Monday, June 21, 2010

off line for 2 weeks!

salam to All...
balik kampung...wohoho...balik kampung!
last night aku punya excited sampai tak tido sebab nak balik kampung! kekeke.... aku sempat la jugak siapkan fan-fic sebanyak 5 part... featuring UknoWana, Shee, Ashie, Hurul, Fay and Jaenurr & Rucci...
pagi tadi aku sempat bagi Jaenurr baca, she said that my Fan- fic is too romantika de amore! kekeke... tak pe2 aku lainkan sket lah ek...
nak cari ilham kat kampung, kot2 buleh buat lawak2 ke kan...kekeke....just sampai part 5 aku stuck! tatau nak kembangkan cerita.. hope i have ability like Shee dalam wat karya.
okaylah, kalo nak tunggu Fan-fic aku, tunggu la... bila nak publish... entah..kekekeke...

travel sorang-sorang for the first time! waaaa.... cuwak... oppa! kekeke.....

bye2!

Thursday, June 17, 2010

Jung Min a Phenomenon?

Salam to All....
kekeke... soalan yang memang xbley blah dariku....

siapa dia ni?
awat tanya macam tuh?
apa ideology yang dia bawak?

ngueh3... xyah la serious sangat... cuma aku curious... kenapa bila toleh kiri, toleh kanan, dongak atas, tunduk bawah...ade je muka mamat neh...(ke sebab muka sama ngan junior aku?) kekekeke....
hmm... smlm kat status fesbuk pon aku tanya soalan nih.. tadi Shee pon tanya jugak... jadi aku pon lebih tertanya2 (walaupun aku patot congak soklan utk Government Finance esok)
baiklah... aku taw mamat ni pon cz Rucci salu sebut dalam chat & nama dia senang ingat dari 2 orang dalam SS501 tu (Hyun joong & baby pon cz nama lebih kurang je), sampai sekarang pon aku xleh hafal nama2 tuh, (kalo ade nama pentas cam Hero, U-know ke senang la nak ingat) eh..dia ke yang sibuk time Hwang Bo prepare food kat Jepun time WGM tuh? ke yang sorang lagi? erk..dok ingat..lemah ingatan betul aku kebelakangan ni... kena amek kismis ni (ada kena ke dgn post ni?)

MOSTLY RESPONDENT said... 
"dia femes coz sexy dance dia dalam Love Ya
 hmm... bagi aku ni lagi sexy

 erk...tak ke? bagi aku i SEXY abes..owh..dia da veteran?
eh...*nosebleed aku tengok taw..

#mata orang ni lain2 kadang2 kita rasa orang tuh biasa jer, tapi bagi sesetengah orang, dia lah yang sangat HOT, CUTE, BURNING,SEXY...kekeke.. itukah yang kita panggil personal taste? wah, tetiba personal taste pulak kat sini...kekeke....

Wednesday, June 16, 2010

soul-fighter!

salam to all!
wah...wah... tetiba jer nk story about soul-fighter...
sedar x korang yang dalam ramai2 kawan korang ade sorang dua yang bila korang jumpa mesti korang akan bertekak. tapi dia bukan musuh la...hahaha...

budak yang nama WANA ni ader 2 orang SOUL FIGTHER dia... aish... memang kalo kami jumpa... orang akan kata kami gadoh...kekeke... bukan ar.. baiklah...

SOUL- FIGHTER 1:
nama online: EZA
dia nih memang akan bertegang urat, bertikam lidah dengan aku dulu dalam segala hal... kekeke...aku pon kadang memang suka suh dia tegaskan pendapat dia, tuh yang slau je xsetuju dengan pendapat dia... aku nak tengok setakat mana kemampuan dia bagi hujah... cz she is very good in debating.. tapi dia ni salu byk tanya... aigooo...kadang2 rasa nak debik pon ade.. kalah polis! kekeke...

to EZA: thanks for being such a good friend! aku taw ko banyak termakan ati ngan aku, tapi aku pon nak ko tahu yang aku sayangkan kau and you are one of my precious! thanks for everything!
 wana & eza
SOUL- FIGHTER 2:
name online: jaenuur
mungkin cara kami bercakap agak kuat & menyebabkan orang ingat kami gaduh.... tapi dia ni pun salu jer nak bangkang cakap aku...aish... kadang2 apa yang dia cakap tuh xbetul faktanya.. tapi stil nak menang jugak...weyh.. salah orang la kan?? aku pantang kalo ape yang aku cakap betul orang bangkang2...kekeke.. tapi ni salah satu sebab la yang wat kami rapat.. she is a good company...walaupun mukanya yang ala2 serius tuh boleh menyebabkan mood aku songsang... tapi kadang2 aku bley nampak dia ikhlas and innocent sebenarnya...

to Jaenurr: Aku sangat enjoy & suka berkawan dengan hang (keluar utara loghat)... aku harap hang pon macam tu jugak... Harap jangan amek hati ye, aku sangat lah terbuka utk diskusi apa2 walaupun kadang2 akuni blur, tp telinga aku still dengar apa yang ang cakap, mybe eye contact je tada (saya pemalu orangnya :P ) thank you for everything!

Nurul & Wana

Semoga Allah memelihara UKHWAH ini... kerna PERSAHABATAN yang terjalin ini kernaNya... 

soul-fighter!

Sunday, June 13, 2010

Exam Mode!

Salam to All...
mungkin beberapa hari ni wana xkan on9 sgt cz nak tumpu kat FINAL EXAM!
waa... i'm gonna miss all of you guys! pray for me!
tapi Wana bukan ulat buku... mesti bukak punyo lah... kekeke....
wah! xsabo nak balik kampung halaman ku!


Saturday, June 12, 2010

TaGGing

1. Adakah anda rasa anda hot?
kekeke.... HOT ke?

2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang.
3. Ceritakan pasal wallpaper tersebut
Yunho ialah Cinta Hatiku wat masa nih...kekeke... pic ni dia nmpak HOT sangat, taw pic ni edit, wat masa i memang addicted ngn pic ni...tengokla tangan dia... melts!

4. Bila kali terakhir kau makan pizza?
last week! kak zue belanja...

5. Lagu paling latest kau dengar?
playlist wat masa neh...
  • bonamana (SuJu)
  • lovelight (CNblue)
  • love     (CNBlue)
  • Lie    (FTisland)
  • Love Ya (SS501)
6. Apa yang kau buat selain menyelesaikan tag ini.
chat with Geng Ottoke (drama ikan kaloi...kekeke)

7. Selain nama sendiri dipanggil nama apa?
Online Name: UknoWana
real name: Wana
Family: Ayong or kakak

8. Tag lagi 8 orang.
 eina
nadia
Hurul aini
ashie
rucci
shee
syafa
jaenurr

9. Siapakah orang no.1 pada anda?
on line friend... sama2 dlm GO forum

10. Katakan sesuatu pada orang no 5?
JUNG MIN is YOURS! ehem..ehem

11. No.3 ada hubungan dengan siapa?
erm... Donghae...ye.. ye.. Donghae! pasti!

12. Bagaimana pula dengan no.4?
huh... Lee min Ho ke Jerry Yan? kempius

13. Pesanan pada orang no 6.
 teruskan berkarya! i love ur works...GO shee!

14. Kata-kata cinta untuk orang no.2..
Jang Geun Suk maseh mencintai awak! kekekeke...

15. Berikan 5 perkara yang anda tau tentang orang yang mengetag anda
Nana Jae 
  • Sangat suka Jaejoong & Jonghyun
  • Kpop Freak!
  • peramah...kekeke... approach my blog dlu..tq fay
  • suka wat picture fanfic yg smemangnya kelakar! make for me 1..kekeke 
  • we LOVE TVXQ! always keep the faith!
 16. Gay or Les
   2 2 bukan...LURUS....

17. Perasaan anda semasa menjawab tag ni.
  excited habes!

#lapangkan masa jawab tag saye yer...



Belajar Menghargai part 1

salam to all
hmm... apa yg buley den kongsi kat sini eh?? kekeke... blog yang rasanya xbagi manfaat pon kan? tapi terima kasih la cz sudi baca cerita2 picisan ni..cheh..

menghargai pengalaman hidup di kampus, kata orang hidup di kampus ni sangatlah seronok! mula2 aku xpercaya, cz aku rasa dok kat kampus ni hanya untuk BELAJAR...BELAJAR...BELAJAR  (brape banyak BELAJAR daa) & ujung minggu OUTING kekeke...tapi paradigma itu diubah...jeng3 (paradigma la pulek) oleh kak WAHEDA & Kak Rosmidah (unnie2 yg sporting!) syukur la cz aku bisa mengorak langkah awal... Alhamdulillah....both of the ni ex-Mahallah Representative Comittee (ketua asrama senang citer).

Al-Jenderami
First program aku join ialah peringkat Block, BRC E yang buat lawatan ke rumah anak2 yatim kat AL-JENDERAMI. time tuh mmg zero, ikot jer program orang, aku kenal Kak Ros & 2-3 org kwn dia je, nasib bek Allah kuarniakan sifat kurang malu kepada aku, and i manage to have lotsa friend there...
bersama adik2 @ Al Jenderami
sangat lah happy dengan join mcm2 xtvt yg ada... 

Garage Sale
tujuan aku join program ni sebenarnya nak abeskan menda2 aku yg xpakai & bersepah kat dlm bilik, mostly aku jual magazines aku yang aku kumpul since 1st year! waaa.... sedey bila magazine yg RM4.90 aku jual 50sen! tp nk wat camne, malas nak mengangkut, jual je la... t-shirt yg sekali pakai pon aku jual, cz da xmuat! tu la orang tua kta, UKUR BAJU DBADAN SNDIRI, JGN UKUQ KAT PERDU KELAPA! kekeke....
2nd wave of Garage Sale, which held this year, dpenuhi dgn lelagu TOHOSHINKI, CNBLUE, FTISLAND, SNSD, SS501 etc... sampai ada student yang datang mintak lelagu tuh kat aku...kekeke... bagi je la... sharing is good...

ENDURANCE CAMP
xkan suma nk seronok je kan? seriously i hate outdoor xtvt! tp bila menda tuh xleh avoid, korang akan enjoy.. cz sesuatu tu takkan jadi tanpa sebab.. contohnya aku berjaya buat TARZAN SWING yg dmana time PLKN dlu aku FAILED! kekeke... misi endurance camp ni more to team work... MRC tean are BEST! we manage to da all the task! 
with kak suliya... waiting for another task...
to be continued.....

Sunday, June 6, 2010

Saturday, June 5, 2010

korea plaza la pulop!

salam to all...
wanna share something arini... wakakakauh!
i went to KOREA! hahaha... KOREA PLAZA jer...
xtaw nak share apa except... these...

 
nak jugek interfere kat BOF nih... haha
#sapa taw nama2 makanan kt atas tuh?? men captured jer...hahaha

Friday, June 4, 2010

UknoWana-JaeNurr meets HURUL AINI...

salam to all...
wah... sempat lagi aku berblog even maseyh banyak keje dok tunggu... works plz wait for a while! i'm updating my blog..kekeke...

3rd June 2010
i met my first blogger mate! hahaha.. rabun date, pernah tengok picture dia, tapi seriously memang lain la kan dr kat luar...tapi kejap sangat! tak puas nak sembang lebih2 cz masing2 ada agenda lain, i got meeting @8.30pm, kena catch last bus kul 8! huhuhu.... okayh.. mari start cita... ktowang plan nk jumpa sebulan yang lalu, cz i wanna bring her to DBSK stuff stall at TIMES SQUARE... tp due to her flight & hotel to check-in, we met @5pm.. btw i would like to express my honesty regards to JAENURR! cz sudi teman aku seharian di TIMES SQUARE. Dia paling banyak shopping...hehehe... back to the story, after HURUL sampai, ktowang terus bwk dia pegi kedai tuh & HURUL bli t-shirt "do U-KNOW!" waaa...JAENURR bli kipas MICKY! aku? bli angin jer...da abeh shopping, ajak g cc, nk transfer drama la pulek... ape! PC kat situ L.E.M.B.A.B! aku xdpt gak HEADING TO THE GROUND... Tp xper, as long as i can meet HURUL AINI pon da ok!
waktu nk balik pulak, aku cam gelabah sket cz route yg aku datang tuh xbley nk lalu cz ujan... mau xmau, aku kna amek MONOREL! menda yg paling aku nk AVOID! Thanks to JAENURR! She is really calm, has so many plan yang time tuh memang aku da BLURR! tahap A! sorry HURUL! WANA mmg blur gilos!
we share something in common!
hurul: pink + jaenurr:coklat +uknowana:putih