Posts

Showing posts from February, 2012

Three Month! Confirmed!

Salam to all...
Apa khabar semua? Harap-harap semua sihat ye. Jaga kesihatan tau.

Alhamdulillah last week genap 3 bulan kerja, Setelah hampir tujuh bulan menganggur, aku telah diterima kerja sebagai PRODUCTION CLERK. Bekerja di kilang. Gaji biasa2 je, tapi sangat cukup untuk puaskan diri sendiri dengan amaun gaji sebanyak itu. Last week aku dah CONFIRM!
Dah dapat uniform! yay!

Oh ya! Kerja di Kilang Lilin ni memang mencabar sikit, sebab PANAS! tak ada AIR-COND! walaupun saya CLERK, but I don't have my own office (sebab clerk before ni banyak cabut lari)

TUGASAN PRODUCTION CLERK e-MailingSorting fileskey in TRANSFER, RECEIPT, ISSUE documents USING HRMS (Systems)Prepare documentsPhotocopy, Laminatingwalk around :p (suka bila xda kerja, jalan2 tengok candle comel!)Boleh tak kata yang aku lebih kepada SECRETARY dari CLERK? sebab semua benda aku kena ambil tahu...
okay lah... contoh, setiap CANDLE perlu ada 3 documents like PRODUCTION PROCESS, STANDARD PROCEDURE & QUALITY CERTIFIED P…

woot-woot! 24 sudeyh!!

Image
Salam to all...
Alhamdulillah... hari ni genap 24 tahun umurku. Terima kasih Allah, sebab beri peluang untuk hidup lagi. Bila berganjak ke usia 24 tahun, rasa semakin tua dan semakin beransur dekat dengan KEMATIAN... (peringatan untuk diri sendiri)

Umur 24! Sejujurnya, waktu sekolah menengah dulu, aku rasa begitu lama untuk sampai ke usia ni, tapi sekarang bila teringat balik, rasa macam baru semalam aku sambut SWEET 17! hahaha...

Bye the way... this year lain sikit sebab aku sambut BIRTHDAY hari bekerja, siap buat OT lagi. 1st time aku buat OT, time birthday pulak tu... kekeke, mujur 1 jam ja. Abah pulak pergi SARAWAK, so tak dapatlah nak keluar makan celebrate.

SURPRISED!! Aku ada 2 surprise hari ni, mula-mula kat office... time nak balik diorang bagi kek sebijik. HR kat sini memang allocate budget for  birthday cake for each worker. Aku ingat tak dapat sebab aku belum confirm. Tapi diorang bagi jugak.
Bawak balik cake senyap-senyap sebab nak surprised kan Mak su dan yang lain. *sedih…