Posts

Black Korean Drama

Image
Nak buat kdrama review sikit buleh dak?
Tak buleh pun nak buat jugak Hahahha Musim kdrama sekarang ni banyak kisah percintaan dua Alam. Ni Mungkin bermula dengan Drama Goblin (sebab Goblin ja banyak orang perasan) hahahah Drama Black 


ni berkisar kisah seorang perempuan yang boleh melihat kematian. kang HaRam ni boleh nampak tanda-tanda orang tu nak mati dan dia cuba untuk ubah Takdir kematian orang tu. Sampai dia pun ditakdirkan jumpa dengan seorang Malaikat Maut yang sedang cari rakannya yang lari semasa kutip roh. Malaikat maut ni nama dia 444 (sa sa sa) mati mati mati. Malaikat ni memang jenis kejam dan tak da perasaan.
MISTERI HAN MOO GANG DITEMBAK 
Waktu Kang HaRam nak selamtkan orang yang nk mati, dengan bntuan Hang Moo Gang, Han Moo Gang telah menerima satu panggilan misteri dan akhirnya dia ditemui mati ditembak di Kepala. Pada waktu yang sama malaikat maut ni pun ambik kesempatan untuk masuk ke dalam tubuh Han Moo Gang dan menyamar sebagai Han Moo Gang. Lama jugak Hang Moo Gang …

ASTRO oh ASTRO

Image
Salaam All...
Nak bagitau ni... Mac 2016 banyak sungguh cerita menarik di ASTRO, sampai tak sempat nak tengok. Mujur ada ASTRO PVR. Tapi siaran ada jugak siaran yang bertindih hmm...
Come Back Mister! Kena tengok sebab ada Rain Oppa
Walaupun cerita macam mengarut, tapi untuk gelak-gelak boleh layan. Body-switched! hahahah Rain!

Decendant's of the sun
Our Song Joong Ki!
Drama ni menarik sebab kisah percintaan antara dua kerjaya yang sama-sama berkhidmat untuk negara, noble work. Mengupas kehidupan seorang Askar upahan dan Doktor bedah.

"Awak mesti tak ada pakwe sebab awak terlalu sibuk" -Askar
"Awak mesti tak ada makwe sebab terlalu penat"- Doktor


Uda dan Dara
Zul Ariffin in the house!

Kisah percintaan sejak zaman remaja, namun terpisah agak lama dan bertemu semula. Si jejaka pernah melukakan hati si dara. Luka yang masih berbekas cuba dirawat oleh si jejaka. Namun hati si dara masih belum terbuka.


Six Flying Dragons
:: Yoo Ah In & Byun Yo Han::
Drama epik berlata…

Ladies Night pulak...

Image
Salam all!

Good Morning!

Alhamdulillah semalam berkesempatan untuk menjamu selera di Cabai Kering Steamboat & Grill di Seberang Jaya. My expectation quite high, I thought that place would be like Seoul Garden, haaa padan dengan harga la cik kak oii!

Semalam promosi untuk wanita, Ladies Night okay! yang pergi pun semua wanita sejati kann..

Harga biasa : Sekepala RM22.90 

Ladies Night : Sekepala RM19.90 (ladies only)
Promosi untuk pekej Ladies Night (Free)

1) Dua wanita dewasa dapat seekor ikan (kerapu / siakap) masak tiga rasa atau masak pedas
2) Ais Krim lima perasa
3) Nasi Goreng atau Roti Telur leleh (Dua-dua sedap baq hang!)

Taukeh Cabai Kering sangat baik, siap nak tolong ambikkan gambar kitorang




Korang tengoklah gambar dibawah ni...



Kalau berkesempatan, singgah laaa...

Achiara & Manse

Image
Salam all...

Pernah tak korang rasa sedih kehilangan haiwan peliharaan?

Bagaimana perasaan korang?

Rasa biasa " alah... lumrah la tu"

Rasa sedih "kenapa pergi dulu?" ececeh

Straight to the point please!!


Okaylah, akak ada bela dua ekor kucing tempatan. Akak namakan Achiara (Sempena drama Korea Achiara's Secret) dan Manse ( Macam pelik nama tu untuk kucing betina kan... actually Manse means Long live or Free Spirit) *memang free spirit, buas kot!

Last week Achiara mati sebab kena langgar. Achiara ni memang sejenis kucing yang baik, masa kecik-kecik dulu bila bagi mandi tak penah bunyi, dia redha ja. Achiara kena langgar depan rumah. My mum was very sad. She cried all day long.

Kenapa aku pun rasa sedih? Bila tengok gambar Achiara dan ingat keletahnya air mata laju ja mengalir, rasa loser sangat! hahahah


We are focusing on Manse, now she has a privilege to enter our house. Pity Manse, she keep searching for Achiara.

Manse! Be strong.

Himnaeyo Manse!

Goodby Achiar…
Image
Salam all...

Peh! lamanya tak post apa-apa dalam blog ni.
Sampai nak mula kat mana pun dah tak tahu.

Nak cari idea... nak cari idea... nak cari idea...

Nak cerita fasal masa depan, fasal masa kini atau nak terobek ja?

Lotsa things happen in my life, lotsa color spreads... beautiful!

Awang atas ni pun dah masuk army... how i miss you awang! hahahah

Married? Naah... still searching for my soul mate.

Working life? Ohsem! as i am a degree-certified clerk. Thanks a lot to Malaysian government for my not dream come true job!


Eh! Falling in love with JooWon!
Efek teruk The Gang Doctor! Yong Pal!

Selamat!

Image
Alhamdulillah! dah dapat balik  blog ku! ngeee... 
Will be back to this field soon! hahah

Dinner at SweeTree

Image