Monday, January 24, 2011

U.KnoWana ft. Fay NanaJae & NurMicky

Salam to All!
foto upload dulu... nant i story what happen okaih!
apa2 pun sangat best keluar hari tuh~


We eat this....

TaecWani
U.KnoWana

UNFORGETTABLE KUALA LUMPUR

2nd time with Fay Nana, harap2 dapat kuar lagi dengan Hurul Aini... bertemu Ashie, Shee, Rucci, Nadia Ady~
i wish it will come true~ ntah2 cam dalam PERCUBAAN PERTAMA ngee~ (berangan tak abes)

 seriously! tak pernah tengok TS cam ni punya ramai!

Friday, January 21, 2011

FAY NANAEJAE vs U.KnoWana

salam to all...
entry takleh blah... padahal nak bagitau yang impian selama ni dah tercapai! kami dah bejumpa!! ngahahah...
excited abes... tambah2 FAY telah jadi budak UIA untuk setengah hari...

CHINGU OUTING 3rd EDITION
(Waaniy Lavender, Ilanie Lokman, Princess Eni, Atriyyah Wave) missing here Aishah Mahrol & Nor fansurie...
tunggu Fay kat Chocolate Fair Mid Valley, pastu beli makanan kat KOREAN CUISINE
DAK BBQ
U.KNOwANA & FAY NANA JAE
moko2

Buat baik berpada-pada...

Salam to All...
pernah dengar pepatah BUAT BAIK BERPADA-PADA, BUAT JAHAT JANGAN SEKALI...
jangan terlalu baik dengan makhluk yang bernama MANUSIA! walaupun itu adalah aku. tak tahu macam mana nak mula, hati ni rasa kecewa sangat, mungkin ni dugaan Allah bagi kat aku. Tapi aku rasa terkilan sangat, bila niat kita elok, tiba-tiba berakhir dengan KEKECEWAAN yang amat sangat!

KEBODOHAN SENDIRI!
Ya Allah! aku assume semua orang kat dunia ni fikir macam aku, ORANG BERBUDI KITA BERBAHASA, ORANG MEMBERI KITA MERASA. Ada seorang hamba Allah perempuan ni datang ke CC yang aku kerja, nak print assignment. kebetulan, printer rosak and dia mintak pinjam thumdrive aku, tanpa fikir panjang aku pun bagi... dengan sangkaan... she will run back and return my drive. tapi sampailah hari entry ni ditulis, masih takda kabo berita thumdrive aku tuh! Sebenarnya, tak kisah sangat pasal tdrive tu (wlaupun limited kan aku nak mndownload) tapi nilai perempuan ISLAM, dah la belajar kat University ISLAM... kau tak da sense of reponsiblity ke? tak fikir the owner has its own project to be settle and everything ada dalam tu? Mujurlah aku buat back-up file dlm external! Aku bertaubat lah! tak nak tolong orang yang tak kenal dah, biarlah nak mampus tengah jalan pun! (tengah marah). Ya Allah ampunkan dosa aku, andai ini terjadi. Aku ke yang BODOH?

KUMAN SEBERANG JALAN NAMPAK, GAJAH DEPAN MATA WAT TAK TAHU JE..
Aku memang paling alert salah orang, tapi kalau aku salah, aku mengaku salah... takkan cuba MENEGAKKAN BENANG BASAH. Once i make that decision, aku akan bertanggungjawab. tapi aku memang tak suka dipaksa kalau mood aku songsang. silap-silap hari bulan, penampar melayang...

''cakap banyak! siku baru tau!"

buntu!! :p

Friday, January 7, 2011

Makan sebab comel?? kekeke

salam to All!
makan sebab comey... tengoklah makanan saya ni... comey x??
comey kan... fishball..

Yong Tau Fu comey~~ hahah

Tuesday, January 4, 2011

Keep your head down = Know your place?

Salam to all!

TVXQ is BACK! woah! i'm so excited... ye lah, lama tak tengok cik Abang Yun Ho (ketahuilah yang YUNHO sangat Macho dengan rambut tu!) oh! Adik Changmin pun dah makin HOT! ngee~ waktu lagu ni release ramai fan-fan yang buat spekulasi yang lirik lagu ni dituju khas untuk ex-memberTVXQ (JYJ)...betulkah? Jom tengok lirik dia...

WHY (KEEP YOUR HEAD DOWN)

Keep your head down U-Know time (Max)
You know what time it is?
This is return of the king

(Everything has ended) I didn’t even start yet
(We broke up) I haven’t even heard the reason yet
Everyone around me keeps asking me why I’m like this
Why are you like that, why are you like that? I’m already the bad guy
(If it’s a sin) If loving you was a sin
(If that was a shin) If being genuine is a sin
(I’ll keep it low, I’ll keep it low) I’ll hold it in and stand my ground

(Keep your head down)
You look pretty, but inside you’re so different, that’s what I’m afraid of
(Keep your head down)
I said I loved you but I’ll let you go

(Why?) Did you leave me so easily
(Why?) Did I look easy to you?
(Why?) My heart is ripping to shreds
(Why?) If every moment was a dream
(Why?) If only I had the time to set it right
(Why?) I prayed for your happiness

I was always satisfied with having you
I was happy to dream the same dream as you no matter what they said
I had to let you go, but I’m just walking my path anyway
Now I’m just chillin’, Feel like I’m healing

It’s too late, you said you can’t come back
You’ve always believed that I’d crumble without you
That’s a misunderstanding, why would I do that? why, why, I told you I wouldn’t
(Hey) I was really, really sad, because you were so immature
and I was afraid you’d meet someone bad (Why? baby)

(Keep your head down)
You’re really pretty, but that’s all there is to you, there’s nothing important inside of you
(Keep your head down)
A nail is driven into the heart that is holding in the pain of love
(Why?) Why
(Why?) You let go of our love so easily
(Why?) Did you ever think that someone would get worried?
(Why?) I don’t think you know yet
(Why?) Exactly just what you let go of
(Why?) Just remain there and watch me grow

Ha~ Don’t play with people like that
In front of me, all you do is speak of lies
You’re such a two-faced person
(Why why why) Since when did our crystal-like feelings become so opaque?

Our love has ended, I’ve let you go, and now my heart is empty
But my future is gesturing towards me to get up and smile
I’m letting you go, live happily (why why why)
One day far from now, far from now, I want to just smile comfortably
(Why?) Why
(Why?) You let go of our love so easily
(Why?) Did you ever think that someone would get worried?
(Why?) I don’t think you know yet
(Why?) Exactly just what you let go of
(Why?) Just remain there and watch me grow

(Keep your head down)
Erased, disappeared, you’ve burned to death in my heart
(Keep your head down)
Erased, disappeared, you’ve died in my heart and you no longer exist


(expressi muka YUNHO & CHANGMIN pun seolah2 marah benar dengan 'perempuan' tu :p)

Monday, January 3, 2011

Mali's Corner

Salam to All...

sekadar updet apa yang aku buat semalam... plan dari pagi nak makan nasi lemak kat Mali's Corner, dulu pernah makan kat MALINJA, sedap jadi teringin... plan dengan rumate kuar makan kat MALI'S CORNER.
with NURMICKY tunggu yang lain amek makanan
itadakimatsu! NURMICKY, FARAH ELIANA, SALBIYAH RAHMAT, KIM MASYI
CHAR KUEY TEAW :D
NASHIK LEMAK (ala2 Yunho sebut)
*feed me too!!!

Sunday, January 2, 2011

Unplanned...

Salam to all...

Aku tak pernah plan untuk ini:

EXTERNAL HARD DISK!
Woah! aku tak pernah plan untuk beli benda ni. tapi apa yang buatkan ku ambil keputusan untuk beli pun aku tak tahu. kebayakkan student memang dah ada external hard disk ni berkurun manadoq (sangat lama), aku agak ketinggalan untuk gadget seperti ni. maybe sebab aku punya hard disk laptop selama ni tak pernah sampai tahap MERAH kot. ngehehe...its trendy maybe... everyone got it, i must have it.
I text message to my dad:
Me: Abah. I bought external hard disk. it cost RM189. 500gig.
Abah: Okay. Fine
Me: Here the picture of my hard disk (sending MMS)
Abah: Okey. jaga elok2.
Me: Neh. algesumnida.

kya... takutnya nak bagi tau Abah. I told my Mom first. She approved! jadi belilah!
What shud i do next? Jangan Makan... erti kata lain, ikat perut...heheh... tak mungkin.

3 IDIOTS
muahahah... malu nak mengaku baru tengok cerita ni. Sebelum ni ramai yang persuade aku untuk tengok movie lakonan AMIR KHAN & KAREENA KAPOOR ni, tapi aku tak layan sebab mula-mula macam jijik jer cerita ni. rupa-rupanya...sangat best! tema yang di angkat FRIENDSHIP, FAMILY, LOVE... we can sea the real life of people. Bukan sahaja di India, but it is applicable to ALL! terfikir bila Malaysia boleh keluarkan cerita berkualiti cam ni. Macam cerita KOREA, HINDUSTAN pun tak lepas dari CLICHE script and scene. Tapi banyak VALUES yang tutup keCLICHEan itu.

Saturday, January 1, 2011

010111

Salam To All!

Bila sebut Tahun Baru mesti Azam Baru!

kya... tak ingatlah azam lama, tapi ayat cliche
"Mahu lebih baik dari hari ni"

semua orang nak yang terbaik, namun kadang-kadang usaha kita belum tentu cukup untuk dapat yang terbaik.

010111!!
I'm 23rd this year! Graduate (InsyaAllah) this year! bakal bergelar GRADUAN, bila dah jadi GRADUAN perlu cari PEKERJAAN yang berbaloi untuk title GRADUAN sebab nak bayar balik yuran PTPTN, nak balas bayar sikit hutang BUDI yang akan kubawa MATI dari FAMILI.
Bakal melangkah ke alam lebih mencabar! Sekaligus masuk dalam society yang sebenar.

AZAM yang belum tercapai ku bawa ke TAHUN 2011
  1. KOREA! Sangat terkilan bila segala yang diusahakan gagal memenuhi piawaian untuk ke negara JUNG YUN HO! We have to change our venue to HONG KONG. SEDIH!, namun as a leader, takleh tunjuk kita lemah! FIGHTING WANA! kalau tak dapat pergi GROUP, kita pergi sendiri. TAKKAN LARI KOREA DI KEJAR... lagi pun KOREA sekarang ada krisis.
  2. MEETING GENG OTTOKE! seriously nak jumpa korang, wat masa ni sorang je Wana dapat jumpa.  HURUL AINI...dan berusaha untuk bertemu FAY NANA, tapi tak sempat-sempat. Tahun ini mesti jumpa!
  3. ANGER MANAGEMENT! ini perlu! Orang yang baran akan dipinggirkan... aku tahu, tapi bila baran aku datang, semua tu dah tak penting. bila MARAH, aku akan lupa semuanya.
AZAM BARU:
  1. LEARN TO SAY NO! aku bukan baik sangat, tapi aku selalu tak sampai hati nak cakap TIDAK! NO! NEHI! SHIRO! LA'! Sebab automatically aku akan fikir "kalau benda yang sama terjadi pada aku, dan tak ada orang yang akan tolong" biarpun ABAH selalu pesan, "Kalau buat baik, jangan ingat kebaikan yang kita buat. Kalau terbuat jahat, sila ingat selagi tak nyanyuk". Thanks Abah.
  2. FINANCIAL MANAGEMENT! ini aku sangat lemah, kalau ada SEJUTA pun aku boleh habiskan... membeli barang-barang yang tak ada faedah!
  3. KONSERT? heheh... kalau ada duet lebih, nak jugak join concert K-POP! JYJ, TVXQ ke... tp bila eh?
 Happy 7th Anniversary TVXQ...
oppa...Its hurt when I found out that you suffered from depression…please take care!

QUOTE:
"MANUSIA MERANCANG, ALLAH MERANCANG... MUNGKIN PERANCANGAN ALLAH LEBIH BAIK DARI APA YANG MANUSIA RANCANGKAN... "


Ayat-ayat penawar hati ini andai GAGAL mencapai apa yang diingini...Sentiasa POSITIVE pada ALLAH!