Posts

Showing posts from January, 2016

Ladies Night pulak...

Image
Salam all!

Good Morning!

Alhamdulillah semalam berkesempatan untuk menjamu selera di Cabai Kering Steamboat & Grill di Seberang Jaya. My expectation quite high, I thought that place would be like Seoul Garden, haaa padan dengan harga la cik kak oii!

Semalam promosi untuk wanita, Ladies Night okay! yang pergi pun semua wanita sejati kann..

Harga biasa : Sekepala RM22.90 

Ladies Night : Sekepala RM19.90 (ladies only)
Promosi untuk pekej Ladies Night (Free)

1) Dua wanita dewasa dapat seekor ikan (kerapu / siakap) masak tiga rasa atau masak pedas
2) Ais Krim lima perasa
3) Nasi Goreng atau Roti Telur leleh (Dua-dua sedap baq hang!)

Taukeh Cabai Kering sangat baik, siap nak tolong ambikkan gambar kitorang




Korang tengoklah gambar dibawah ni...



Kalau berkesempatan, singgah laaa...

Achiara & Manse

Image
Salam all...

Pernah tak korang rasa sedih kehilangan haiwan peliharaan?

Bagaimana perasaan korang?

Rasa biasa " alah... lumrah la tu"

Rasa sedih "kenapa pergi dulu?" ececeh

Straight to the point please!!


Okaylah, akak ada bela dua ekor kucing tempatan. Akak namakan Achiara (Sempena drama Korea Achiara's Secret) dan Manse ( Macam pelik nama tu untuk kucing betina kan... actually Manse means Long live or Free Spirit) *memang free spirit, buas kot!

Last week Achiara mati sebab kena langgar. Achiara ni memang sejenis kucing yang baik, masa kecik-kecik dulu bila bagi mandi tak penah bunyi, dia redha ja. Achiara kena langgar depan rumah. My mum was very sad. She cried all day long.

Kenapa aku pun rasa sedih? Bila tengok gambar Achiara dan ingat keletahnya air mata laju ja mengalir, rasa loser sangat! hahahah


We are focusing on Manse, now she has a privilege to enter our house. Pity Manse, she keep searching for Achiara.

Manse! Be strong.

Himnaeyo Manse!

Goodby Achiar…