Posts

Showing posts from February, 2009

di KAYANGAN KITA- siti nurhaliza

Image
Mataku Memandang
Hatiku Bergoncang
Bibirku Berbisik
Menyebut Namamu
Di Langit Terbentang
Awan Berirama
Tertulis.... Ini Cinta Kita

Kain Yang Ku Pakai
Sulamnya Sutera
Bukannya Basahan
Hiasan Diraja
Seri Wajah Kita
Menerangi Senja
Terlupa... Malam Dan Siangnya

Jari Jemariku
Bertaut Sepuluh
Menyusunkan Sembah
Hati Nuraniku
Melafazkan Rindu
Kalam Tak Berubah

Bagai Di Kayangan
Kita Disatukan
Dalam Persandingan

C/O Gelisah Di Kalbuku
Sesaat Tidak Bertemu
Ku Bagai Boneka
Tak Mampu Tak Berupaya

Mencipta Gembira
Mencipta Gelora
Bercintalah Sepenuhnya (Cinta Sepenuhnya)
Di Kayangan Indah Kita (Di Kayangan Kita)
Sendiri (Cinta... Di Kayangan Kita)

Gold Dinar Can Improve Value Of National Reserves

Saturday, 21 February 2009 23:16
KUALA LUMPUR, Feb 21 (Bernama) -- Malaysia has the means to increase the value of national reserves if Bank Negara Malaysia converted its international reserves to the gold dinar instead of foreign currency.

"Malaysia can obtain as much as RM162.6 billion for this year if the reserves were in the form of gold dinars following the rise in the price of gold globally.

"If we follow the current value, one gold dinar is worth RM518 with the lowest value being one Dirham (RM5)," said the Kelantan State Exco, Datuk Husam Musa in tabling a working paper at the Gold Dinar Seminar 2009 at University Malaysia (UM) here today.

"The price of one gold dinar this year increased 11.07 percent to RM512.20 compared to RM461.15 last year," he said.

Husam said the global economy at present was too dependent on the current currency system and reports show Bank Negara's international reserves kept in the form of gold, constituted only 0.4 percent com…

Biarkan aku bertatih..

Biarkan aku bertatih..
Agar dapat belajar..
Jangan membenciku kerna aku tak sepantas kamu..
perlahan-lahan aku bertatih..
berdikit-dikit aku mengatur langkah..

Biarkan aku bertatih..
jangan kau berlari meninggalkan ku..
jangan kau jemu menuntunku..
jangan kau muak akanku
jangan...jangan....

biarkan aku bertatih..
walaupun letih.. aku coba teruskannya
aku tak bisa berlari..
kerna,
langkahku pasti mati,
tiap kali ku coba pantaskan diri

Biarkan aku bertatih..
aku mahu berasa setiap langkah yang ku atur agar sempurna..
andai tak mampu kalian menjagaku..
usah kalian lupa diriku..

-kisah anak kampung ke kota-

happy birthday!!! dah tua!! ha3

Image

huh!!!

Image

Lompat si katak Lompat!

haa.. skunk ni bkn katak je lompat, MP pon lompat jugak.. katak, kalo kita letak dlm balang, dier sti akan lompat dan terus melompat smpai 1 tahap bila balang 2 dibuka, katak 2 akan melompat setinggi yang mungkin.. tinggi mana? ha.. sekuat tenaga dia la.. tapi bukan kita nk kira tingginya, yg perlu kita nk tgk, apa akan jd kt dier pas tu, mampuih ka, idop aman ka.. kalo naseb bek dia dpt la kuar dr balang tu dgn slamat, tp kalo in-rush and kuat sgt myb katak tu go beyond its limitation and its gonna face consequences of being too enegetic.. ha3.. boley x apply ni kt MP yg ska lompat2 ni? hmm.. pikir2.. kalo xda pendirian naper nk jd wkil rakyat? menipu rakyat jer... tipu dosa, akhirat siksa..(adik slalu ckp)

hmm... yummy!!

Image