Posts

Showing posts from September, 2011

Fighto!

Image
Salam to All...
apa khabar semua? harap semua sihat... hmm... hari ni nak jadi jiwang sikit la.. nak luah perasaan melalui lirik lagu...hahaha...
kalau nak cakap depan-depan macam segan pulak.
*tertarik dengan lirik lagu PERSAHABATAN

HAMPIR KE SITU by MENDUA

Aku sedar bukan mudah
Untuk mengejar mimpi indah
Pernah suatu ketika dulu
Ku punya harapan besar
Kini aku tak pasti
Dapatkan ku miliki
Sudah jauh kita tempuh
Kekalkanlah impian lalu
Mungkin ada hikmat
Yang akan menunggu
Di penghujung jalan
Biar nanti kecewa
Setidak-tidaknya mencuba

Jika halangan menduga perjalanan kita
Janganlah kau putus asa
Karena ku ada di sisi setia menemani
Andai semangatmu gugur
Genggamlah tanganku
Kita hampir ke situ
Adakala ku terasa
Ketabahan tak setegar
Tetapi apakan daya
Berhenti separuh jalan
Percayalah padaku
Aku yakin kita mampu

Biar orang katakan
Rapuhnya harapan
Bukan mereka tentukan lagi
Kau ada aku dan aku punya kamu
Amanlah akhirnya tetap bersama
Oh…

tak habis kat sini.. nak share lyric yang meningga…

I DO LOVE YOU... ;p

Image
Salam to all...

Sejak kebelakangan ni jarang tengok TV, dengar radio. Hari-hari dok ngadap laptop... MOTIF: stalk JYJ & HOMIN...haih, tak dak keja sungguh... Biasalah, rutin seorang penganggur terhormat lagi berdaulat macam saya ni...

Oh! tak... bukan saya nak cerita pasal buah-buah anggur yang saya tanam tu... memang lambat nak berbuah...

Nak share dengan korang pasal lagu I DO by COLBIE CAILAT... waaa... sedap suara, sedap jugak lirik dia...(outdated sangatkan UknoWana ni)... ye lah, hari2 dengar KOREA...KOREA...KOREA.

Jom Kita layan lyric dia...

It's always been about me, myself, and I
I thought relationships were nothing but a waste of time

I never wanted to be anybody's other half
I was happy saying I had a love that wouldn't last
That was the only way I knew 'til I met you


You make me wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo

Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I can't live …

KEEP YOUR HEAD UP! GET OUT! :P

Image
Salam to all... JYJ is BACK with KOREAN ALBUM 'IN HEAVEN'..
rasa cam nak nyanyi lagu... ''I'm IN HEAVEN when you kissed me~'' teehee...
TAK TAHU kenapa SUKA SANGAT lagu ni... #keep.on.playing THIS SONG!! HELP!



COMMENTS: --->okay... JYJ cam nak tunjuk diaorang boleh terbang! EAGLE-like dance... macam "YAY! at last we have our WINGS back!" *lompat2*
--->kenapa kena ada aksi kat fence tu? Jae! dah lama tenung baru perasan JAE looks different sebab pakai CELAK!wah! garang gitue...
--->Alamak...yang tak bes kat mata aku bila ada 'aksi' yang tak seswai untuk semua lapisan masyarakat laa...

SCREEN CAPS!
SILAU! keehee...dahi Yoochunnie nampak dulu bila wat rambut cam ni... JAEJOONGie terkandas plak kat pagar...ahaks JUNSU maintain CUTE even marah atau sedih  KEEP YOUR HEAD UP!!
-
- - - CONGRATZ JYJ! tak rugi korang keluar dari SM sebab korang ada BAKAT... harap-harap dapat masuk dalam KBS MUSIC BANK! lama tak tengok JYJ perform on TV... (last time per…

JALAN-JALAN CARI PENYU.....

Image
Salam to All...
cemana semua? sihat tak? harap2 sihat hendaknya... Alhamdulillah, last two week sempat jejak kaki di negeri PENYU...hahaha... TERENGGANU... perjalanan dari KEDAH ke TERENGGANU (ikot GRIK) dalam 7-8 jam...itu pun 3-4 kali berhenti.
Last jejak kaki kat sana tahun 1998...kecik lagi waktu tu...hehehe... sekarang dah besar baru enjoy berjalan.
ni kat hentian TITIWANGSA with FARIS AHMAD & AINAA FATIN
MASJID KAYU #banyak betul masjid yang saya jumpa bila ke sini... sesuai dengan namanya DARL IMAN...heheh  sesapa yang nak lawat ganu, pergilah..banyak tempat2 menarik di sana...CUTI-CUTI MALAYSIA~

::kemalangan kecil::

Image
Salam to all...
hmm...entah, beberapa hari lepas, kepala otak aku ni asik dok teringan pasal kemalangan... ish, bukan nak cakap yang aku ni ada sixth sense ke apa, tapi minda jugak memainkan peranan untuk kita merealisasikan sesuatu. Tapi sekarang bukan nak cerita pasal kekuatan minda. Nak cerita pasal kemalangan kecil yang menimpa aku dua jam yang lalu...

Hari ni, hari aku bermula dengan aku tertinggal solat subuh. Dah tu selalunya aku akan baca SURAH AL-IKHLAS sebanyak 3x, dan siap bacakan untuk my passenger lagi. tapi dah 3 hari aku tinggalkan amalan tuh. Hamek Kaw! Allah nak tegur, terus ada orang hentam kereta aku...
kereta aku...
keta uncle tuh...
tercengang takyah cakap la, aku diam je...mama yang marah uncle tuh. Tapi memang salah dia. Dia nak keluar simpang, aku atas main road, jalan straight lak tuh... mesti lah aku tak hiraukan orang kat tepi simpang tuh... First thing to do is call abah, abah pulak keja jauh. *Abah tinggal tepon kat umah waktu pegi keja pagi tadi, mujurlah d…