Sunday, August 29, 2010

Sabar itu Indah... percayalah..

salam to all...
time aku menaip post ni, esok aku nak exam... heheh... tp mood tak dop! waa... mana mood? okayh... before that let me tell you about what happen.
after balik dari MCLEAD... dalam dua hari, telefon gue SONY W910i tuh da arwah!! waa... tak bley tekan apa pun... naseb baik ade telefon bekap... mujur aku bawak jugak belekberi aku...hehehe...nokia 3315.. nak dekat 2minggu jugak pakai tepon canggih tu... punyala canggih sampai tak taw nak SILENT kat mana...hahah.kena gelak la bila tetiba jerit "weyh! belekberi aku bunyi ar!" semua pandang, last2 NOKIA3315... mau tak pecah perut member aku...kadang2 kekurangan kita bley tutup dengan lawak... jadi kalo ader orang nak pandang rendah aku pakai henpon 3315 zaman 3G ni... lantak korang la.... janji buleh call & msg... semalam, aku, Kak Weda & Kak Ros berjalan2 di SOGO... Abah bagi RM400 suh cari fon.. mula2 Abah kasi RM600... tapi aku plak tershopping RM200... padan muka... sapa suruh.. survey punya survey, aku akhirnya pilih NOKIA5130expressmusic... kaler silver..thanks lah kakak2ku...harga? dalam RM330... murah kan? balanced RM70 tuh, aku shopping! jumpa plak baju EVISU ciplak kat DANAU KOTA semalam, amek 1 utk Faris...ish... yang YUNHO pakai tuh takda size! kalo tak, aku da rembat kat aku da...size M jer tinggal...size L muat2 ngan aku... hmm....da kurus ke? ececeh... Yunho kurus, aku pon makin kurus ke? kimia2 (tolong jgn layan penyakit gedikku ini)... 2 hari aku asyik berjalan...memang heaven bila terlepas dari kesibukkan campus! waa... pas ni banyak menda menanti aku...
  • MEETINGS
  • PROGRAM TAUTAN KASIH
  • NASI MINYAK KOREA
  • MID TERM EXAMS
  • ASSIGNMENTS
  • TRIP TO KOREA + SURAT2 SEPONSER
takut sangat bila terlalu sibuk dengan DUNIA, aku lupakan BEKALku bertemuMU YA RABBI... 
ROBBI YASSIR WA LA TU ASSIR YA KAREEM...

Selamat memasuki fasa kedua RAMADAHAN! semoga LAILATULQADAR dapat kita rasai rahmatnya...ameen...


Sunday, August 22, 2010

cheezy Quizzy

Salam to All... thanks to Shee coz sudi2 tag Wana... punya malas nak taip, copy paste soklan dari blog ashie...hahah...

a. List out 8 male idols u can think of. label it as M1 to M8
M1: JUNG YUN HO
M2: LEE JONG HYUN
M3: JANG YONG HWA
M4: SHIM CHANG MIN
M5: FAHRIN AHMAD
M6: LEE DONG WOOK
M7: LEE MIN HO
M8: CHOI SI WON

b. List out 8 female idols u can think of. label it as F1 to F8.
F1: SHEE
F2: HURUL AINI
F3: FAY NANAEJAE
F4: NADIA A.N JELL
F5: ASHIE
F6: JAENURR
F7: RUCCI
F8: EINA
(bini2 idol male idol korea neh)

c. Get ready and answer all questions below. Be honest*crossfinger*, you’ll find it more fun.

1.If you are about to do a parody for any k-drama with M2, what drama should it be?
 hmm... parody? mesti citer OH! My lady! berlakon disamping adinda tersayang... jadi ahjumma ler den.

2.Imagine if F8 & M5 are husband and wife, what name should they give for their child?
EINA + FAHRIN = FAHRIENA... comey2... nama anak  Dr.fahrin dalam Percubaan Pertama... kih2

3.Between M6 & M7, who u prefer to be ur brother and special one? Y?
 LEE MIN HO & LEE MIN HO abang... JUNG YUN HO abang sayang...hehehe :p

4.If rumors spread that M3 is in relationship with F1, ur reaction is…
SHEE & YONG HWA... BIAR BETIK! bukan ke SHEE ad skandal dengan Jong Hyun dong saeng ambe? betul ke SHEE?  

5.Choose a song to be an ost for a drama casts by u & M7
ME & SI WON? :D ... Lagu NO OTHER la...

6.Between F6 & F2, who u prefer to be ur unnie? Y?
 op kos la HURUL AINI... JAENURR sebaya dengan gua la... kekeke...

7.M8 have to choose between F5 & F4, which one u prefer for him? alamak SI WON... kau amek la 2 2... 

8.What do u like about M4 & F3?
BOTH of the are related to TVXQ. 1 dongsaeng, 1 wifey JEJUNG... related to YUNHO's as well kekeke...
9.Let say today is M2 and F7 wedding day, could u name character below to make their family complete? bride, groom, bride parent, groom parent, bride, groom friends.
BRIDE: RUCCI
GROOM: LEE JONG HYUN
BRIDE PARENT: ASHIE & LEE MIN HO
GROOM PARENT: UKNOWANA & YUN HO
FRIENDS: KAUM KERABAT GO! TVXQ, SNSD, semua yang kenal JONG HYUN & RUCCI



10.M1 is asking u for a dinner tonight. You are so excited. You wanna give a present for him. So what it could be? Y?
*faint* dinner dengan YUN HO! Aigoo... YUN HO nak ape? hah? nak kawen ngan saya? JOM! nak2...


그래! 제가 할 ... 어서!

Saturday, August 21, 2010

heck-tic!

salam to all....

Da lama tak updet blog ni... how are you readers! RAMADHAN KAREEM... rindu sangat nak kembali menulis & share everthing with all of you.... start dengan HALEEMAH's OPEN DAY + CAR WASH (KOREA FUND RAISING PROGRAM) sampai lanjutkan ke MCLEAD @FELDA TEKAM PAHANG, hari ni sibuk berniaga NASI MINYAK KOREA (kononnya... cz nak pi Korea)

HALEEMAH'S OPEN DAY:
3 HARI berturut2 JUMAAT-AHAD mmg agak letih, tapi aku sangat enjoy la buat kerja society mcm ni, aku pegang bhgn PUBLICITY & PROMOTION... aigoo... my skill on this tak hebat sangat la kan, cz tak dpt tarik crowd. Bianhae chingu-yah! huhuhu.... Sub-program for MHS OPEN DAY ni CAR WASH... Aku pon join basuh keta jugak, tp tak terlawan la budak2 laki dari ALI... bley basuh byk keta... apa2 pon aku enjoy!

MCLEAD:
3 HARI program jugak kat FELDA TEKAM JERANTUT... acara tahunan utk COLLEGE LEADERS. ni dah kali ke-3 aku join, dari takda jawatan sampailah pegang SECRETARY this year. semua orang pelik bila adanya camp during RAMADHAN ni. tapi itulah UIA. Pedulik apa dia, puasa @ tak... hahah..

DAY 1:
Dlm kul 2.31 kami smpai terus ke dewan dgr taklimat. pastuh acara padang, main lari2, one two some & taaruf among leaders. Iftar hari tu, Ikan patin masak lemak! aish! sedap! Malam pulak ada talk, by our beloved former deputy dean of students affairs Ustza Hamidon.
DAY 2:
Start dengan QIYAM,pas tu TADARUS QURAN 1 JUZUK. yang bes dgn CSD. Time ni, team work memang sangat2 la dituntut. Group member aku memang sabar2 orangnya. tapi mission possible tuh tak sempat complete jugak! waaa... oh ya! ada personality test jugak! know what? i'm belongs to BLUE type of personality... ala2 JIWANG KARAT gitu... SENTIMENTAL & CARE ABOUT PEOPLE FEELING FIRST. kekeke.... malu saya...
petang tu pulak, acara padang, kena buat formasi kawad kaki! dah la tak pandai kawad...hentam kromo...kekeke...time ni termasuk dengan orang College lain... aigoo... kelaka abes la bila UKNOWANA kawad! malu2! hahaha....

DAY 3:
Semua kantoi tak bangun sahur! tidur nyenyak sangat... alarm tone YUNHO nyanyi pon gagal nak bangunkan aku..kekeke... subuh gajah.. kul 8.30 turun ke dewan for sesi memperkenalkan group members..
kul 12pm balik UIA.. sampai dkt kul 4.31pm jugak.


NASI MINYAK KOREA!
SET RAMADHAN RM4.50 (NASI MINYAK + JUS TEMBIKAI + AYAM MASAK MERAH + KURMA) DELIVERY + RM0.50...
nasi dia bapak banyak! sendat perut aku makan... Jus tembikai terbaek, buatan Noni. overall pueh hati! nanti bila2 aku review la pasal program ni...

NEWAY GO FABULOUS HALEEMAH!!

Sunday, August 15, 2010

MUHASABAH CINTA

Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

Reff. :
Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

by: EdCoustic

Tuesday, August 10, 2010

RAMADHAN KAREEM!!

Salam to All!!

Ahlan Ya Ramadhan!!! Alhamdulillah bulan yang mulia bakal kembali esok! Bulan yang penuh keberkatan, Mudah-mudahan dapatlah kita mengisi bulan rahmat ni dengan pelbagai ibadah wajib dan tambahan ibadah sunat. Ya Allah, izinkan hamba-Mu ini bertemu Ramadhan sekali lagi Ya Allah, Izinkan diri ini dekat lagi pada-MU Ya Rabbi... Andai tertakdir Ramadhan ini yang terakhir. Bantulah aku mengisinya dengan pahala, sebagai bekalan bertemu-Mu Ya Rahman.

SELAMAT BERPUASA & BERIBADAH!