Posts

Showing posts from July, 2009

aspirasa... aspirasi...aspirin..!

Image
salam to All kaa..
Alhamdulillah aku terpilih utk jadi MRC (Mahallah representative Committee)... HEAD of INformation & Education... ambil alih portfolio Miss Shima..aww.. petang td bru start 1st meeting... dalam kapla ni da byk idea2 nk wat antaranya:


Buka group kt Facebook utk Mahallah.
Buletin Mahallah every semester!
blog utk Mahallah
compilation magazine utk mahallah- RM1.50 each!
but still...budget xda.... mcm mana? xper...insyaAllah..
p/s: to all gang & member...sila beri tunjuk ajar!

bermula...

Image
salam to All....
agak lama xpost menda baru kt blog... hehehe.. xtaw nape blogger.com xleh bukak...
last week aku demam...huhuhu...homesick kot... asik igt kampong jer, nk dkt 3 kali aku g jmpa doctor, 1st tyme coz aku injured...injured ke? terseliuh sket cz men badminton (abah suh jd fit kan..) selang 2 hari tuh aku g plak klinik cz ada masalah penghadaman...dapat 3 jebis ubat...hoh! ubat kaki pon xabes mkn agi kot! elok2 2 hari tuh kna demam plak...xleh nk mangun g kelas... pg mmg clas BURN! Petang 2 gagah (kuat ooo..) p clas cz sayang nk absence subjek faveret ( ethnic politic- Dr.Mohar)... tyme nxt feveret subjek aku da xlarat nk menapak p clas, sejuk mcm dok kt antartika! terus p klinik 4 3rd tyme dis week! dpt MC utk ari tuh! hampeh! kalo taw, xpegi aku class ptg...temperature aku 40 darjah celcius!



p/s waa... katannya H1N1 da menular kt campus...jgn la..nauzubillah!

aww...TaG!

1. what your fav number? 3 & 7
2. What is your favourite colour?- green
3. What are you listening to?- Rapuh- Opick
4. Are you happy with your life right now? SaNgaT!
5. Do you shop at Abercrombie?- nope
6. Do you have money?- hmm… ader kot
7. Would you take an ex back? Ntah, xpernah pon..
8. Are you outgoing?- :) hmm..sometimes
9. Are you gay?- soklan mender nih?
10. What should you be doing right now?- dreaming!
11. Did you ever want to be a doctor?- yep
12. Did you ever want to be a fire fighter?- nope
13. Did you ever want to be a teacher?- yeah!
14. Does your family have family picnics?- 5 tawun dlu kot
15. Does your wallet have any pics in it?- yep
16. Does your job bring you satisfaction?- hmm… kinda
17. Last person you hung out with?- eza..nana..syefa (dlm blik eza) hehehe…
18. Last car/motorcycle ride?- atoz..
19. Last text message- 'ader buku arab level 3?'
20. Last baby you held?- Farid Daniel…ha..an..an.
21. Tag 6+1 person!!- emmi, nana, dian, yana,safa,….

interview! again...

Image
salam to all ka...

fuih...ayni aku skali lagi di panggil utk temuduga...MRC.. bkn d'offer pon, aku yg apply...hehehe... eventho' da 2 kali, aku ttp nervous!! hah... ak potong Q la.. cz lmbat sgt.... Panel2 yang Interview aku; principle (Dr. Fauziah), Fellows (kak sue & Dr. Noriah) ,MRC ( Sist. Sai'dah, Sist. Yana).
ketaq lutut jugak la nk jwb soklan... huhuhu....

#diowg ckp nk call, ayat sama cam sem lepas, mesti xdpt la tuh...

Semester baru!!

Salam to all ka...


wah! da start sem baru, semangat pon ala2 baru la... aww...
jom aku nk share subjek yg aku sukses utk add this sem...




Usul al-fiqh (minor course)- Dr. Azman NorIslamic Ethics (minor course)- Dr. Amilah AwangArab level 3- Ustaz Nageeb & Ustzah Azleenapublic personnel admin (specialization)- Mdm ZainabEthnic Politics in Malaysia (specialization)- Dr. Tunku MoharM'sian Political Ideas and Experience (specialization)- Dr. Fuzi Omarsedar xsedar, insyaAllah aku ada lagi 3 long sem & 1 short sem... smoga dptla grad 4 tahun... pray 4 me and my fellow friends!

Buah kayu!

Image
salam to all.... cemana hari anda? ok? kalo ok ucapla ALHAMDULILLAH! kalo x ok pon patut ucap SYUKUR gak.. perasan x skrg ni musim buah? haa.. musim buah ni pon org kaitkan ngan musim DEMAM... ramai yg dpt flu + fever! aaww.... korg kna hati2 tkot2 bkn DEMAM biasa..hmm.. faham2 la INFLUENZA H1N1 kan xabes ag... ak pon batuk gak tp sebab R1D1 (Rambutan & Durian) hehe... masa2 buah-buahan tempatan tengah MENGGILA berbuah ni, korg kna la TRY semuanya... xrugi..





ReUnion after 3 years!

Image

persembahan hati

merajuk...
rajuk tidak nya lama..
namun..
tak sepantas juga kecewa...
istilah biasa yg belum tentu kau tahu
rasa maknanya...
merintih tiada juga bertemu gembira..
duka juga selalu meminta bahgia...

thanks weyh!

Image
to: Hana Samat and Ili Nadiah mokhtar!
comey weyh.. present ampa... kami xtaw nk bg apa... thank u very much!

macam peluru!

Image
Salam 2 all kaa… Bukan nk crita pasai snapang M16 ke hapa. Jz tringatkan budak yg aku smpat mgasuh tyme cuti aytu… Ya Allah… active tahap dewa la… kita ke kiri, dia g kanan, kita tunjuk ikan… dia akan ckp tu ayam… udang pon panggil ayam… kecik jer bdk ni..tapi kalo bab2 nk sepak, tampar, gigit serah kat dia… ngek xngek la.. abes bunga plastic yg bulat dia cabut pas tu baling smbel ckp ‘ball….ball…’ dinding xyah crita la.. da jd papan itam dia… pastu bley wat terkejut plak bila owg jenguk dia wat apa… nasib cat dinding tuh bley padam tulisan…ha3… adik2… dia bley senyap bila tidor n tyme wonderpets! Apa yang penting? Kerjasama! Ha3…masa ni la kalo nk mkn nasi @ solat @ nap... tp xdnafikan…he is really FUNNY!

p/s; His love song = satu2 saya sayang ALLAH,
dua2 sayang RASULULLAH
tiga2 sayang mama ayah
1,2,3 sayang SE-MU-A-NYA!...
Hhee… ak train dia spy kenal Allah n takot Allah…so nant practice with ur future children…

Ex-CONVENT FATHER BARRE rEuniOn!

Image
‘salam to all ka..

u r invited to join 4 reunion;
Venue: Village Msll
Time: 11.30 am
Date: 1 July 2009
Participants: Shazwana Nazim, Ili Mokhtar, Hana Samat, Dian Mohammad, Ku Shazwani Ku Azhar, Aflah Addenan, Alya, Syahira Safiei, Rasyidah Saidin, Syafawati Johari, Sufi Aimi, Adilah Othman, Balqis Jamaludin
Ur cooperation r highly appreciated, khorb koon ka… plz inform kehadiran anda before 1 July…’

Ni antara msg yg aku create utk gang2 aku utk reunion kali nih… hmm.. aku sangat MERINDUI sahabat lama, kebetulan aflah volunteer nk ajak mmber2 len…Alhamdulillah on dat day, aku smpat jmpa ngn xschool mate aku time primary school and 2ndary…tapi AFLAH, SYAFA, ALYA, BALQIS, SUFI, ADILA xdpt mai.. agak dukacita la… b4 dat, CONGRATZ 2 my friend yg dpt smbung degree…hmm..bbsyak!

Reunion ni start agak lambat krn aku tertinggal present, hmm… aku dpt present dr HANA… tq! Comey Teddy sheep tuh…bagi aku reunion kali ni havoc sgt ngn adanya suma budak2 yg becok and energetic..hohoho… DIAN, KU penambah ra…

bisul datang agi!!

Salam to all….
Da lama xpost kt blog nih… ye la.. kt kampong xda tenet…kampong la sgt..
Kalo u all nk taw… cuti aytu den diserang BISUL! Bosan betul…ni kali ke-2 kna..sakit hanya Allah yg tahu… my mom bg petua, letak bunga rumput (bli kt kedai ubat cina) Alhamdulillah, smakin lama, it getting bigger and bigger, til 1 day, jz darah jer kumpul seketul kt situ and my mom suh I pecahkan…jgn memain…aku jd doctor.. yg peliknya, bila pecah, jz darah kuar, yg ijau 2 xnk kuar even tekan byk x… xbley jd ni.. g farmasi, dia bg ubat ngn iodine utk dressing luka… skali lagi jd doctora… esknya bila buka balutn 2, eiii… menda yg ijau tuh kuar cam ulat buah..Nak muntah!!! Berlubang la kaki ku…skunk ni da trttp sket lubang tuh… kna pantang makan la… apa2pon anggap ni dugaan la…

p/s: mama kata “dok jaga SANGAT tu yg jd mcm2 tuh… apa menda pon kalo OBSESSED.. it’s gonna b worse”
kalo jaga… lagi teruk ma oii..hmmm..