfect taste = longan, laici & rambutan juice RM6
waaniy lavender 
 giliran...giliran...
to bEcOnTinUed~