Posts

Showing posts from June, 2011

TVXQ Challenge Quiz #4

Image
Salam to all...
Meneruskan misi Quiz TVXQ

Favourite TVXQ song that was sung on a live performance...

JAPANESE SONG...
hmm... semestinya memilih HEART MIND AND SOUL...tambah-tambah part  CHANGMIN &JUNSU
"Don't ask me why (Don't ask me why?) Why? (Why?) Why? (Why?) 
Why?Oh why... kokoro wa mata karamawari kanjite...My heart, mind and soul"

naik bulu roma aku dengar suaran JUNSU & MINNIE...kekeke... gabungan yang mantap...
KOREAN SONG... banyak... antaranya MIROTIC, PURPLE LINE, DON'T SAY GOODBYE & BALLOONS... kalau sebut TVXQ diorang punya live performance memang tak ada yang membosankan... mungkin kadang2 Yunnie terkucil sikit tapi dia tetap maintain cute! ahaks...
ENGLISH SONGS ada 3 performances yang sememangnya aku kan ulang tayang berkali-kali iaitu I KNOW I LOVE YOU BEFORE I MET YOU, STAY WITH ME TONIGHT & I HAVE NOTHING...Walaupun lagu pinjam tapi sedap bila diorang nyanyi, melody dia tak lari langsung walaupun cara nyanyi sikit berbeza... 
CUTEness Ov…

TVXQ Challenge Quiz #3

Image
Salam to All...
Selamat datang ke program SAYA HIDUP DALAM KENANGAN... huhu... memang saya rasa seperti hidup dalam kenangan pabila asyik mengenangkan mengenai 5 orang jejaka tampan ni...

FAVORITE TVXQ SONG...
wah! saya dalam dilema!!! Semua lagu TVXQ saya suka kecuali lagu SOLO diorang!

JAPANESE SONGS
lagu NOBODY KNOWS... "Nobody knows...yeah! aishteru nobody knows..."
Sebab suka lagu ni adalah kerana maksud dia yang agak2 nakal gitu...hahah. Saya juga suka lagu WASURENAIDE sebab boleh hafal lagu ni suka part "Aitakutemo...aitakutemo..matteru kara tada WASURENAIDE..." waaa...sedih

KOREAN SONGS
# DON'T SAY GOODBYE... wah...memang meruntun jiwa dengar lagu ni...TVXQ memang pandai buat jantung aku berdegup kencang bila mendengar nyanyian diorang...

JYJ+HOMIN = TVXQ

EMPTY & SHE...
tertarik dengan ayat dalam EMPTY ''LOVE won't make you CRY or asked WHY..." betul sangat... bila kita sayang seseorang dia tak perlu punya SEBAB mengapa kita SUKA padany…

TVXQ Challenge Quiz # 2

Image
Salam to All...
baiklah... untuk soalan kedua ni... agak-agak sapa yang boleh di 'CROWN' kan as

FAVORITE OTP (One True Pairing)...
Alamak... banyak pair yang aku suka... Jom RANK diorang...

baiklah...KETIGA adalah...jeng jeng jeng...

YUNNIE & YOOCHUNIE Kenapa suka COUPLE ni? Ntah la...
Tempat KEDUA.... ialah... SOUL-MATES! mamat dua orang ni memang gile2 habis... MOOD MAKER! aura diorang lebih HANGAT dari biasa... kekeke...
ONE TRUE PAIRING.... dag dig dug...
SOUL-FIGHTER!! JAEJOONGIE & MINNIE!! diorang memang padan bak kata pepatah BUKU BERTEMU RUAS... JAE jadi BUKU, MINNIE pulak RUASnya... kalo bab cari pasal, bagi Jae, bila Minnie dah meletop, baru dia terkulat-kulat tarik diri... ukhwah ABANG & ADIK...kekeke... Seriously I missed that moment. Bila Jae tak de, YUNNIE plak jadi mangsa... Tapi YUNNIE banyak mengikut dari mengusik adik kecik ni...hahah
TAK KENA!!! YUNJAE COUPLE
HOMIN COUPLE (betul tak aku kata Yunnie jadi mangsa... poor Yunnie..) kekeke
 Jadi JUNSU senang....
CU…

TVXQ Quiz Challenge #1

Image
Salam to all...
kekeke...baru nak start wat entry untuk Quiz ni.

1)YOUR ULTIMATE BIAS...  ce translate sket KEGEMARAN KAMU...KEGEMARAN??? bukan2.. KEGILAAN!!...haha...(apa yang aku merepek ni... tu yang SPM xleh dapat straight A's sebab suka kona-kona...hahah)

Mr. JUNG YUN HO kenapa saya letak gambo ni? hahah... sebenarnya saya suka encik YUNHO waktu tengok video clip WRONG NUMBER...kya...HENSEM betul encik ni kan... muka MACHO abes...kan? kan? sila hangguk...kekeke... 
MULA-MULA saya suka dengan encik CHANGMIN sebab jz tahu nama dia je.. pastu tengok variety show SUJU & TVXQ (alah...yang YunHo punya tahap alert 60 tahun...kekeke) baru nampak DIA... lagipun, nama dia senang nak sebut U.KNOW YUN HO... LAGI SATU! dia ada leadership traits dalam diri dia...heheh... oh ya.. cuteness dia bila dia makan guna tangan kiri...(with chopstik opkos)
Biarpun kadang2 dia ni macam BLUR (sebab banyak fikir kot) tapi itu la one of his charmed...
kyaa...encik YunHo, bila kita boleh jumpa eh? :p


PROFI…

Travel Trouble Part 3

Image
Salam to all...
Nak sambung citer part 3 ni punya lah lama ambik masa kan...hmm...

MUSLIM IN HONG KONG
Alhamdulillah rombongan kami bekesempatan melawat 2 buah masjid yang berada di Kowloon & seberang Pulau Kowloon. Untuk pengetahuan semua, Masjid-masjid yang terdapat disana diselenggarakan oleh orang luar, iaitu dari Pakistan dan Indonesia. Kagum okay dengan orang-orang Indonesia ni, diorang akan ada dimana-mana sahaja di pelosok dunia. Walaupun bukan dari negara sendiri, tapi mengenangkan Malaysia dan Indonesia adalah serumpun dan saudara sesama ISLAM, aku bangga.

Teringat dialog dalam HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH"Aku orang Indonesia,kalau tak penuh ilmu di dada takkan sampai ke Puncak Everest".Hassan Mutalib punya cerita...hahah.


Sewaktu di masjid kami sempat berkenalan dengan pengurus besar Masjid Kowloon, Ustaz Haq... Ustaz Haq berkebolehan bertutur dalam 5 bahasa iaitu URDU, ENGLISH, ARAB, CANTONESE & FRENCH. Kami diberitahu bahawa kebanyakkan pengunjung Masjid in…

TVXQ challenge... OMG i LIKE!

Salam to All...
lama tak updet blog sebab takda idea, tengok-tengok Fay NanaJae punya blog ado pasal TVXQ... hah? TVXQ!!! yay! terus ada excited nak citer pasal diorang ni... jadi saya yang agak malas ni pun copy paste la soklan-soklan kat blog cik FAY (sorry fay... hehehe) before that, dah tau dah takkan dapat complete challenge ni... jadi nak tukar sikit la jadi tag buleh x? ahaks...

1: Your ultimate bias
2: Your favorite OTP 3: Your favorite TVXQ song 4: Your favorite song that was sung on a live performance 5: Your favorite album 6: Your favorite MV 7: An TVXQ song you know all the words to  8: An TVXQ song that makes you cry 9: An TVXQ song that makes you smile 10: The very first TVXQ song that you’ve ever heard 11: A picture of the member you think has the cutest smile 12: A picture of the member you think has the best “Engrish” 13: A picture of the member you think has the best jawline 14: Your favorite TVXQ picture 15: Your favorite dance 16: Your ideal boyfriend out of all the TVXQ members 17…

Wordless Wednesday # HUTAN BATU & KONKRIT

Image
HONG KONG

Sireh pulang ke gagang...

Image
Salam to all...
huuu...dah lama tak updet blog & blog walking sejak2 bermula kehidupan baru jauh di pinggir kota...ececeh

Setelah hampir dua bulan menjadi penganggur terhormat, banyak benda yang aku belajar... benda-benda yang aku anggap leceh waktu zaman belajar dulu adalah sesuatu yang MENYERONOKKAN!! (aku perlu enjoy!) contohnya MEMASAK...MENJAHIT & KRAFTANGAN...


saya dah pandai siang ikan...hahaha
KERJA TAK BERGAJI
Walaupun tak kerja, aku telah diberikan kerja tak bergaji oleh MAMA iaitu sebagai DRIVERnya...waktu kerja 7am (hantar) & 5.45pm (ambik)... diantara waktu hantar dan ambik tu... aku bebas nak pergi mana-mana dan buat apa yang aku suka...(selalunya aku TIDUR!)... Kalau rajin sikit, aku akan bawak MAKSU, TOK pergi pasar atau kemana saja yang diorang nak...tapi paham-paham la...PETROL at own account...hahah... bukan berkira, tapi saya tak koje.
ATOShi...banyak makan duet, asik rosak jep...aigooo
HOBI BARU...
tak tahula boleh dikira hobi atau tak, saya gila menjahit