Monday, June 27, 2011

TVXQ Challenge Quiz #4

Salam to all...
Meneruskan misi Quiz TVXQ

Favourite TVXQ song that was sung on a live performance...

JAPANESE SONG...
hmm... semestinya memilih HEART MIND AND SOUL...tambah-tambah part  CHANGMIN &JUNSU
"Don't ask me why (Don't ask me why?) Why? (Why?) Why? (Why?) 
Why?Oh why... kokoro wa mata karamawari kanjite...My heart, mind and soul"

naik bulu roma aku dengar suaran JUNSU & MINNIE...kekeke... gabungan yang mantap...

KOREAN SONG...
banyak... antaranya MIROTIC, PURPLE LINE, DON'T SAY GOODBYE & BALLOONS...
kalau sebut TVXQ diorang punya live performance memang tak ada yang membosankan... mungkin kadang2 Yunnie terkucil sikit tapi dia tetap maintain cute! ahaks...

ENGLISH SONGS
ada 3 performances yang sememangnya aku kan ulang tayang berkali-kali iaitu I KNOW I LOVE YOU BEFORE I MET YOU, STAY WITH ME TONIGHT & I HAVE NOTHING...Walaupun lagu pinjam tapi sedap bila diorang nyanyi, melody dia tak lari langsung walaupun cara nyanyi sikit berbeza... 

CUTEness OverLoad
first performance that i watch from TVXQ dann... terus TERPAUT!!!!

Friday, June 24, 2011

TVXQ Challenge Quiz #3

Salam to All...
Selamat datang ke program SAYA HIDUP DALAM KENANGAN... huhu... memang saya rasa seperti hidup dalam kenangan pabila asyik mengenangkan mengenai 5 orang jejaka tampan ni...

FAVORITE TVXQ SONG...
wah! saya dalam dilema!!! Semua lagu TVXQ saya suka kecuali lagu SOLO diorang!

JAPANESE SONGS
lagu NOBODY KNOWS... "Nobody knows...yeah! aishteru nobody knows..."
Sebab suka lagu ni adalah kerana maksud dia yang agak2 nakal gitu...hahah. Saya juga suka lagu WASURENAIDE sebab boleh hafal lagu ni suka part "Aitakutemo...aitakutemo..matteru kara tada WASURENAIDE..." waaa...sedih

KOREAN SONGS
# DON'T SAY GOODBYE... wah...memang meruntun jiwa dengar lagu ni...TVXQ memang pandai buat jantung aku berdegup kencang bila mendengar nyanyian diorang...

JYJ+HOMIN = TVXQ

EMPTY & SHE...
tertarik dengan ayat dalam EMPTY ''LOVE won't make you CRY or asked WHY..." betul sangat... bila kita sayang seseorang dia tak perlu punya SEBAB mengapa kita SUKA padanya...

Thursday, June 23, 2011

TVXQ Challenge Quiz # 2

Salam to All...
baiklah... untuk soalan kedua ni... agak-agak sapa yang boleh di 'CROWN' kan as

FAVORITE OTP (One True Pairing)...
Alamak... banyak pair yang aku suka... Jom RANK diorang...

baiklah...KETIGA adalah...jeng jeng jeng...

YUNNIE & YOOCHUNIE
Kenapa suka COUPLE ni? Ntah la...

Tempat KEDUA.... ialah...
SOUL-MATES!
mamat dua orang ni memang gile2 habis... MOOD MAKER! aura diorang lebih HANGAT dari biasa... kekeke...

ONE TRUE PAIRING.... dag dig dug...

SOUL-FIGHTER!!
JAEJOONGIE & MINNIE!! 
diorang memang padan bak kata pepatah BUKU BERTEMU RUAS... JAE jadi BUKU, MINNIE pulak RUASnya... kalo bab cari pasal, bagi Jae, bila Minnie dah meletop, baru dia terkulat-kulat tarik diri... ukhwah ABANG & ADIK...kekeke... Seriously I missed that moment. Bila Jae tak de, YUNNIE plak jadi mangsa... Tapi YUNNIE banyak mengikut dari mengusik adik kecik ni...hahah

TAK KENA!!!
YUNJAE COUPLE

HOMIN COUPLE
(betul tak aku kata Yunnie jadi mangsa... poor Yunnie..) kekeke

 Jadi JUNSU senang....

CUTIE JUNSU...zzzz
missed this...
 #credits as tagged

Wednesday, June 22, 2011

TVXQ Quiz Challenge #1

Salam to all...
kekeke...baru nak start wat entry untuk Quiz ni.

1)YOUR ULTIMATE BIAS... 
ce translate sket KEGEMARAN KAMU...KEGEMARAN??? bukan2.. KEGILAAN!!...haha...(apa yang aku merepek ni... tu yang SPM xleh dapat straight A's sebab suka kona-kona...hahah)

Mr. JUNG YUN HO
kenapa saya letak gambo ni? hahah... sebenarnya saya suka encik YUNHO waktu tengok video clip WRONG NUMBER...kya...HENSEM betul encik ni kan... muka MACHO abes...kan? kan? sila hangguk...kekeke... 

MULA-MULA saya suka dengan encik CHANGMIN sebab jz tahu nama dia je.. pastu tengok variety show SUJU & TVXQ (alah...yang YunHo punya tahap alert 60 tahun...kekeke) baru nampak DIA... lagipun, nama dia senang nak sebut U.KNOW YUN HO... LAGI SATU! dia ada leadership traits dalam diri dia...heheh... oh ya.. cuteness dia bila dia makan guna tangan kiri...(with chopstik opkos)
Biarpun kadang2 dia ni macam BLUR (sebab banyak fikir kot) tapi itu la one of his charmed...
kyaa...encik YunHo, bila kita boleh jumpa eh? :p


PROFILE (source DramaWiki)

Stage Name: U-Know

Real Name: Jung Yun Ho

Birthday: February 6, 1986

Birthplace : Gwangju

Height: 185 cm 

Weight: 66 kg (145 lb.)

Blood Type: A

Hobbies: Listening to music, reading, sports, and composing music

Special Ability: Singing and dancing (for me He is GOOD in dancing)

HE AS A DANCER
HE AS A FOOTBALLER

HE AS A MODEL

HE AS A SINGER

NEXT MJ?

KAPTEN YUNNIE

CUTIE YUNNIE...

JOM TENGOK KEGILAAN SAYA PADANYA... meh meh..

di FB PAGE...

di BLOG..

di DESKTOP...
His Quotes... *melting*
"When I get married, I'll do the chores. If I'm asked to do it then I'll get it done. Things like doing the dishes. In exchange please cook for me" ^^ *ill cook for you baby... for sure! :P
Aigoo... terukkan saya.. tak de lah... tak terus sangat kan... hmm apa-apalah...

 # credits to as tagged..

Thursday, June 16, 2011

Travel Trouble Part 3

Salam to all...
Nak sambung citer part 3 ni punya lah lama ambik masa kan...hmm...

MUSLIM IN HONG KONG
Alhamdulillah rombongan kami bekesempatan melawat 2 buah masjid yang berada di Kowloon & seberang Pulau Kowloon. Untuk pengetahuan semua, Masjid-masjid yang terdapat disana diselenggarakan oleh orang luar, iaitu dari Pakistan dan Indonesia. Kagum okay dengan orang-orang Indonesia ni, diorang akan ada dimana-mana sahaja di pelosok dunia. Walaupun bukan dari negara sendiri, tapi mengenangkan Malaysia dan Indonesia adalah serumpun dan saudara sesama ISLAM, aku bangga.

Teringat dialog dalam HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH "Aku orang Indonesia,kalau tak penuh ilmu di dada takkan sampai ke Puncak Everest". Hassan Mutalib punya cerita...hahah.


Sewaktu di masjid kami sempat berkenalan dengan pengurus besar Masjid Kowloon, Ustaz Haq... Ustaz Haq berkebolehan bertutur dalam 5 bahasa iaitu URDU, ENGLISH, ARAB, CANTONESE & FRENCH. Kami diberitahu bahawa kebanyakkan pengunjung Masjid ini adalah dari pelancong dan pelajar universiti berdekatan. Pihak MASJID UIAM jugak menugaskan kami untuk menyerahkan Al-Quran kepada pihak MASJID BESAR KOWLOON. 


Ustaz Haq
Khusyu' betul dengor taklimat
ececeh....
cuba cari saya....

MAKANAN HONG KONG...
Nak jadi cam FARAH AF la... RASA HALAL HONG KONG versi U.knoWana... tekak aku ni bukan tahap international lagi...sebab aku memilih sikit untuk makan2 benda-benda pelik. Mujur kat HK tak kena makan benda-benda pelik, cuma style hidangan dia sikit lain (macam cina kat MALAYSIA) diorang makan lauk dulu...nasi datang kemudian. Lauk diorang datang satu-satu...kalau sesapa lambat memang tak dapat rasa la... kebanyakkan makanan kami ada nasi, mana taknya... tour agency kami ambik tender dengan Pakistani... Shah Rukh Khan punya gang, hari-hari beriyani...hahah... kari dia boleh tahan la...

muka lapo tunggu makanan
Nasi....
Breakfast @ hotel
fuhh...

PENGALAMAN
1) Malu nak mengaku pegi HK adalah pengalaman pertama naik belon (kapal terbang). Mujur pilot professional & cuaca agak baik. Macam naik feri apabila di lambung ombak bila nak terbang dan nak mendarat. kecut sikit perut... kekeke...
2) Don't put trust 100% on your travel agent terutama dari RM TRAVEL. Maklumlah, nak cari pakej murah dan jimat sampai terlupa welfare diri sendiri seperti bayaran untuk luggage yang sepatutnya dibeli awal oleh travel agent. Tak pasal-pasal kena collect RM28 kat airport... aigoo. Bayar individual pulak tuh... Tapi aku puji la pihak penerbangan di HK, agak mesra pelanggan berbanding di Malaysia bila luggage kami dikira dalam GROUP. Pastinya lebh JIMAT!
3) JANGAN LUPA CEK WALLET/ PURSE! waa... kalau ingat, memang menyesal tapi bila fikir balik ''dah tak da rezeki" dalam purse ada duit lagi HK250...dan aku dah kat airport waktu perasan benda tu...aigoo! patutlah orang kata kalo pegi melancong JANGAN MENYESAL DUIT HABIS, MENYESAL ADA DUIT LEBIH TAK BELI...haha..
4) DAYS WITHOUT CELLPHONE! buleh je hidop tanpa henpon. kekeke... Bila tak ada tepon, baru kita rasa responsible & betul-betul jaga masa. yelah...kalo lambat kena tinggal (walaupun group mate muka cam tertelan anai-anai sebab kita lambat) tak tinggal pun.
5) SENSE OF BELONGING: Honestly saya nampak each of us ada semangat kekitaan & persahabatan. Bila ada kawan-kawan yang sakit (CNI berguna jugak kekeke...) yang tertingga (asyik tengok fridge magnet murah). Belanja fries McD & macam-macam lagi.


BERJIMBA-JIMBA SEBELUM PULANG...
  KAMI KAKI MERAYAU

lencai & lengloi
 You are beautiful... jeongmal
woah...panglima harimau berantai...ahaks

PHOTO MANIA!!
Kenangan 3 hari yang akan terpahat untuk selamanya... thank you korang for everything... mudah-mudahan korang SUKSES dalam hidup di masa hadapan...

"KALAU ADA SUMUR DI LADANG,
BOLEH SAYA MENUMPANG MANDI,
KALAU ADA UMUR YANG PANJANG,
BOLEH PLAN PEGI KOREA PULAK NANTI."

photocredit to: ahmad zaki zainul, shakina mohd said & tuan nor shazni tuan muda


Wednesday, June 15, 2011

TVXQ challenge... OMG i LIKE!

Salam to All...
lama tak updet blog sebab takda idea, tengok-tengok Fay NanaJae punya blog ado pasal TVXQ... hah? TVXQ!!! yay! terus ada excited nak citer pasal diorang ni... jadi saya yang agak malas ni pun copy paste la soklan-soklan kat blog cik FAY (sorry fay... hehehe) before that, dah tau dah takkan dapat complete challenge ni... jadi nak tukar sikit la jadi tag buleh x? ahaks...

1: Your ultimate bias
2: Your favorite OTP
3: Your favorite TVXQ song
4: Your favorite song that was sung on a live performance
5: Your favorite album
6: Your favorite MV
7: An TVXQ song you know all the words to 
8: An TVXQ song that makes you cry
9: An TVXQ song that makes you smile
10: The very first TVXQ song that you’ve ever heard
11: A picture of the member you think has the cutest smile
12: A picture of the member you think has the best “Engrish”
13: A picture of the member you think has the best jawline
14: Your favorite TVXQ picture
15: Your favorite dance
16: Your ideal boyfriend out of all the TVXQ members
17: An TVXQ song you never get tired of
18: Your favorite solo song from your bias
19: Your favorite solo song from other member besides your bias
20: Your most favorite TVXQ's member drama

Wordless Wednesday # HUTAN BATU & KONKRIT

HONG KONG

Sireh pulang ke gagang...

Salam to all...
huuu...dah lama tak updet blog & blog walking sejak2 bermula kehidupan baru jauh di pinggir kota...ececeh

Setelah hampir dua bulan menjadi penganggur terhormat, banyak benda yang aku belajar... benda-benda yang aku anggap leceh waktu zaman belajar dulu adalah sesuatu yang MENYERONOKKAN!! (aku perlu enjoy!) contohnya MEMASAK...MENJAHIT & KRAFTANGAN...


saya dah pandai siang ikan...hahaha

KERJA TAK BERGAJI
Walaupun tak kerja, aku telah diberikan kerja tak bergaji oleh MAMA iaitu sebagai DRIVERnya...waktu kerja 7am (hantar) & 5.45pm (ambik)... diantara waktu hantar dan ambik tu... aku bebas nak pergi mana-mana dan buat apa yang aku suka...(selalunya aku TIDUR!)... Kalau rajin sikit, aku akan bawak MAKSU, TOK pergi pasar atau kemana saja yang diorang nak...tapi paham-paham la...PETROL at own account...hahah... bukan berkira, tapi saya tak koje.
ATOShi...banyak makan duet, asik rosak jep...aigooo

HOBI BARU...
tak tahula boleh dikira hobi atau tak, saya gila menjahit MANIK... buang tebiat kot...
siap JV dengan kawan nak ambil upah jahit manik. My first customer (Mangsa) mestilah MAKSU... berani kan dia bagi baju dia untuk aku buat eksperimen. hahaha.... corak kat baju dia dah sepuluh kali aku JAHIT & TETAS...tak suka sebab tak kemas...

IMPIAN BISNES...
bila tak ada keja mulalah cari kerja... jadi aku nak buat bisnes jual selendang... SELENDANG + MANIK & SELENDANG SATIN... harga yang paling rendah akan ditawarkan...ngee...
Naik juling mata jahit manik-manik ni...

GURU SANDARAN
Cikgu sekolah lama call, katanya ada guru sandaran kat SMKCFB, so aku pun pergi jumpa pengetua, tapi dia nak ICT graduates je coz nak ajar subjek IT & jaga BILIK KOMPUTER... memang tak dapat la, aku ni POLITICAL SCIENCE graduate....

MAHARAJA LAWAK
Sejak-sejal tak dapat tengok RUNNING MAN.... aku berjaya pujuk abah langgan ASTRO MUSTIKA semata-mata nak tengok ML setiap hari JUMAAT 10 MALAM... Alhamdulillah program ni dapat eratkan hubungan kami 1 family bila MAKSU sekeluarga akan bertandang kat rumah semata-mata nak GELAK PECAH PERUT tengok ML... Kumpulan yang kami PALING SUKA adalah SEPAH, JAMBU & JOZAN...yang PALING BENCI ialah NABIL...(tapi tengok jugak). Lately aku jadi menyampah pulak kat JAMBU sebab suka buat lawak LUCAH & DOUBLE MEANING... agak-agak la... viewers korang start dari umur 6 tahun tau...
hmm...sapo lah MAHARAJA LAWAK MALAYSIA... asik xada penyingkiran ja...

#BoLeh TuJu LagU?#


Tak Leh... Minum PEPSI NEX takpe...ahaks... LOVE YUNNIE!