Posts

Showing posts from August, 2010

Sabar itu Indah... percayalah..

salam to all...
time aku menaip post ni, esok aku nak exam... heheh... tp mood tak dop! waa... mana mood? okayh... before that let me tell you about what happen.
after balik dari MCLEAD... dalam dua hari, telefon gue SONY W910i tuh da arwah!! waa... tak bley tekan apa pun... naseb baik ade telefon bekap... mujur aku bawak jugak belekberi aku...hehehe...nokia 3315.. nak dekat 2minggu jugak pakai tepon canggih tu... punyala canggih sampai tak taw nak SILENT kat mana...hahah.kena gelak la bila tetiba jerit "weyh! belekberi aku bunyi ar!" semua pandang, last2 NOKIA3315... mau tak pecah perut member aku...kadang2 kekurangan kita bley tutup dengan lawak... jadi kalo ader orang nak pandang rendah aku pakai henpon 3315 zaman 3G ni... lantak korang la.... janji buleh call & msg... semalam, aku, Kak Weda & Kak Ros berjalan2 di SOGO... Abah bagi RM400 suh cari fon.. mula2 Abah kasi RM600... tapi aku plak tershopping RM200... padan muka... sapa suruh.. survey punya survey, aku a…

cheezy Quizzy

Image
Salam to All... thanks to Shee coz sudi2 tag Wana... punya malas nak taip, copy paste soklan dari blog ashie...hahah...

a. List out 8 male idols u can think of. label it as M1 to M8
M1: JUNG YUN HO M2: LEE JONG HYUN M3: JANG YONG HWA M4: SHIM CHANG MIN M5: FAHRIN AHMAD M6: LEE DONG WOOK M7: LEE MIN HO M8: CHOI SI WON

b. List out 8 female idols u can think of. label it as F1 to F8.
F1: SHEE F2: HURUL AINI F3: FAY NANAEJAE F4: NADIA A.N JELL F5: ASHIE F6: JAENURR F7: RUCCI F8: EINA
(bini2 idol male idol korea neh)

c. Get ready and answer all questions below. Be honest*crossfinger*, you’ll find it more fun.

1.If you are about to do a parody for any k-drama with M2, what drama should it be? hmm... parody? mesti citer OH! My lady! berlakon disamping adinda tersayang... jadi ahjumma ler den.
2.Imagine if F8 & M5 are husband and wife, what name should they give for their child? EINA + FAHRIN = FAHRIENA... comey2... nama anak  Dr.fahrin dalam Percubaan Pertama... kih2
3.Between M6 & M7, who u prefer…

heck-tic!

Image
salam to all....

Da lama tak updet blog ni... how are you readers! RAMADHAN KAREEM... rindu sangat nak kembali menulis & share everthing with all of you.... start dengan HALEEMAH's OPEN DAY + CAR WASH (KOREA FUND RAISING PROGRAM) sampai lanjutkan ke MCLEAD @FELDA TEKAM PAHANG, hari ni sibuk berniaga NASI MINYAK KOREA (kononnya... cz nak pi Korea)

HALEEMAH'S OPEN DAY:
3 HARI berturut2 JUMAAT-AHAD mmg agak letih, tapi aku sangat enjoy la buat kerja society mcm ni, aku pegang bhgn PUBLICITY & PROMOTION... aigoo... my skill on this tak hebat sangat la kan, cz tak dpt tarik crowd. Bianhae chingu-yah! huhuhu.... Sub-program for MHS OPEN DAY ni CAR WASH... Aku pon join basuh keta jugak, tp tak terlawan la budak2 laki dari ALI... bley basuh byk keta... apa2 pon aku enjoy!

MCLEAD:
3 HARI program jugak kat FELDA TEKAM JERANTUT... acara tahunan utk COLLEGE LEADERS. ni dah kali ke-3 aku join, dari takda jawatan sampailah pegang SECRETARY this year. semua orang pelik bila adanya ca…

MUHASABAH CINTA

Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

Reff. :
Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

by: EdCoustic

RAMADHAN KAREEM!!

Salam to All!!

Ahlan Ya Ramadhan!!! Alhamdulillah bulan yang mulia bakal kembali esok! Bulan yang penuh keberkatan, Mudah-mudahan dapatlah kita mengisi bulan rahmat ni dengan pelbagai ibadah wajib dan tambahan ibadah sunat. Ya Allah, izinkan hamba-Mu ini bertemu Ramadhan sekali lagi Ya Allah, Izinkan diri ini dekat lagi pada-MU Ya Rabbi... Andai tertakdir Ramadhan ini yang terakhir. Bantulah aku mengisinya dengan pahala, sebagai bekalan bertemu-Mu Ya Rahman.

SELAMAT BERPUASA & BERIBADAH!