Sunday, April 19, 2009

dah sampai...

yihaa...Alhamdulillah dah sampai kampongku..

tiit... off to KEDAH!!


:relax:

:enjoy:

blik mai pulak dalam 2-3 minggu na.. toksah dok ghindu2. chek bwk balik mai byk cheqita hangat dr sana..ha3.. happy holiday!

Saturday, April 18, 2009

PANDA anti-virus...expired!


huhuhu.... bln ni la PANDA anti-virus aku xpire.. kna ganti baru.. PANDA ni bes giler cz bleh detect mcm2 jenih virus... harga dier RM35 time aku bli dlu, skunk x taw la.. kwn aku salu perli yg PANDA ni xbes cz salu makan BULUH.. Mengong serah kat depa la.. blik ni kna cr PANDA la, install baru...

Sem 2 2008/2009 = ENDED

b4 ak blah blik kampong on 19th April ni, nk jgk ak share my xperience during final xm ni...

:8th April (intro 2 law):
:11th April (international relation):
:12 April (Islamic aqidah + political thought 2):
:14 April (modern history of EUROPE):
:17 April (comparative politics)

modes: sem nih xsama cam sem len2 yg aku bley melenggak (rilek) tgk HEROES eventho eskny final xm RASOK. sem ni sgt penat + tensen.. tipu la kalo aku kta aku 24/7 buka buku, tp smpai bk innernet pon ak xlepas cr facts 4 xm.

method: i'm audio/visual person, xdepend 100% on book, not much into reading. jd aku pon dolod la koleksi ceramah agama oleh YB zul. dlm tuh ad case Lina joy etc. bg aku kalo aku dgr & tgk, aku lg ingt selagii aku xnyanyuk...aku susah lupa, tp kdg2 aku wat2 lupa.. so becareful on ur action.. ha3

EXAMINATION DAY!!!
- ITL : a) short term
b)ha.. da luper..
c)freedom of religion- case law

-IR : 1) foreign policy
2) power politics
3) ......

-IA : 1)secularism
2) islamic v western worldwiev on man
3)......

-PT2 : 1) GENERAL will (ROUSSEAU) v social CONTRACT (HOBBES)
2)Dialectical materialism - MARXIST

-MHE: 1) short terms
2) French Revolution
3) Treaty of Versailles

-CP: 1) political participation
2) party ststem
3) approach in compare..

conclusion: xpueh hati ngn sumer jwpn aku, harap miracles, muga2 murah rezki aku, paling penting, aku baru sedar yg kalo ssatu facts 2 ada 3, salah 1 aku mesti lupa...wahaha3

#Miss Aldila komen esei aku TERUK! mmg betoi cz i'm poor in writing but my strength in voice out smthing (orator) cam HITLER... kah3

Happy holiday to All!!

singkat dan sendat cuti ni...

Rasa xenjoy balik cuti ni, kalo join program university lak xleh balik. Pulak tuh, lama xbalik kedah.. da bosan duk kt sini. Mula2 cam xcited nk blik alih2 tgk duration cuti.. hmm hampeh 2 minggu jer? apa leh buat dlm masa sesingkat & sekejap nih.. skrg nih hati berbelah bahgi, nk amek short sem @ x, kalo x amek rugi cz aku da dpt add subjek core couse; ABBASID CALIPHATE. 1 cluz ngn ekin lagi.. tp kalo cuti 3 bulan...huh... heaven-nya. tp dok saja kt rumah bina badan.. bek p cluz even tho only 3 chr. bley naikkan pointer.. ha3 lgpon ramai amek short sem.. kalo LE offer, leh amek kan = 6chr.. apa2 blik x ni aku nk enjoy puas2 nk maraton tv.. makan bes2..etc.. Ya Allah, makbulkanlah..ameen..

Thursday, April 16, 2009

respond to my dad comment...




Abah kata pics dier ngn mama xder dlm blog den... nindia.. gambaq depa.. sumber dan semangatku untuk terus melangkah mencapai cita2... thank u 4 everything...

Alhamdulillah

salam..
Alhamdulillah, bersyukur tak terhingga ke hadrat Allah S.W.T, kerna satu tali persahabatan yg telah terurai akibat kekhilafan yg selama ni aku terlepas pandang telah bertaut kembali. Terima kasih jua kepada kalian yg tak jemu2 berdoa agar persahabatan kami 'bersambung' kembali. mungkin ikatan ini tak seerat dulu, tak seakrab sebelumnya, tapi tak mengapa. disini aku juga berharap agar persahabatan aku dan kalian juga akan semakin utuh. terima kasih kerna sudi menjadi rakan serta pembimbingku. Maaf atas segala salah dan silapku..

sotong sumbat- xtvt during finale xm





























Wednesday, April 15, 2009

Menanti Di Barzakh

Ku Merintih, Aku Menangis,
Ku Meratap, Aku Mengharap,
Ku Meminta Dihidupkan Semula,
Agar Dapat Kembali Ke Dunia Nyata,
Perjalanan Rohku,
Melengkapi Sebuah Kembara,
Singgah Di Rahim Bonda,
Sebelum Menjejak Ke Dunia,
Menanti Di Barzakh, Sebelum Berangkat Ke Mahsyar,
Diperhitung Amalan, Penentu Syurga Atau Sebaliknya,
Tanah Yang Basah Berwarna Merah,
Semerah Mawar Dan Jugak Rindu,
7 Langkah Pun Baru Berlalu,
Seusai Talkin Penanda Syahdu,
Tenang Dan Damai Di Pusaraku,
Nisan Batu Menjadi Tugu,
Namun Tak Siapa Pun Tahu Resah Penantianku,
Terbangkitnya Aku Dari Sebuah Kematian,
Seakan Ku Dengari,Tangis Mereka Yang Ku Tinggalkan,
Kehidupan Disini Bukan Suatu Khayalan x2
Tetapi Ia Sebenar Kejadian
Kembali Oh Kembali,Kembalilah Kedalam Diri,
Sendirian Sendiri,Sendiri Bertemankan Sepi,
Hanya Kain Putih Yang Membaluti Tubuhku,
Terbujur Dan Kaku,
Jasad Terbujur Didalam Keranda Kayu,
Ajal Yang Datang Dibuka Pintu ,
Tiada Siapa Yang Memberi Tahu,
Tiada Siapa Pun Dapat Hindari,
Tiada Siapa Yang Terkecuali,
Lemah Jemari Nafas Terhenti,
Tidak Tergambar Sakitnya Mati,
Cukup sekali Jasadku Untuk Mengulangi,
Jantung Berdenyut Kencang,
Menantikan Malaikat Datang,
Mengigil Ketakutan Gelap Pekat Dipandangan,
Selama Ini Diceritakan Kini Aku Merasakan
Di alam Barzakh Jasad Dikebumikan

#bait2 lagu ni da cukup menggambarkan kesusahan dan keperitan maut, kepada yg Allah msih bg klebihan utk hidup ni, buatla sesuatu yg berguna, kerna sesampai ajal, tubuh kaku xbrupaya merubah takdir kita semula.. renungkanlah

inspirasiku...2







FINALE xm

Salam to all,
Lama gak xupd8 blog nih, ha3…. Sibuk ngn final XM. Akhirnya! Jumaat ni adalah pengakhiran azab aku, huh… pening + demam + selsema kot aku time xm ni, cz xckp tido, tp xper da nk abes da pon and I’m ready nk blah blik kampong! SP tunggu aku blik xlama lagi… rindu xyah citer la kt family, baby farid & peminat cilik aku yg akan panggil aku dari jauh pastu lari cz malu nk jmpa kak yong depa… ha3 kelakar toi anak2 jiran yg bru nk mmbesar. Apa2 diowang la adek2 aku cz ketunggalan aku…
Perkara pertama aku nk bwat bla dpt blik ni. Aku nk mkn sedap2 cz kt UIA ni makanan limited…xda choices… ari nasi+ayam+ulam = borink beb!
Benda kedua, aku nk bwk adek2 sepupu aku tengok movie tp syaratnya diowg blanja, ha3 jgn xtaw aku ni kakak sepupu yg sgt di sayangi muahahahahahah…… nk tgk citer pa ek?
Td tgk JANGAN TEGUR… cam hampeh, terbawak2 bla g toilet, rasa cam… uish.. xnk mengarut!

Monday, April 13, 2009

Saturday, April 4, 2009

Thursday, April 2, 2009

UKHWAH 3





























pics ni da lama amek, xleh nk upload cz xingt folder....ha3 skunk da jmpa..

usai sudah PT2 class







Wednesday, April 1, 2009