Sunday, January 18, 2009

Meriah ke sport carnival 2008-2009?

hmmm.. apa perkataan yg aku perlu gambarkan utk IIUM sport carnival tahun ni..

:chaos:
:lucky:
:strong silaturahim:
:by chance:
:stress & Depress:
:just nice:

ha3.. suma nih bley gmbarkan babak caca merba dlm program.. huhuhu.. 1st time aku join acara university nih.. at 1st cam xcited.. siap leh crushed ngn mamat smart ****** sowang nih.. aku pon xtawu cemana leh jd mcm sewel time jg task aku.. ha3 siap bley 2kar task, dr catering ke PC. ha.. jgn memain. my 'luck' dpt jg basketball.. deal ngn foreigner yg smestinya xphm bhs + dgn melayu yg buat2 xphm bahasa, agak tension la gak...

1st day event aku tuang class parenting.. cz kna jg perut komiti aku. thanks to Allah my komiti jenis xbyk songeh.. cool beb! senyum jer.. time jg registn, ad sowg mamat pendek+koya+kerek nih cam nk cr pasal ngn komiti basketball. aku mmg xleh deal ngn dier, alih2 dak len dlm team aku pon sma2 nyampah kt dier.sehati sejantung la plak....

last day basketball, ktowg amek gmbar reramai, aku mood kureng stabil ari tuh, bengang bla kna arah byk2 kali (my weakness ; canx live in pressure) tend to nk tunjuk prangai. apologies to ALL MY FRIENDS..

closing ceremony postpone to 20th JAn 2009.. huh! can't wait 2 c Haleemah bring the trophy 4 marching.. Go Haleemah!!!!

carlzeguet intrigue 3am.. 18jan2009
pukul tiga pagi..

boycott israel sial!!!

Friday, January 9, 2009

Tanggungjawab: dicari atau diberi?

Semalam lepak2 dgn member. Borak pasal lecture utk hari tuh, tup2 my friend tanya so-called philosophy Q.. Tanggungjawab: dicari atau diberi. Bagiku, tanggung jawab mestila dicari, takkan nk bergolek sendiri, macam cikgu, dia yang pilih kerjaya sbg sorang guru, provided tanggungjawab mendidik anak bangsa la kan? rasionalnya kt mana? tp bla member yg sorang nih plak bg hujah, betul pulek apa yg dier ckp.. ha3. bagi dia, makin kita menginjak dewasa makin byk tanggungjawab bakal di beri & diterima.. ye la, kalo dulu tanggungjawab utk family & diri jer, bila da dewasa i.e da msk alam pekerjaan, otomatik bertanggungjawab kt kerja & masyarakat. Tu xkira dgn individu yg da kawin & ada anak.. ha3.. kadang2 soklan mcm ni bley wat kta kempius... kempius ke kempis ke.. kita still ada tanggungjawab utk pikir.. bak kata NABIL: Lu pikirla sendiri!