Posts

Showing posts from May, 2010

phew!

Image
salam to all...
rasa cam da lama tak update blog nih... ntah la.. byk menda mengganggu otak ni...
for this week.. i have lotsa thing to do..
FINANCIAL REPORT  for ZOO program (allergik dgr perkataan ZOO neh).. buley tak aku nak wat jahat bagi person yang tak contibute langsung for program ni wat je Financial report ni?? tapi xsampai hati la plak. lagipon tuh tugas aku... memang la aku tak taw langsung camna nak wat financial report tuh... time ni la aku nak belajar kan? kalo lengah2 nanti xbuley claim plak. xpasal2 aku kena M.A.K.I.. phew...ASSIGNMENT GOVERNMENT FINANCE naseb bek postpone till 3rd June... tapi sehabuk pon aku tak taip lagi... laptop pon nak masalah time nih la... pas nih, aku xnak bagi da sesapa pinjam laptop neh! biar lah dia nak mampus sekalipon (astaghfirullah al azim).. maaf, saya sudah hilang sabar...LAPTOP di serang virus! Word da jadi colourless! waa... camno nak wat keje weyh!ARABIC QUIZ thank to Allah & ustaz... postpone till next week... kalo x mau meroya…

Housebird keeper yang B.A.N.G.A.N.G!

Image
Salam to All...
thanks to Allah, arini Halimatus Saadiah Residents cuba untuk buat amal terhadap salah satu makhluk Allah iaitu HAYAWANAAT!! (haiwan2)...

7am depart from MAHALLAH 7am la sangat kan, aku pon turun kul 7.15am..hahaha.. kna perli rapat
"aik wana, komiti pon turun lambat ke?" aku pon wat selamba jawab...
"alah, kalo saya turun awal pon, yang len lambat, bas xjln gak...hahah"  before depart to zoo
8am ARRIVED at ZOO huh! kat letter tuh tulis we are from SMK LEMBAH KERAMAT! ape ke pekak operator tuh! jauh sangat UIA & SMK LEMBAH KERAMAT... okayh... malas bising...  lets say ''kimchi''
wana + nuha + eza + nurul kitorang ditempatkan di BirdHouse (2nd largest part in zoo after SAVANAH ) atas lori nak g BIRDHOUSE BIRDHOUSE! here we are! 1st tugasan yang ktowg kena wat adalah bersihkan laman sangkar burung yang besar2 tuh.. kerja yang memang memenatkan...sebelum mula tugas da kena tengking dengan keeper kat situ! da wat mood aku swing! okayh wana sabar2…

M.E.R.E.K.A & S.A.Y.A..

Image
DA SILVA ROBERTO CARLOS FOOTBALLER 2002-NOW  best friend to DAVID BECKHAM. Mula minat kat R.Carlos ni time Brazil VS Malaysia. He is very powerful player. Dia main bek kanan bahagian pertahanan. impactnya... time WORLD CUP 2002 prestasi kehadiran aku ke sekolah sangat teruk. Ye la, game kul 2ptg, Malam... bila pegi sekolah, time PJ mesti suggest kat cikgu nak men bola sepak. hahaha....padahal kaki bangku tak hengat. sebab minat kat dia? hmm... gigi dia, hahahah...& kelebihan dia kat free kick! dia da penah sampai korea! wahahahaha...btw my nickname that time RC0306 & CARLZEGUET


adik2 jgn tiru aksi ini... time akak je buleh buat name tag nickname...kekekeke... inspirasi dari DIAN SIRA (DI VANESS BAE) cz die minat VANESS F4 & BAE YONG JOON


FAHRIN AHMAD ACTOR 2004-NOW saya sangat suka FAHRIN!!! hahaha... start minat waktu dia blakon MIFTAHUL JAMILAH... jahat dia dalam tuh, watak sampingan jer. tapi time die blakon ngan UMIE AIDA pakai baju pilot! bergoncang jantung! hensem maaak!!…

tak mungkin ku lupa....

salam to all...
pejam celik, pejam celik da masuk 4th year aku di TAMAN BUDI & ILMU nih... xsangka betoi! i'm senior right now... igt lagi time baru2 masok UIA dlu, tercengang2.. menggelabah suma ado...

PRE-TAARUF WEEK: seminggu sebelum taaruf aku diserang bisul! malam yang nak daftar tu memang aku dah give-up and tak mau sambung study dah kat sini, bayangkan, aku nak duduk pon xbley bla sakitnya!

TAARUF WEEK: selam 3 hari taaruf week tuh aku stay kat sickbay, memang tak larat sangat, efek bisul tuh sampai demam.
aku tak join apa2 aktiviti pon. Hanya Allah jer yg tahu sakit aku. after taaruf, every week pagi2 aku akan melawat clinic utk dressing luka bisul tuh. kalo nak taw, aku ni pon VIP kt clinic tuh, yg bes everytime aku mintak MC mesti approve. kawan lain memang jeles la.. hahahah

BARRED FROM FINAL EXAM! mesti korang fikir, giler ar budak neh first year da kena BARRED! ngueh3..
ni suma dsebabkan aku careless... tak check confirmation slip (junior2ku sila check kalo buley sampai…

‘COUPLE’ isu berbangkit…

Image
Salam to all,

Alhamdulillah ALLAH bagi aku ruang utk berfikir & kekuatan utk berkongsi. Camne nk mula ek..

Case 1:

Seorang cewek yang sgt patuh pada setiap arahan cowok dan sanggup berkongsi segala2nya demi CINTA sejati. Cewek sanggup xmkn demi nk simpan duit asalkan bley keluar berdua hujung minggu. Hubungan cinta dirahsiakan dari orang tua, Bila ditanya mengaku bertunang. Tak kisah keluar berdua2an sedangkan tahu secara terang yang COUPLING = HARAM. Bila bersama family terutama mak ayah dirasakan berada dlm kurungan. Rakan2 yg cuba menegur dianggap envy, jeles ngn dirinya mungkin kerna yg menegur itu xcantik & xpunya cowok sepertinya. Tak jumpa sehari dirasakan diri kekurangan sesuatu. Ada plak yg nk tunjuk COOL teman member kluar ber2… aish, kalo da bangkai gajah tu, ttp ngn kain lambat laun taw jugak..

Analysis:

Patuh arahan cowok yg belum tentu jadi SUAMI adalah pekerjaan yg sgt sia2 dan rugi, xbebas wat kputusan sendiri, sedangkan arahan MAK BAPAK ko pon blum tentu ko wa…

Congratz! Gomupsumnida...

Image
to miss LIYANA ZAHIM

thanks for ur NOVEL...
i'm PROUD of you...
do produce more & share your thought with others!

NOVEL: RINDU TERCIPTA
PRICE: RM19.90

interested to know more bout her??

http://profenel53.blogspot.com/

Kongres Integriti Pemimpin Mahasiswa 2010- PICC PUTRAJAYA

Image
kegemokkan terserlah...ha3



@toilet? kekeke.... diowg xpasan pic nih....

PICC main hall....




credits to suliya mazlan....

mama kau ratu hati ku!

Image
happy mothers day!!!
sElaMat HarI Ibu!!

Mrs. Sharimah Mohd Noh

JOMBALI 2!

Image

lai chi kang!

Image

K.A.W.A.N vs S.A.H.A.B.A.T

Image
salam to all...

apa beza KAWAN & SAHABAT?
mengapa perlu ada 2 istilah? KAWAN bukan SAHABAT ker?
okayla... skrg aku nak share pengalaman mengenai kawan & sahabat neh...

KAWAN biar BERIBU...

selama Allah berikan 22tahun hidup aku neh, mcm jenis kawan yg aku da jmpa, rapat mahupun hanya sekadar senyum bila bertembung...
Alhamdulillah, Allah beri aku ability utk rapat & boleh 'masuk' dgn sesapa saja. erti kata lain, aku senang la utk berkawan...
sampai kdg2 aku boleh bersembang dgn kwn2 mak, ayah, makcik & NENEK aku... erti 'malu' utk memberi pandangan tuh xda langsung...
tapi harap maklum, majority kawan2 aku adalah PEREMPUAN, LELAKI buley dikira dgn jari... mungkin sebab CONVENT yg shape aku camni... TAPI! aku xde ar JAKUN kalo jumpa JANTAN! polisi ngn kawan LELAKI dikit berbeda... i will never ever tegur diowg dlu, kecuali aku knal sgt rapat bru aku tegur... lantak la nk ckp aku BAJET ke... i don't care! kekekeke.....
kalo buley aku xmao tgk kawan2 aku susah…

Malay vs Korean

Image
both of them are.....