Tuesday, February 22, 2011

Spring Potatoes Cafe

Salam to All~

Macam mana nak gambarkan perasaan GEMBIRA aku bila dapat jugak makan2 kat tempat hangat diperkatakan member2, SPRING POTATO CAFE!
Tak rancang pun sebenarnya nak makan2 kat sini, alang2 kluar beli barang2 barang and ado driver nak bawak, apa lagi seronok la pusing area Gombak tuh...

Tengok keadaan dari luar, biasa jer...memang betul2 muat 50pax la...
Bila dah oder makan2 tu, waiter kat situ kasi Marker pen kat kitorang, biasalah... jadi artis jap...
Kum Bang Shin Ki~ biarpun tak cukup korum, aku sematkan jugak nama kat situ..
U.KnoWana pun nak SIGN jugek~ tapi jangan tak tau... budak2 laki pun minat korea...
SNSD gitu~ peminat SOO YOUNG ngan YOONA ke? hahah hootz~
Baek! Jom tengok pulak apa yang kami pilih untuk makan hari tuh...
macam biasa... BIBIMBAP, JAJAMYEON & KIMBAB! opps~ lupa SPRING POTATO barbeque
uri driver~
burp... after eating~
credits to Helmy~

bila nak balik... my friends Shout... ALYUNO! hah...YunHo? Audika??
alyuno~ wootz2 butik pengantin lagi...
KENYANG PERUT SUKA HATI~ Tiba2 Barak ajak g ICEROOM... never heard bout that b4... ikot jep dah orang nak belanja...

We ordered these~
exclusively for barak~ heheh
Ice-cream ni tasty... tapi..
macam isi ayam kat dalam bihun sup! lolz
Penemanku itu hari~ NurMicky. TaecWani, Barak & Helmy... chingu! jeongmal Komapwo!

Argh! takleh lupa masam nya~
mani mogo oppa~

Saturday, February 12, 2011

Jiji Malaysia?

Salam to all...
I found JIJI Malaysia a.k.a ABU!
Jaejoong with Jiji, Waaniy with Abu

Jom pi KEDAH!

Salam to All...
rasa cam lama tak updet blog ni...tak sempat, ni pun curik2 masa. okaih... last week aku sempat jadi Tourist untuk Miz Waaniy Lavender, excited dia bila dapat p Kedah dan jumpa sawah padi... orang Kedah panggil Bendang... tapi bendang tuh dah tak hijau cz dah musim penanaman semula, jadi depa (diorang) bakar bendang tu....
Day 1 kat sana aku bawak dia pergi Immigration Office cause nak buat Passport nak pegi Hong Kong bulan April ni.
Day 2 we went to ALOR SETAR, start dengan RUMAH KELAHIRAN TUN MAHATHIR kat JALAN KILANG AIS. Tapi rumah tu tak leh ambik pic. amek kat luar je.
 
Tak lama jalan2 kat sini, kami ke MUZIUM PADI 
kali ni dah 2 kali aku kesini... tak lengkap mai kedah tak pergi muzium padi,
muka aku nampak awkward sebab baju aku bhgn belakng dah terendam dalam kolah air terjun tuh!
antara lukisan yang terdapat dalam muzium tuh...
replika padi!
Beras YUN HO makan~ ngahaha
Dah abes pusing-pusing muzium padi, melawat ke PUSAT SAINS NEGARA wilayah UTARA... tapi tak menarik sebab tak ada apa-apa pun selain tengkorak naik basikal and earthquake.hahah

Hari selepas tuh pulak, hari bersiar-siar dengan Waaniy Lavender pusing SUNGAI PETANI
Jalan2 cuci mata kat Shopping Complex in SP. Central Square, Village Mall... & Makan kat RADIX FRIED CHICKEN...tapi layanan cam hampeh jep. 

by the way, Waaniy request untuk pergi 3 tempat yang ada dalam lagu CINTA PANTAI MERDEKA
"Kuukir namamu
Di awang Gunung Jerai
Disaksikan laut daun nyiur melambai
Jauh pandangan permai
Disitu tanjung dawai terkenang peristiwa
Cinta kita terurai

Oh! indahnya... peristiwa...
iCinta kita di Pantai Merdeka...
 

dan kami pun pergi...
 tanjung dawai kami pergi esoknya dan buleh nampak jelas gunung jerai dari situ.
ka
k
U.knoWana vs TaecWani


 
 Oh... oh..."