Saturday, July 30, 2011

TAK PERLU KATA APA2 ^_________^v

Salam to All...

::RAMADHAN KAREEM::
Salam Ramadhan buat semua...
"ku mengharapkan RAMADHAN kali ini penuh makna...agar dapat ku lalui dengan sempurna~"
hahaha...bila nak masuk ramadhan je, mulalah iklan femes itu keluar...apa lagi! ABANG USOP TAYOP laa..kurma2 fadang fasir lah.



SYUKUR in advance kepada Allah sebab beri kesempatan untuk aku jumpa RAMADHAN yang MULIA ni... dimana terdapat KEBERKATAN, KEAMPUNAN & KERAHMATAN ini. Jadi, aku berazam nak GRAB all PAHALA yang Allah sediakan... insyaAllah, andai nyawa dikandung badan.

baiklah... sebelum tu, marilah kita sedekahkan Al-Fatihah buat Allahyarhamah Dr. Lo' Lo' Ghazali yang telah meninggalkan kita berberapa minggu lepas. 'Mutiara' & juga serikandi perjuangan Islam di Malaysia. Teringat aku bila Allahyarham komen di status FB "TIADA ISTILAH BOSAN DALAM ISLAM, MENGAJI & BERZIKIR, NESCAYA TENANG" kyaa... kesannya amat mendalam...bila aku nak sebut 'BOSAN' pasti terlintas kata2 itu... Semoga Allah melimpahkan rahmat kepada roh beliau. ameen.

PENGISIAN dalam jiwa jugak perlu. sebab manusia ni memang cepat lalai. Contoh terbaik adalah saya! hahaha... mujurlah bila lalai ada hamba Allah akan tegur. Alhamdulillah Allah sayang aku lagi... thank you ALLAH!

KOREA waktu RAMADHAN
hmm... itu mungkin susah sikit, tak apa, prinsipku selagi tak terlepas batas shariah... i will continue with it. YUNHO crazy mybe have to be reduced for a month! kekeke... boleh ke? InsyaAllah...

jom2 semua! kita rebut segala pahala di bulan PESTA IBADAH ini!

행복한 라마단 되세요!!!

Wednesday, July 20, 2011

#TohoSuperstar

Salam to all...

Since 19/97/2011 kul 10 malam dah start projek SUPERSTAR TOHOSHINKI.
 credit to CONTINUETVXQ

Album diorang bakal release hari ni... 20/07/2011... jadi disarankan utk TREND... Oh! i'm EXCITED!! nak tengok gak bp ramai CASSIES yang sokong projek ni...
tapi... sampai pagi ni, 7:59am.. masih belum tahap WORLDWIDE lagi... btw, i'm HAPPY when INDONESIAN CASSIES dah sampai ranking ke-2 trend....

 TAHNIAH! INDONESIAN CASSIES... MALAYSIAN CASSIES... LETS SHOW URI LOVE TO HOMIN by TREND #TohoSuperstar

credits to continuetvxq

Wordless Wednesday #2

Tuesday, July 19, 2011

TVXQ Challenge Quiz # 7

Salam to all...

# TVXQ song you know all the words...

JAPANESE SONG...
disebabkan pronunciation jepang ni mudah, mestilah senang ingat... dengan itu saya memilih WASUREINAIDE (lagu yang baru2 ni jd kontroversi bila ada chinese singer wat cover... *i love TVXQ version* no one can beat them! AKTF!)
"Aitakute mo aitakute mo...Matteru kara matteru kara...Koko ni iru yo wasurenaide...."

KOREAN SONG...
berpuluh kali aku ulang lagu ni kat playlist...
lagu PICTURE OF YOU...
sangant suka part YUNNI tarik... "Saranghandago ijen gudae punirago... pastu MINNIE sambung "Jo hanul kute sorichyo jonhago shipo"



*berangan-angan nak tengok diorang nyanyi sama2 lagi... lau x leh sangat pun... pls make them sing in the same program... in a healthy competition.. JYJ+HOMIN... SMent, please consider JYJ bias as well... they wanna see their oppas again on TV...

this is WRONG!!! wanna them to back
TOGETHER again!! please

Monday, July 18, 2011

Saengil Chuka Hamnida...

SELAMAT HARI LAHIR


お誕生日おめでとうございます
عيد ميلاد سعيد
MAY ALLAH BLESS YOU!
 bagi chance Taepoong ucap dulu...
 
 your jaejoongie hyung nak bg kek...





 FARIS AHMAD
  
생일 축하 해요!!

Friday, July 15, 2011

TVXQ Challenge Quiz # 6

Salam to all...
FAVORITE TVXQ MV...
hmm... banyak2 MV diorang yang paling aku berkenan ialah...



WRONG NUMBER..
sebab YUNNIE nyanyi banyak sket dalam ni dan JAEJOONGIE rap..

ada jugak dance version...



kya... LOve it!

Friday, July 1, 2011

TVXQ Challenge Quiz # 5

Salam to all...
Cemana nak abiskan challenge ni kalo asik tak updet blog ja kan..kekeke

FAVORITE TVXQ ALBUM...

bila part album je... jadi serabot cz tak tahu nak pilih yang mana...kekeke..
baiklah... pilihan saya ialah...


TVXQ SECRET CODE... JAPANESE SONG LAAAGIII!!! hahaha...


dan... album2 diorang yang baru macam KYHD, THE BEGINNING dll...