Posts

Showing posts from December, 2010

:PTPTN: Ujrah

PERBADANAN TABUNG PENDIDIKAN TINGGI NASIONAL
JAWAPAN RINGKAS KEPADA PERTANYAAN BERKENAAN TAWARAN CONVERSION UJRAH

A. PERMOHONAN/TAWARAN

1. Siapakah yang layak untuk menerima tawaran Ujrah 1%?

Jawapan : Tawaran perubahan pinjaman sedia ada (3%) kepada pembiayaan Ujrah 1%layak diterima oleh peminjam-peminjam sedia ada yang masih mempunyai baki pinjaman PTPTN pada 1 Jun 2008 kecuali bagi kes-kes berikut :

i. Telah dikenakan tindakan penguatkuasaan dan undang-undang

ii. Peminjam yang telah melanggar perjanjian pinjaman terdahulu – (batal pinjaman, gagal pengajian, berhenti pengajian dan mendapat penaja lain)

2. Saya masih belajar dan masih menerima pengeluaran pinjaman PTPTN. Bilakah saya boleh menerima tawaran Ujrah?

Jawapan : Anda akan ditawarkan Ujrah sebaik tamat pengajian.

3. Saya mempunyai baki WPP sahaja. Adakah saya layak untuk memohon?

Jawapan : Anda tidak layak untuk ditawarkan Ujrah.

4. Apakah tindakan yang perlu diambil bagi membolehkan saya mendapat tawaran Ujrah?

Jawapa…

Eh! Sama la...

Image
Salam to All...




memang tak da keje kan? haisy...
kadang2 melawak ngan member yang Doctor kat sana dah tak taw nak ubah muka diorang macam mana tu yang dapat muka lebey kurang sama...hahah...

Family Day 2010

Image
Salam to All!

Namja2 kat dalam family
 Jeohja in Family
Granny! MOM & DAD Pak Su & Mak su

Mak Uda & Pak uda Mak Ngah & Pak Ngah Pak Chaq & Mak Chaq Pak Tam & Mak Tam Kazen2 Me & Them # pic nuklear family Mak Cik je aku tak dapat... Absentees kat sini Kak Onie, Kak Ngah, Along, Abang Zam, Abang Ngah. Hope next Family Day they will join us! InsyaAllah. Photo credits to: Miszz Aquarius & Sumandak Sabahan (Mak Tam)
Owh... lupa pulak nak kenalkan bakal menantu (ahli baru)... Jung Yun Ho (hahaha..)

Barakallah...

Image
Salam to All...
Kabare semua? Waras? hahah...

agak lama tak updet blog ni. harini nak kongsi cerita pasal KENDURI KAHWIN.. biasalah cuti2 skolah ni memanglah sinonim dengan kenduri. Zaman sekarang ramai yang guna khidmat katering sebab mudah dan tak payah banyak fikir sebab semua dah ada orang kelola. Tapi... siap duit la...

PAKATAN
ada juga yang masih gotong royong tapi atas nama PAKATAN. kalau tak silap every month ada fee yang kena bayar, ikutlah berapa kenduri yang nak ambik. selalunya ahli pakatan akan sediakan barang2 macam kueh2, bunga telur dan telur. semua akan dibahagi ikut biro (kalau tak silap). Siap ada baju tema untuk diorang. My mom cakap PAKATAN ni rumit sikit sebab kita kena turun setiap kenduri ahli. 
4 disember 2010 lalu jiran sebelah umah buat kenduri kahwin. Memilih untuk tak guna khidmat katering, guna sistem gotong-royong macam kat kampung... suasana memang meriah, tambah-tambah ada pondok kecik kat depan rumah, kat situ tempat semua berkumpul buat kerja.
2 D…