Posts

Showing posts from May, 2009

breakfast & Lunch kub...

Image

A roi Chang Leii... Sedapnya...

Image
mushroom
























cObA...ikhlas DARIKU

Image
Salam to ALL
tyme aku rilek2 td aku dgr lagu FAIZAL TAHIR -COBA (kali ni mmg aku hayati abes la..) COBA kita sama2 HAYATI bait2 dier.. jom.. "Cuba kau dengar Cuba kau cuba Diam bila ku cuba Tuk berbicara dengan kamu.." bg aku ad maksud tersirat.. mcm Allah said to us.. CUBA kamu diam dan dengar apa yg Allah ingin sampaikan.. bila Allah turunkan Al-Quran; KALAM ALLAH...scr xlangsung signal Allah da antar wat umat manusia..
"Dan bila kau bersuara Setia ku mendengar Agar tenang kau merasa" Setiap kali hamba-Nya mengadu pada-Nya, tak pernah ALLAH berpaling dari mendengarnya.. Malah ALLAH juga berfirman..''andai hamba-Ku datang dengan segunung DOSA bersamanya, dan dia Ikhlas utk BERTAUBAT, aku akan terima taubatnya, selagi dia x menduakan AKU".. Tidakkah kamu hamba berasa SENANG dgn ini.. Percayalah.. pintu taubat sentiasa terbuka untuk semua..

"Siapa Sebenarnya aku padamu Mungkin sama dengan teman lain Yang bisa kau buat begitu Dan bilaTiada lagi teman bermain Kau p…

BAPAK hebat!!!! cakE

Image

cool seyh!!!!

Image
ini favourite kak ros.... Tako Tao




pilih2 jgn segan....

akal yang Allah kurniakan buat manusia... inilah hasilnya...



smaLL tEst..

Image
salam to all,
arini aku bljar erti IKHLAS + JUJUR+ TANGGUNGJAWAB.. afta lunch ak trgerak ati nk pg CC, ingt nk tgk TV cz kt cafe xjelas sgt.. otw nk naik tangga, aku trjumpa duet RM10... aku xendahkan pada mulanya.. pastu aku turun blik & amek duet tuh... spontan aku kasi pd sister yg jg CC, "saya jmpa duet ni, kalo sesapa cari, bgla.." Aku bley jer biar, tp aku pikir yg aku patot JUJUR.. kalo JUJUR saja xjd. Aku kna ad TANGGUNGJAWAB.. so aku kasi kt akak CC tuh.. Nk jd crita, mmber aku pon g tgk TV jgk.. masa yg sama, dier trcari2 duet RM10 dier yg jatuh.. aku tnpa blengah cakap "g ambik kt kak CC, ad org jmpa duet.." Hmm.. kalo la aku biar jer duet td, and dpt kt org lain... msti member aku td xjmpa duet dier...
moral: w/pun sesuatu itu remeh bg kita.. tp kekadang mmbawa makna besar dlm idop seseorng.. bley x aku samakan dgn 'sebesar rumah itu bermula dgn sekecil bata'

di-TAG..hohoho..

MIss Eliana, I nk sgt jwb, tp TAG u bapak pjg... xleh copy..huhuhu.. it takes time babe.. nanti bg jwapan lisan.. ha3 acah jer.. carlzeguet intrigue

mar'ah solihah

Image
salam to all...
semalam aku sempat hadirkan diri utk talk: Bicara wanita kt EDU LT1 (every thursday 9pm). SAHABAT YG TUNTUN KE SYURGA, SAHABAT YG MENGUNDANG NERAKA.
Mula2 aku sgtla malas nk pegi, tp kak ros ngn kak ekin sunguh2 ajak, siap nk amek naik moto lg.. xdaya la nk tolak. Sesampai kt sna aku mcm jakun la sket cz byk budak IRK & BAR & ENGINE..huhu.. sgt baik, cara raikan tetamu yg baru cam aku nih, kira agak mesra la... aku plak blur2.. ikot jer kak ekin.. b4 ni pon aku ada gak ikot kak ros pegi USRAH.. tp x istiqamah.. intisari talk semalam.. panel tuh tekan pada PERIBADI WANITA MUSLIM; SITI KHADIJAH, ZAINAB, QAULAH SA' LABAH...Mereka nih MUSLIMAH TEGAS...
sebab byk senyum sgt dlm kuliyah tuh, aku pon kna tanya..sipot tol... malu..ha3.. da la jwb slh..kih3
Bila berkawan, panggillah nama yg disukai mereka, jgn panggil 'hoi! ngko..etc'...aku pon kalih tgk k.ros.. k.ros ckp panggil BULAT (gelaran diowg 3 skawan..kih3)
TEGUR sahabat anda jika dia berada dlm kesesatan; …
Image
MITOS: hujung pelangi ada byk sgt harta karun, sapa yg jmpa hujung pelangi akan kaya, tapi harta2 tu dijaga oleh ular2 brbisa..hah..jgn tunjuk pelangi dgn jari telunjuk nanti jari bengkok... -inilah cerita yg aku selalu dengar dari nenek aku.. tambah dier, pelangi ni adalah naga kapel, yg jantan xnmpak.. betina je yg bersinar... org dulu2 bleh berkias cerita mitos yg seakan2 benar buat penglipur lara.. kreativiti itu da makin pupus bg masyarakat sekarang..hmm...

-aku-

aku pujuk hati ini..
aku permata, aku cahaya,
aku... aku..
permata yg belum berkilau,
cahaya yg terhadang...aku..

aku pujuk hati ini...
bergembiralah selalu..
sedih hanya berpada perlu..
hiburkan insan sekelilingku andai itu..
terbaik buatku...

puas hati ini dipujuk..
biarkan... biarkan segalanya...
berlalu.. menginjak... berlayar pergi..
aku... aku...aku...
bukan kamu...dia...mereka...
aku....hanya aku...
kekadang kaku... celaru..

arah tujuku.....
aku..aku..aku.... aku...

hamba Allah...
-masih mencari-

murah rezki..

Image
Semalam (19 mei) eza ajak aku g bank, tp aku xder duet.. kne tnggu abah mskkn duet dlu, tup3 pg2 abah da msg duet da bank in..thanks abah, so arini aku pon ajak la eza g bank cz kesian kalo dier kuar sorg2. tgh 2nggu bus, kak nuha call.. tnya nk kemana.. aku pon berbahasa basi ckp nk g bank, ajak dier skali.. rezki ktowg, dier tgh drive kreta kak Na.. die ckp die nk bwk g sri gombak..ad CIMB bank kt situ..
after eza abeh bank in.. g makan kt restoran d'timur.. jmpa plak ngn abg sepupu kak Nuha.. aku xmkn cz b4 kuar ak da mkn ngn ekin ngn angah..yer la.. pas midterm sti lapar tahap setan pnye..kak nuha oder nasi goweng cina; eza nasi goreng kampung.. air; horlick ais, tea o' laici & neslo..nk dkt sejam gak ktowg bertapa kt situ.. time nk byr.. abg sepupu kak nuha da byrkan.. thanks yer ALONG (kak nuha pnggil).. blik eza top-up minyak kak na rm5.. huh.. bez gak skali skala kuar xrancang... kalo ad kak jannah da jd gathering 1 blik E5.9..

suratan atau kebetulan?

Image

Selamat Hari GuRu!!

tErima Kasih Cikgu!!
start sekolah rendah, aku mmg agak rapat ngn cikgu, sebab aku ni byk ckp kot..ha3 thanks to PN.FADHILAH & PN. RAHMAH (USTAZAH) sbb diowng aku leh hafal AL-fatihah ngn doa iftitah skali ngn maksudnya, mana xnya, kalo xleh afal dpt adiah rotan. ha3.. camni la nk ajar budak2 agar jd org.
naik skolah menengah-rendah, aku sgt trhutang budi ngn PN.ROSNAH AHMAD & PN,ZOAINI (dlu km panggil ZORRO, cz dier sgt garang n asik2 angkt kening cam AKAK ZIANA.. Sorry cikgu..) 2 org ckgu nih ajar E.R.T.. 4 PN.ROSNAH SHARIFF (KAK ROS) , PN. ZAININ & PN. KHAIRUL cz bwatkan aku xBUTA sejarah..
Menengah- tinggiPaling xleh lupa, PN.HAWA & En.HASSIM.. 2 org ckgu ni, aku kongsi minat yg sama iaitu POLITIK. wah! berpolitik dari skolah kot.. ha3.. kap kun ka.. cikgu.. HA.. xlupa khas bwat EN. MOHD NAZIM (abah), PN. SHARIMAH (mama), EN. AHMAD, PN, SARINA (acu), EN. YUSOF & PN. WAHIDAH (Pak & mak uda), serta PN. SALMIAH (tok) atas informal ilmu yang anda berikan, doakan a…

A date with Lanie + Shaza + Ika

Image
Setelah nk dekat 1 week plan, akhirnya aku dapat kuar g Times Square. at 1st nk teman Lanie jer, pastuh jmpa Kak Syaza ngan kwn dier.xnk komen byk2 ni pics yg smpt ktowg dpt amek time kuar. ha3...nxt wik cam nk p lg pasar mlnm kt JELATEK.. byk gler menda kt sna, so... sapa nk teman eh?



TIK

Image
Salam to all, Rasa2 korg ingt x hero neh? refresh blik.. suatu masa dlu dia terkenal dgn drama SODA & ICE TEA and FOX AND SUGAR CUBE. Ni hero yg aku minat tahap dewa time2 aku form 1-3, skunk ni dia muncul blik dlm Film QUEENS OF LANGKASUKA (jdputera pahang i.e Abd. Ghafur mahiudin- yg kahwin dgnratu Ungu)
Name: Jesadaporn Pholdee Nickname: Tik Date of Birth: June 5th, 1977 Profession: Model, Actor, Host Height: 173 cm Weight: 65 kg Status: Single Hobbies: Camping, Swimming University: Thai Chamber of Commerce~ Major: B.S. Industrial Engineering p/s kalo korg prasan byk actor & actress KOREA, THAI, JAPAN yg EDUCATED..hmm.

soalan CEPU-GANGSA

salam to all,

2-3 hari lepas, kak Sai' ad tnya soklan...

"byk2 skil dlm dunia nih, u nk skill aper?"

dlm 'kesibukan' sidai baju, aku pon pikir la, then aku ckp aku nak writing skill. Coz aku sgt weak dlm nk terjemah ekspresi perasaan, pendapat dan impian aku melalui tulisan. kalo korng perasan dlm blog nih, aku cuma post gmbar jer, jaramg la aku nk komen lebih2. kekurangan yg amat merugikan. nk cari la tok guru utk improve writing skill aku.

(time skulah dlu pon pling aku menci subjek penulisan, org tulis 4-5 pages, aku 2 pages tuh dah byk la tu...bangga xdak dah.. tp kalo time nk jd tukang karot tuh, aku pling pjg la amek masa, smpai kengkwn aku terkucil lah.)

E.R.T- FARAH ASYIKIN

Perempuan kini harus pandai menjaga diri
Jangan buta berkasih sayang
Sebelum berjanji lihat dulu kuasa membeli
Tak inginkah hidup senang?
Jejaka rayu gadis harapan indah dilukis
Mana dia jaminannya?
Bukan materialis
Kita hanya bersikap realis ekonomi rumahtangga
Panggillah apa pun gelaran
Pisau cukur mata duitan
Terpulang pada yang punya badan
Asal terjamin masa depan
Inilah ERT ini ekonomi
ERT Ekonomi
zaman kini
Janji marah sekali jangan terima tanpa gerenti
Sesal dulu pendapatan
Lelaki pandai menyimpan
Perempuan pun mesti boleh
Buat dulu bersedia Panggillah apa pun gelaran
Pisau cukur mata duitan
Terpulang pada yang punya badan Asal terjamin masa depan
Hari ini hanya kau satu
Esok lusa siapa tahu
Mungkin engkau satu
Perempuan Ambil dulu sebelum terlambat
Wajah kan hilang manis cinta suami kan terkikis memang itu resam dunia
Biar hati terguris jangan biar diri muflis kerna ringgit lebih setia...

hmm...

Image

Knowing me.. born in FEBRUARY..

* Berfikiran abstrak. * Sukakan benda yang realiti dan abstrak. * Bijak dan pintar * Berpewatakan yang mudah berubah. * Mudah menawan orang lain. * Agak pendiam. * Pemalu dan rendah diri. * Jujur dan setia pada segalanya. * Keras hati untuk mencapai matlamat. * Tidak suka dikongkong. * Mudah memberontak apabila dikongkong. * Suka kegiatan yang lasak. * Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif. * Mudah mempamerkan marahnya. * Tidak suka benda yang remeh-temeh. * Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya. * Sangat berani dan suka memberontak. *Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya. * Pemerhatian yang tajam. * Suka hiburan dan sukan. * Suka benda yang bersifat seni. * Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran. * Berkecenderungan pada benda yang tahyul. * Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros. * Belajar untuk mempamerkan emosi

(ACCORDING TO DATO DR. FAZILAH KAMSAH,)

Hairan...

Image
dua2 Gusti puteri BERKEMBAN tp yg ngaku ISLAM selamber jer tayang bhgn atas badan die, yg KAFIR plak yg cover ngn slendang kt bhgn atas. Camner AL-KAFIRUUN nk Respect Al-MUSLIMEEN?

REason gua nk tGk SanGat QuEEnz Of Langkasuka..

Image

Queens of Langkasuka trailer

subhanallah 1

Image

B.A.R.U

Sem BARU: SEM 3 (Short sem)
Blok BARU: Blok C level 4 (mmg 2run 20kg ak pas nih)
Compartment BARU yg LUAS..
Roommates BARU : Kak EKIN, Kak Siti, Kak Fauzana.
BARU naik LEVEL 3- means 3rd year da eh? ha3 xthn.. kih3

nk komen sket la blok C ni:
- wireless BAIK PUNYER!
-SUNYI sepi pon BAIK PUNYER, kul doblas aku da mengerloh (tido) da.
-dekat ngn pokok ciku.. paham2 jer la.. seram.. ha3
-dekat ngan cafe yg mmbawa makna xleh buka tingkap luas2 la..

#per kita bagi seratos hari dlu, tgk camner hi3

baris! baris sedia!!

Image