Posts

Showing posts from July, 2010

PETROSAINS KLCC -CHINGU OUTING

Image
Salam to all! Alhamdulillah setelah berberapa kali tertunda disebabkan factor-faktor kekangan masa dan sebagainya, akhirnya pada tanggal 30 July 2010  Ilanie, Waaniy, Bi, Attriyyah (all of them are unni’s for me)…dapat outing bersama! This is their final semester! Hwaiting Unnies! Saranghanda! hahaha…  best gak jadi maknae ni, tapi dilihatkan rupa, Att-unni lagi nampak comey.  Kitorang bertolak ke KLCC kul 11 lebih, sampai sana nak dekat kul 12. Sepanjang 1 hari aku berjalan, macam2 pengalaman aku alami. Mula-mula, waktu naik tren dari terminal putra ke KLCC, waktu dekat dalam tu, ada seorang pakcik naik and stand depan kitorang, Att pon pelawa pak cik tu duduk, but he refused to sit, masih gagah katanya. Pak cik tu Tanya course kami ambil di U, kami jawab, HUMAN SCIENCES. Bermulalah pakcik tu cerita pasal anak bongsunya yang study kat matrik banting amek sc hayat, anak sulung dia engineer, 2nd akauntan, third kerja kat Cyberjaya. Agak bertuah jugak pak cik ni dapat anak2 yang menjadi. D…

Waaniy-Unni

Image
hari ni aku dan kengkawan berjaya 'mengenakan' Waaniy Lavender... Waaniy unni! sorry lah coz kitorang 'curi' enset kamu...kui3..tkot enset tu kena air time kitorang nak simbah air nanti. Tepung tadi tuh terbanyak plak baling heheh... jgn marah ye unni...

Mahallah haleemah Open Day!!!!

Image

Shee tags me! hahah

Image
SIX NAMES YOU GO BY (this is not easy!): wanashazwanaayongwanUknoWanakakakTHREE THINGS YOU ARE WEARING RIGHT NOW :
track suittudunglong-sleeve t-shirtFOUR THINGS YOU WANT VERY BADLY AT THE MOMENT:
International political economy text book!research method salikindyunhoyunho!THREE PEOPLE WHO WILL SEND THIS BACK TO YOU:
JaenurrMisz syafafayTWO THINGS YOU DID LAST NIGHT?
watched OH MY LADY...again!promote health productTWO THINGS YOU DISLIKE TODAY 
bureaucracymood swing!TWO PEOPLE YOU LAST TALKED TO ON THE PHONE:
kak RosmamaTWO THINGS YOU ARE GOING TO DO TOMORROW :
jalan2tidorTHREE OF YOUR FAVORITE DRINKS:
plain waterplain waterteh aisAnd please do not spoil the fun. Hit forward, delete my answers and type in your answers.. Then send this to a whole bunch of people you know INCLUDING the person who sent this...

Tuju! jangan tak tuju!

Image
salam to all!
riadah saya ari ni men tuju selipar! rasa macam kembali zaman kanak2 bila dapat berlari berkaki ayam, terpijak rumput, batu ala2 refleksiologi gitu! hahah.. da lama rancang nak men permainan tradisi ni... tapi rule memang men bantai jer! muahahaha... semangat berlari arini... nak kurus punya pasal, nant Yunho boleh la kendong saya! wah! angan2 tak bley belah! kekeke... nak sihat lah! Kak Bi, Wani, Lani, Aini Att! komawo! Wana enjoy habes ngan korang! hopefully dapatlah kita gi PETROSAINS 30 JULY ni! this week Att nak pi kursus kahwin plak. Nasib aku dah pegi last year! sesapa yang tak pegi lagi tuh, buley la pegi...student price murah jer...kekeke...

budak-budak ni konon tunjuk pelangi....hahhah

LELAKI nampak CUTE bila...

Image
Salam to All...
Entry kali ni sekadar suka-suka, tiba-tiba rasa macam nak mengutarakan sesuatu yang common antara perempuan-perempuan di serata dunia, korang semua boleh agree & disagree with my statement.

LELAKI nampak CUTE  bila...
1. DENGAN KANAK-KANAK


2. MENARI
 3. MENGAJI



4. KIDAL


5. MACAM NI?



hahaha.... da takda entry len nak buat, isi masa lapang... ngueh3...

Donashi...

Image
Salam to all...
semalam aku menghabiskan masa di Jusco Wangsa Maju dengan Eza & Nurul... biasa la, bila PTPTN da masuk, best la bershopping... ngueh3. kompiden abesla bila shopping coz duit tgh tebal...masuk bulan len, menikus je la kat bilik...hahahah

sempat beli Donashi coz sangat CUTE!

Kenduri-Kendara

Image
Salam to All...
hahahaha....entry macam ada kenduri besar2 je kan? saja nak promote kelebihan hidup berjiran. Rugi kalau kita ada jiran-jiran tapi tak bergaul dan bertegur sapa. Ukhwah dan silaturahim yang terjalin bakal longgar dan terlepas. Tau tak korang, jiran ni fungsinya lebih besar dari sedara mara? Contohnya kalau malang menimpa, jiran terdekat adalah orang pertama yang kita akan cari, kalo nak tunggu sedara mara mungkin lambat. jadi janganlah sombong dengan jiran-jiran anda. Aku kira bernasib baik kerana dapat jiran-jiran yang sporting dan best! Alhamdulillah aku kenal jiran-jiran aku dan bertuah dapat mengenali diorang. Jiran Maksu pon aku rapat disebabkan aku ada 3 rumah yang aku selalu bertempek setiap kali balik rumah. Malam (tidur) dok rumah sendiri, Pagi (sarapan)dok rumah tok, Tengah hari (lunch) singgah rumah Maksu. Kalau rajin berjalan-jalan kat rumah Mak Uda. Memandangkan family member tak ramai, jadi aku rapat dengan Mak su & Mak uda, So jiran-jiran diorang, ji…

Muktamad!

special message to my dearest MRC members.
Siti Salehah SamsudinTuan Nor Shazni Tuan MudaHajar Aishah YusofFarah Eliana AdnandNadiah KamalNurul Shima Abdul RahmanSofiah BaharinMarahani SuniIzzatul Muslimah AsadNur FarahinNur Suliya MazlanCepat betul waktu berputar, dah setahun kita berkenalan, dan semalam kita buat keputusan untuk BERPISAH!
Terima kasih atas segala-galanya. Walaupun aku rasa sedih nak lepas jawatan ni, tapi bila fikir semula, aku dah malas nak berorientasi semula dengan muka-muka baru. Kerana kekuatan yang baru aku terima iaitu korang dah tak ada. Rasionalnya, biar mereka semua sama-sama baru. let them inject new life and spirit to our Mahallah.
Tapi aku harap korang dapat bagi sokongan penuh untuk program KOREA 2010 ni.

Mohon maaf atas semua kesalahan dan  khilaf yang pernah terjadi. Jangan pernah lupa aku dan kenangan kita!

"YOURSHIMI HAE JUSEYO!"

hari pertama...

Image
Salam to All...
harini 1st day start kelas...dan aku
tak print lagi confirmation slip!credit hour ada 7! minimum 12.5!first class aku skip! (da biasa pon wat cenggini)dah la aku bangun lambat! kul 8.30 baru tegedik-gedik nak iron baju, nak mandi... masuk toilet shower favourite ado org pakai! waaa!! shower last tak leh tutup pintu! tapi memandangkan kelewatan aku tahap A! aku pon mandi kat dalam toilet tu jugak! letak towel untuk tahan pintu dari terbuka, nasib baik tak terbuka, kalo tak...mau terkejut badak member aku..kihkih! mandi pun tak basah, makan pun tak kenyang dok pikir credit hour aku yang masih 7hour tuh!
On the way pegi department aku congak2 last2 aku amek keputusan pegi ITD nak print Confirmation Slip!
tapi ITD orang macam semut! ramai tahap A! liar mata aku cari2 jumpa dengan IDA, dia murah hati nak bagi guna akaun dia print slip aku. Thank you Ida...
langkah seterusnya, pegi department...dah la borang tak isi! beratur dalam 15min baru dapat jumpa dengan H.O.D! mantan …

Hallyu Waves Hits my Kampung!

Image
maybe lambat dari tempat-tempat lain, aku pon baru perasan... mula-mula aku perasan time ikut maksu pegi aerobik. Warming up macam biasa guna lagu Halo... Pastu continue dengan lagu Just Dance yang stepnya agak-agak nak lucut lutut aku ngikutnya. pastu, ahjummas tu start menari lagu Sorry-Sorry by SuJu... apa lagi, mata aku yang mulanya mengantuk celik luas! hahaha... mantap argh! bila Sorry-Sorry di aerobikkan.after Sorry-Sorry diowang continue dengan lagu 2NE1... step tuh aku tak dapat ikut coz banyak sangat. tapi yang paling sexy waktu step Nobody! simple, tapi movement dia comey!
balik tu aku cerita kat my mom,
my mom said..."maksu ngan geng2 dia memang biasa nari dari sekolah, dari mai pi lah muzik camna pon, memang dia buley buat"... owh... patut la lendik je waktu nari. Last class da start lagu Chocolate Love...tapi aku tak dapat join...waaa... ni semua maksu la, janji nak pi, alih2 tak jadi... huhuhu

Tak da entry baru... Wat tag la...kui..kui

Image
1) Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih nama itu?
Nama Blog LoVe.Life.IntriguE. sebab pilih nama ni... kerana mendapati dalam seseorang manusia pasti akan ada 3 elemen ini. Perlu Cinta, Perlu Hidup dan pasti ada masalah disebaliknya iaitu Intrig yang akan mematangkan kita.

2.Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
http://prolifique.blogspot (berharap dapat menjadi penulis yang penuh dengan idea dan dapa berkongsi banyak info dengan semua orang...mau jadi prolifik!)


3) Apakah method anda dalam penulisan?
spontan dan suka hati! hahaha... as long as sedap mata membaca...


4) Pernah terasa nak hapuskan blog anda?
uish! tak sanggup! blog ni banyak mengajar aku...belum lagi kot...


5) Pernah tak ahli keluarga anda baca blog anda dan apa kata mereka?
sebab utama buat blog! hahaha...dulu abah rajin baca. skunk abah da busy...tak sempat, dia komen "awat tak da gambaq abah ngan mama?" dang! pastu terus letak...


6) Apa perasaan anda a…