Posts

Showing posts from 2012

Dinner at SweeTree

Image

Gift from Hanguk!

Image
Ohmy! It's U know Time! LOL thanks to Waaniy Lavender.

InTrend JUNE 2012

Image
Salam to all...
Ini post ketiga malam ni. Just nak share dengan korang photo2 yang terdapat dalam InTrend June yang menampilkan Siti Saleha as Cover Girl this month. Yang lebih menarik ada fasal K-POP! teeet..

Reason beli >>> Ingat ada mini poster YunHo. tapi tak ada sekeping pun! cet! dalam senarai TOP 50 pun dia tak termasuk.

1) Lee Min Ho
2) Kim Hyun Joong (SS501)
3) Lee Dong Wook
4) Nickhun (2PM)
5) Kim Jaejoong (TVXQ)
6) Choi Si Won (SuJu)
7) Rain
8) Jang Geun Suk
9) Hyun Bin
10) Lee Hong Ki (FT Island)
11) Taec Yeon (2PM)
12) Lee Seung Gi
13) Jung Yong Hwa (CN Blue)
14) Lee Gi Kwang (B2st)
15) Se7en
16) Kim Sang Boon
17) Lee Jun Ki 18) Woo Young (2PM)
19) Song Seung Hoon
20) Park Yoochun (TVXQ)
21) Won Bin 22) Kwon Sang Woo
23) Kang Min Hyuk (CN Blue)
24) T.O.P (Big Bang)
25) Lee Joon (MBLAQ)
26) Shim Chang Min (TVXQ
27) Jay Park
28) Seulong (2AM)
29) Jung Jin Woon (2AM)
30) Choi Min Ho (SHInee)
31) Lee Ki Seop (U-Kiss)
32) Song Dang Woon (B2ST)
33) Yong Jun-hyung (B2ST)
34) Lee Dong Hae (SuJ…

Happy 5th Birthday! Fareed Daniel

Image
YunHo: From your Ayong and I

Wisata Medan : Part 1

Image
Salam to all...
Fuh! lama tak update blog ni...
Kembali berkongsi pengalaman di disini! yay! Sebelum tu, nak ucap Ramadhan Kareem to all! (awal sangat ke?)

Alhamdulillah, weekend lepas sempat terbang ke Medan, Indonesia. Tujuan asal nak bawak Mama naik kapal terbang! muahaha... tak da lah, kadang2 kita kena berubah angin sikit. hmm... destinasi kami pilih ialah MEDAN! Sebelum pergi sana, abah dah pesan yang Medan buka tempat yang rileks sebab kat sana kotanya sangat padat. ::MENTALLY PREPARED!:: kekeke...

Flight kami jam 4.30pm. Dari Penang International Airport, Penang Malaysia - Bandara Polonia Airport, Medan, Indonesia. Perjalanan kurang 45minit sebab cuaca elok. Jam 5.20pm kami sampai dengan selamat. Waktu Medan lambat satu jam, jadi kami mendarat jam 4.20 waktu tempatan. Jimat Sejam! muahaha.. oh ya! kami naik Air Asia everyone can fly! hihi... return ticket RM400. Sebaik naik kapal terbang diorang pasang lagu Bring the boys out! #tetiba rasa macam nak fly ke KOREA plak kekeke...…

PTD oh PTD

Image
Salam to all
Pernah dengar tak Pegawai Tadbir dan Diplomatik? atau PTD. Pasti pernah dengar atau korang sendiri pernah pergi peperiksaan kelayakan untuk skim PTD. Alhamdulillah, aku antara ratusan atau ribuan yang terpilih untuk menduduki peperiksaan ini. Pertama kali untuk PTD, tapi kali kedua untuk peperiksaan awam. Sebab dulu ambil peperiksaan kelayakan J-QAF.

Tips kepada sesiapa yang mungkin akan menduduki peperiksaan ni adalah... SILA BACA AKHBAR dan SILA TAHU ISU SEMASA di MALAYSIA! *bunyi stress pulak* kekeke... sebenarnya macam tak puas hati jugak sebab ada soalan yang ditanyamengenai Open Office, Internet Explorer... nampak remeh, tapi bagi yang jarang guna mestilah tak tahu setiap ciri-ciri untuk aplikasi ni kan...

Mathematics pulak buatkan aku nak tergelak, buka-buka soalan dah macam buat SUDOKU... pergh! dah la terhegeh-hegeh nak kira-kira, lepas tu suruh susun number. Calculator tak boleh bawak masuk ye. Otak berkarat tahap apa entah tadi. 

Salute kepada yang berjaya jadi…

55th already... :p

Image
Salam to all...
nak dekat sebulan tak update blog *ayat cliche* bajet macam ada pembaca setia...hew hew..
harap semua sihat! eh! blogger dah berimej baru! hahah... haruslah! semua mesti berubah, kita pong kan!

16 april 2012! its my Abah birthday!! Saengil- chukha hae! kalau ikutkan umur, mesti abah dah bersara esok.. tapi abah sambung lagi 5 tahun...hmm.. takpa lah, as long as u are able to carry ur job well, silakan. 
HAPPY 55th BIRTHDAY ABAH! May ALLAH shower His blessing onto you and our family! Proud to have u as my Abah! <3 <3 <3

Three Month! Confirmed!

Salam to all...
Apa khabar semua? Harap-harap semua sihat ye. Jaga kesihatan tau.

Alhamdulillah last week genap 3 bulan kerja, Setelah hampir tujuh bulan menganggur, aku telah diterima kerja sebagai PRODUCTION CLERK. Bekerja di kilang. Gaji biasa2 je, tapi sangat cukup untuk puaskan diri sendiri dengan amaun gaji sebanyak itu. Last week aku dah CONFIRM!
Dah dapat uniform! yay!

Oh ya! Kerja di Kilang Lilin ni memang mencabar sikit, sebab PANAS! tak ada AIR-COND! walaupun saya CLERK, but I don't have my own office (sebab clerk before ni banyak cabut lari)

TUGASAN PRODUCTION CLERK e-MailingSorting fileskey in TRANSFER, RECEIPT, ISSUE documents USING HRMS (Systems)Prepare documentsPhotocopy, Laminatingwalk around :p (suka bila xda kerja, jalan2 tengok candle comel!)Boleh tak kata yang aku lebih kepada SECRETARY dari CLERK? sebab semua benda aku kena ambil tahu...
okay lah... contoh, setiap CANDLE perlu ada 3 documents like PRODUCTION PROCESS, STANDARD PROCEDURE & QUALITY CERTIFIED P…

woot-woot! 24 sudeyh!!

Image
Salam to all...
Alhamdulillah... hari ni genap 24 tahun umurku. Terima kasih Allah, sebab beri peluang untuk hidup lagi. Bila berganjak ke usia 24 tahun, rasa semakin tua dan semakin beransur dekat dengan KEMATIAN... (peringatan untuk diri sendiri)

Umur 24! Sejujurnya, waktu sekolah menengah dulu, aku rasa begitu lama untuk sampai ke usia ni, tapi sekarang bila teringat balik, rasa macam baru semalam aku sambut SWEET 17! hahaha...

Bye the way... this year lain sikit sebab aku sambut BIRTHDAY hari bekerja, siap buat OT lagi. 1st time aku buat OT, time birthday pulak tu... kekeke, mujur 1 jam ja. Abah pulak pergi SARAWAK, so tak dapatlah nak keluar makan celebrate.

SURPRISED!! Aku ada 2 surprise hari ni, mula-mula kat office... time nak balik diorang bagi kek sebijik. HR kat sini memang allocate budget for  birthday cake for each worker. Aku ingat tak dapat sebab aku belum confirm. Tapi diorang bagi jugak.
Bawak balik cake senyap-senyap sebab nak surprised kan Mak su dan yang lain. *sedih…

Undefined~

Image
Salam to all,
Happy Chinese New Year! hahaha... awal tak aku wish? teehee...
Aigoo... since start working ni, blog dah bersawang. tak sempat nak jengah.


I miss my Hunny Funny Bunny... Inche Jung Yun Ho... (dia dah bam-bam) kekeke...


6 days a week kot working..working & working... Mujur lah tak berat sangat post tu. Aku dah keja 2 bulan jadi InsyaAllah next month aku mungkin akan di 'confirm'kan. 


Petang semalam sempat sembang2 dengan HR, tanya pasal annual leave (gila kan, tak smpai setahun join company dah nak tau annual leave bagai) HR tu pun tanya, "nape Wana? dah dapat kerja lain kah?" Aku jawab "Takda lah kak, nak pegi SEOUL" hahaah...


"Your annual leave masuk NOV/DEC, kalo nak ambil UNPAID LEAVE boleh 2 hari ja. Nak pi bila? bapa hari" "Rancang SEPT ni kak, uwaaa... i can't make it AGAIN!"(amboyh macam nak pegi UMRAH je kan)

#takmungkin AKU nak RESIGN sebab nak pegi SEOUL! itu #GILA! (Biaq pi la my post as PRODUCTION CLERK pon, at …

woot-woot! HAPPY NEW YEAR!!

Image
Salam 2 all!


Happy New Year Y'all!!

anyone looking for2012 K-POP IDOL CALENDAR??

E-POP JANUARY ISSUE...
 FRONT COVER (2nd side 2PM)
JYJ HOMIN
SUPER JUNIOR LEE MIN HO INFINITE BEAST
2PM MORE IDOLS & ACTORS INCLUDED 2NE1, JANG GEUN SUK, FT. ISLAND, BOYFRIEND, SNSD, KIM HYUN JOONG, B4A1 etc.. PRICE: RM12.90