Wednesday, September 28, 2011

Fighto!

Salam to All...
apa khabar semua? harap semua sihat... hmm... hari ni nak jadi jiwang sikit la.. nak luah perasaan melalui lirik lagu...hahaha...
kalau nak cakap depan-depan macam segan pulak.
*tertarik dengan lirik lagu PERSAHABATAN

HAMPIR KE SITU by MENDUA

Aku sedar bukan mudah
Untuk mengejar mimpi indah
Pernah suatu ketika dulu
Ku punya harapan besar
Kini aku tak pasti
Dapatkan ku miliki
Sudah jauh kita tempuh
Kekalkanlah impian lalu
Mungkin ada hikmat
Yang akan menunggu
Di penghujung jalan
Biar nanti kecewa
Setidak-tidaknya mencuba

Jika halangan menduga perjalanan kita
Janganlah kau putus asa
Karena ku ada di sisi setia menemani
Andai semangatmu gugur
Genggamlah tanganku
Kita hampir ke situ
Adakala ku terasa
Ketabahan tak setegar
Tetapi apakan daya
Berhenti separuh jalan
Percayalah padaku
Aku yakin kita mampu

Biar orang katakan
Rapuhnya harapan
Bukan mereka tentukan lagi
Kau ada aku dan aku punya kamu
Amanlah akhirnya tetap bersama
Oh…

tak habis kat sini.. nak share lyric yang meninggalkan kesan jugak kat hati...

YOU'ARE by JYJ:

...And I am going to the right way for you
I will run over there to the end of the sky
Even though I lose my precious memories
I will earn a new future
 

So I can repay you for your love
That fills up to the ends of the horizon
I will protect you
Yes can't exchange this with anything else
You and I and everyone- because we're one


#di saat kita bersedih, dan hati meronta-ronta ingin meluah rasa... anda ada 2 pilihan, pilihlah untuk MEMENDAM RASA, atau pilihlah untuk meluahkan kepada SAHABAT YANG BOLEH DIPERCAYAI...(selain dari mengadu kepada YANG ESA)

#JANGAN RISAU...SAYA KAN ADA~ walaupun saya tak punya banyak wang untuk gembirakan kamu, tapi saya punya banyak kasih sayang untuk kurangkan beban kamu. :)

#kengkawan yang bakal graduate---> teruskan usaha anda! berlajar sebaik boleh... yang dah graduate... let's us work harder to reach our target!


JOM KOREA 2014!

Saturday, September 24, 2011

I DO LOVE YOU... ;p

Salam to all...

Sejak kebelakangan ni jarang tengok TV, dengar radio. Hari-hari dok ngadap laptop... MOTIF: stalk JYJ & HOMIN...haih, tak dak keja sungguh... Biasalah, rutin seorang penganggur terhormat lagi berdaulat macam saya ni...

Oh! tak... bukan saya nak cerita pasal buah-buah anggur yang saya tanam tu... memang lambat nak berbuah...

Nak share dengan korang pasal lagu I DO by COLBIE CAILAT... waaa... sedap suara, sedap jugak lirik dia...(outdated sangatkan UknoWana ni)... ye lah, hari2 dengar KOREA...KOREA...KOREA.

Jom Kita layan lyric dia...

It's always been about me, myself, and I
I thought relationships were nothing but a waste of time

I never wanted to be anybody's other half
I was happy saying I had a love that wouldn't last
That was the only way I knew 'til I met you


You make me wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo

Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I can't live without it, I can't let it go
Ooh what did I get myself into?
You make me wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,

Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I'm not playing games
I promise I won't turn around and I won't let you down
You can trust I've never felt it like I feel it now

Baby there's nothing, there's nothing we can't get through
So can we say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo

Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
What more can I get myself into?
You make me wanna say

Me, a family, a house, a family
Ooh, can we be a family?
And when I'm eighty years old I'm sitting next to you

And we'll remember when we said
I do, I do, I do, do do do do do do do
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do do
Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let us go
Just look at what we got ourselves into

You make me wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Love you...

#kekeke... layan otak sengal aku memang la tak kemana... btw, belum lagi ada mana2 lelaki yang bisa buat jantung ni berdegup pantas... selain kat cik abang YunHo (kadang2 macam tak berdegup pun ada) kekeke... opkos la I'm WAITING for my MR. RIGHT... biar masa menentukan, tak perlu gopoh mencari, takut makan diri ewah2...hehehe...
#huh..tak sabarnya nak tunggu bingkisan dari JYJ berada di tapak tangan ni...

Wednesday, September 21, 2011

KEEP YOUR HEAD UP! GET OUT! :P

Salam to all... JYJ is BACK with KOREAN ALBUM 'IN HEAVEN'..
rasa cam nak nyanyi lagu... ''I'm IN HEAVEN when you kissed me~'' teehee...
TAK TAHU kenapa SUKA SANGAT lagu ni... #keep.on.playing THIS SONG!! HELP!



COMMENTS:
--->okay... JYJ cam nak tunjuk diaorang boleh terbang! EAGLE-like dance... macam "YAY! at last we have our WINGS back!" *lompat2*
--->kenapa kena ada aksi kat fence tu? Jae! dah lama tenung baru perasan JAE looks different sebab pakai CELAK! wah! garang gitue...
--->Alamak...yang tak bes kat mata aku bila ada 'aksi' yang tak seswai untuk semua lapisan masyarakat laa...

SCREEN CAPS!

SILAU! keehee...dahi Yoochunnie nampak dulu bila wat rambut cam ni...
JAEJOONGie terkandas plak kat pagar...ahaks
JUNSU maintain CUTE even marah atau sedih 
KEEP YOUR HEAD UP!!

-
-
-
-
CONGRATZ JYJ! 
tak rugi korang keluar dari SM sebab korang ada BAKAT... harap-harap dapat masuk dalam KBS MUSIC BANK! lama tak tengok JYJ perform on TV... (last time perform CHAJATTA)
p/s: saya dah pre-order album korang...jangan bagitahu YUNHO tau...sebab TONE mahal sangat! tak mampu milik! :p

JALAN-JALAN CARI PENYU.....

Salam to All...
cemana semua? sihat tak? harap2 sihat hendaknya... Alhamdulillah, last two week sempat jejak kaki di negeri PENYU...hahaha... TERENGGANU... perjalanan dari KEDAH ke TERENGGANU (ikot GRIK) dalam 7-8 jam...itu pun 3-4 kali berhenti.
Last jejak kaki kat sana tahun 1998...kecik lagi waktu tu...hehehe... sekarang dah besar baru enjoy berjalan.
ni kat hentian TITIWANGSA with FARIS AHMAD & AINAA FATIN

MASJID KAYU
#banyak betul masjid yang saya jumpa bila ke sini... sesuai dengan namanya DARL IMAN...heheh
 sesapa yang nak lawat ganu, pergilah..banyak tempat2 menarik di sana...CUTI-CUTI MALAYSIA~

Sunday, September 4, 2011

::kemalangan kecil::

Salam to all...
hmm...entah, beberapa hari lepas, kepala otak aku ni asik dok teringan pasal kemalangan... ish, bukan nak cakap yang aku ni ada sixth sense ke apa, tapi minda jugak memainkan peranan untuk kita merealisasikan sesuatu. Tapi sekarang bukan nak cerita pasal kekuatan minda. Nak cerita pasal kemalangan kecil yang menimpa aku dua jam yang lalu...

Hari ni, hari aku bermula dengan aku tertinggal solat subuh. Dah tu selalunya aku akan baca SURAH AL-IKHLAS sebanyak 3x, dan siap bacakan untuk my passenger lagi. tapi dah 3 hari aku tinggalkan amalan tuh. Hamek Kaw! Allah nak tegur, terus ada orang hentam kereta aku...
kereta aku...

keta uncle tuh...

tercengang takyah cakap la, aku diam je...mama yang marah uncle tuh. Tapi memang salah dia. Dia nak keluar simpang, aku atas main road, jalan straight lak tuh... mesti lah aku tak hiraukan orang kat tepi simpang tuh... First thing to do is call abah, abah pulak keja jauh. *Abah tinggal tepon kat umah waktu pegi keja pagi tadi, mujurlah dia patah balik ambil tepon tuh... kalo tak...memang kami tatau nak wat apa.

Abah pulak call Pakcik Samsuri dengan Abang E (jiran kami). Alhamdulillah diorang datang bantu, abah plak lambat nak sampai sebab dari Serdang/Bandar Baharu. (TQ Allah, sebab kurniakan jiran-jiran yang prihatin & bertanggungjawab) Tq jugak kat jiran-jiran.

Uncle India yang langgar kereta aku tu, setuju nak bayar ganti rugi. Okayh... everything dah di settlekan oleh Pakcik Samsuri & kawan2nya.