Posts

Showing posts from March, 2011

BN Youth Career Fair @PWTC

Image
Salam to All...
Pergi tak BN Youth Career Fair @PWTC 25-27March2011?
Kitorang pun tak plan nak pergi, tapi malam tuh sambil2 sign up for JOBSTREET, sign-up sekali BN Youth Career Fair ni..jadi bila dah sampai sana, just scan bar code je la...
Resume banyak jugak bawak, dalam 10 copies, tapi just dapat bagi 5 copies... okaylah tu kan... banyak job offer for BUSINESS MANAGEMENT, ENGINEERING... nama macam PETRONAS, MAS, DRB HICOM &SIME DARBY cam susahlah HUMAN SCIENCES based macam aku nak apply... tapi sempat mintak dengan TABUNG HAJI (SKIM PROGRAM PELATIH TH)...
Ada jugak booth ASKAR...
EYE-NI & WAANIY suka sangant dengan Uniform body...aigoo.. Lepas abes jalan2 drop resume, kami pergi Selayang Mall... budak dua orang ni nak main bowling...kekeke... terkejut lah sebab tak rancang nak pegi tempat lain. aku agak kurang gembira time tuh... teruklah aku ni.. tak pandai nak kawal emoticon... BOWLING is one of YunHo's favourite game...huhuhu... i tak da mood, jadi bila orang nak bel…

Spring Potatoes Cafe Part 2

Image
Salam to All...
Pelanggan tetap Spring Potato Cafe ke aku ni... Pagi2 Ilanie Lokman dah msg beritahu nak datang UIA, kebetulan malam tuh aku tak tidur coz sibuk buat resume. After subuh dalam kul 6.30 pagi baru aku melompat ke katil... tapi start kul 8am, mesej tak henti2 bunyi...dah tuh kul 11am alarm pulak start memekak (alarm sendiri plak tuh) kekeke...
Bila Lany msg, aku pun suggest supaya kitorang makan kat SPRING POTATO cafe. Lepas bincang2, kami pun keluar dalam pukul 5.30pm...
Ilanie Lokman @Spring Potato Spring Potatoes (cheese & Onion cream) Jajang Myeon (makanan wajib...kekeke) New dish (Bulgokgi..) RM18 ada semangkuk nasi sekali...  My Unni... Thanks for the treat... next destination... ICE ROOM with W.A.S.A.B.I members..

@Malaya Steamboat

Image
Salam to all~
memang wat keja gila tak tidur2 lagi eventhough jam Thailand dah Kul 3:05 pagi, Malaysia 4:05am & Korea dah hampir mencecah Subuh 5:05 pagi...kekeke.. "Oppa! bangun subuh tau!" lolz

kya! dah lama rancang nak keluar makan ni...dalam seminggu ader kot...Alhamdulillah malam tadi dapat jugak makan berempat! My Lovely HardCore esok nak bertolak pegi Kuala Kangsar...jadi malam ni kami pun keluar makan untuk terakhir kalinya berempat... padahal alasannya nak makan STEAMBOAT...kekeke

RM23nett per head kiran agak murah sebab makanan sampai tak habis! sila guna teori ORANG TAMAK SELALU RUGI disini...kekeke...tapi kami berjaya limitkan pembaziran tuh! Pergh! Noni punya ABC memang mantop! walaupun last sekali dia buat ais tak sempat pecah! hihihi...


Aku dengan Pepe je jadi arnab makan sayur, yang 2 orang lagi, takot sayur...kekeke Kya! udang! alergik...heheh Kuasa Ramen... sampai sana pun cari ramen jugak~ sampai kembang ramen aku...
to be continued...

친구.F.R.I.E.N.D.S

Image
Salam to All..

My final exam is coming~
My final program is coming as well~
semuanya nak final...

FINAL MEETING FOR MRC (OLD & NEW)
210311- 9PM @ Operation Room MHS. Macam acara serah portfolio untuk muka2 baru yang dilantik, tapi before panggil budak2 tuh, kami terlebih dahulu buat sesi HEART-TO-HEART. Minta maaf, luah kata2 semangat untuk 2 orang lama yang bakal meneruskan perjuangan dalam MRC MHS. semua orang mention on  EMOTION! sapa lagi emosional dalam ni kalo bukan aku kan... GRUMPY & SLEEPY -HEAD~ salu tak wat keje & marah orang tak tentu pasal sebab tuh semua orang yang kenal aku asyik kena marah je kan... patotlah sampai sekarang tak de pakwe...ahaks! 9.40PM... budak2 baru masuk... join meeting~ ntahlah, aku pun start dengan MRC tanpa ada sebarang pengalaman tapi aku tak rasa aku nak tanya setiap inci benda...benda yang tak patot tanya takyah la tanya dik oi~ kya... proof me wrong okaih... btw, tak yah la tunjuk NERD sangat. nak jadi ASKAR! "i'm very objec…

U.knoWana at chocolate factory...

Image
Salam to All!
Anneyonghaseyo!

Kalo tak update... lama ambik masa nak update, sekali dah update... asyik update je kan...ngeheheh

Alhamdulillah... thanks to Allah, hari ni aku dapat berjalan di tempat yang aku tak cadang & terpikir untuk jejak iaitu... BERYL'S chocolate factory & Tugu Negara...

disebabkan terlalu asyik habiskan SECRET GARDEN malamnya... aku terlajak subuh pukul 7.30pagi! (adik-adik jangan tiru aksi ini) Ya Allah! aku hamba-Mu yang lalai hari ni...

8am- bertolak dari UIA_Seri Kembangan (BERYL'S FACTORY)
Signage BERYL'S dalam kul 9.30am kami sampai kat kilang tu... tour kilang tak sampai 1/2 jam.. pastu membeli belah chocolate, tempahan member, untuk hardcore (bak kata Sophie) Wonderland~ can't fight the flash light! i love camera...hahah Block E residents together! ngee~ My precious~ hahah... KIM MASYI, NURMICKY, U.KNOWANA & SAL KOOK lol My TREASURE ~ MIRA, NUHA, EZA Tulang belakang... BRC block E
Demi negara~ yang tercinta... dicurahkan bakti penuh s…

Bila dia....

Image
kya... oppa! tahu la ramai peminat... perlukah??
kya.... *mintak tambah darah*

Before U Go by HOMIN...

Image
Salam to All...
dah dengar single baru HOMIN (TVXQ)? jom kita tengok teaser...



woah! YunHo Hot! Boleh berlakon ACTION MOVIES...



Bila tengok balik cam kartun pun ada YunHo lawan... cam cerita Hindi...hero tak leh mati, even penjahat acu pistol dulu, tapi tak tembak2... YunHo siap lompat lagi tembak penjenayah tu... Maybe penjenayah tu terpesona ngan kehenseman abang YunHO...


Lyric untuk lagu ni....
sharingyoochun.net

(malas nak menaip satu2 klik je link atas ni eh)

credit to SharingYoochun & Youtube Sment...

FOUND YOU part 2

Image
Salam to all...
Bergembira di hari Jumaat... heheh... tiba2 hari Jumaat jadi hari kami keluar berjalan2 pulak.  Hmm... thanks to SHAZNI HJ MUDA sebab belanja makan. Kenyang betoi!
tempat kami melepak hari tu kat TAMAN LAYANG-LAYANG dekat area GOMBAK jugak. Sengal tak sengal... kami terlepas lorong masuk taman tu... terpaksa wat U-turn pastu bila dah masuk balik jalan sebelum tu, kami tersalah masuk lorong...
ini bukan model iklan McD tau... yummy!  kya~ tengok pic ni pun jadi lapar balik...aigoo
after beberapa hari....
ada pulak idea datang dari IZZATUL MUSLIMAH (nama sebenar) ajak masuk NASYEED! waa... nak tolak tak sampai hati coz kawan2... yang tak disangka2 kami berlatih 2 jam sahaja... dah la last minutes comfirm... lagu apa? YA RASULULLAH by RAIHAN... kui2 tak sangka2 kami MENANG! 1st place okaih! ALHAMDULILLAH! kalau Yun Ho baca... agak2 dia nak ajak collaborat8 x? muahaha...
#Kadang2 kita tak dapat mengagak apa yang bakal berlaku dalam hidup kita sebab Allah dah tentukan yang sebaikny…

Maulidur Rasul 1432 H

Image
Salam to All!
my update on program... i hope its never too late for the update (terbukti dah lambat pun...)hahah

program yang berlangsung 2 hari 14 February & 15 February2011. Alhamdulillah everything went smooth. walaupun aku pegang Special Task, tapi banyak gak yang aku belajar dari program2 akhir aku d UIA ni... Best tau join program ni... Sapa yang tak pernah conduct program, you should try, at least once! hahah... nak bureau best! amek Special Task! Shopping barang tak hengat!

Miss2 komiti yang kiut! hahah kya!! diorang dapat amek gambar ngan DR.Izi...wuwu (guna trademark noni) bila camera NONI buat muka kitorang santek...hahaha (Sophie mmg da sedia cantik) bila kami perasan token itu untuk kami...muahahaha Oppa! bila lagi nak masuk meminang...ngehahah
i had so much fun conducting program! kya... i'm gonna miss this moments~