Posts

Showing posts from May, 2011

Travel Trouble part 2

Image
Salam to all...
lama pulak nak cari mood menulis pasal trip to Hong Kong... sebab tak tahu kat mana nak mula balik... okaylah, sekarang, nak buat teknik IMBAS SEMULA atau dalam in english we called FLASHBACK...

19 APRIL 2011 (00:00am) Semua berkumpul di MPH untuk buat solat hajat berjemaah & bagi briefing terakhir sebelum berangkat ke Hong Kong jam 03:01am.
pia dah macam jemaah haji pulak...  nampak kotak kat atas ni? dalam tu ada kitab suci Al-Quran untuk di bawa ke Masjid Kowloon Hong Kong...  HKD & RM... waaniy & zaki the money changer! hahah namja2 yang tersungkur sebelum berperang~ hehe..biasalah kul 2pagi kowt...diorang xpernah tido lambat...
LCCT PUNYA CERITA~ Alhamdulillah kami sampai di LCCT sebelum jam 05:00am... tapi disebabkan LEMBAB! LENGAI! LEMBUT! LAMPI! insan bernama JAMIL (nama sebenar) dari RM TRAVEL & TOURS (korang jangan ambil pakej from this company sebab kami dah terkena...memang menyirap!)  bengang tak dapat solat subuh sepasal, lepas tuh kami kena bayar u…

jumpa korean pulak

Salam to all...
korang dah pergi INTERNATIONAL BOOK FAIR @PWTC? 1 MAY last kalo tak silap...
Kawan ajak pegi sana, ikotkan je walaupun tersangatlah berminat beli buku2 tebal... tambah-tambah novel... mybe dilahirkan sebagai auditory person, jadi semua info cepat dicerna melalui pendengaran...

Dalam jam 2 kami bertolak dari gombak ke PWTC...

1)Kad arnab RAPIDKL!  Terbukti agak lama aku tak keluar dengan bus smpai penguatkuasaan pakai kad RABBIT RAPID KL 1 MALAYSIA pun aku taktau... okeylah...kepada yang belum tau, meh nak oyak bui... Kad ni boleh dibeli dari bus berkenaan, bayar RM5...kalau nak top up, kat dalam bus hanya RM5, kalau kat kaunter boleh RM10 keatas...caj beli kad RM2. Macam dalam drama Korea. Hari ni duit aku terbang dalam RM15, akaun aku sekarang hanya ada RM4.50...


2) JADI TOURIST GUIDE
Yang ni pun kalau ingat rasa nak tergelak berdekah2... lepas seberang jalan dari Masjid India ke LRT STAR, aku dengan khusyuknya baca signboard kat atas kepala aku...Waaniy dah jauh menapak…