Wednesday, June 15, 2011

Sireh pulang ke gagang...

Salam to all...
huuu...dah lama tak updet blog & blog walking sejak2 bermula kehidupan baru jauh di pinggir kota...ececeh

Setelah hampir dua bulan menjadi penganggur terhormat, banyak benda yang aku belajar... benda-benda yang aku anggap leceh waktu zaman belajar dulu adalah sesuatu yang MENYERONOKKAN!! (aku perlu enjoy!) contohnya MEMASAK...MENJAHIT & KRAFTANGAN...


saya dah pandai siang ikan...hahaha

KERJA TAK BERGAJI
Walaupun tak kerja, aku telah diberikan kerja tak bergaji oleh MAMA iaitu sebagai DRIVERnya...waktu kerja 7am (hantar) & 5.45pm (ambik)... diantara waktu hantar dan ambik tu... aku bebas nak pergi mana-mana dan buat apa yang aku suka...(selalunya aku TIDUR!)... Kalau rajin sikit, aku akan bawak MAKSU, TOK pergi pasar atau kemana saja yang diorang nak...tapi paham-paham la...PETROL at own account...hahah... bukan berkira, tapi saya tak koje.
ATOShi...banyak makan duet, asik rosak jep...aigooo

HOBI BARU...
tak tahula boleh dikira hobi atau tak, saya gila menjahit MANIK... buang tebiat kot...
siap JV dengan kawan nak ambil upah jahit manik. My first customer (Mangsa) mestilah MAKSU... berani kan dia bagi baju dia untuk aku buat eksperimen. hahaha.... corak kat baju dia dah sepuluh kali aku JAHIT & TETAS...tak suka sebab tak kemas...

IMPIAN BISNES...
bila tak ada keja mulalah cari kerja... jadi aku nak buat bisnes jual selendang... SELENDANG + MANIK & SELENDANG SATIN... harga yang paling rendah akan ditawarkan...ngee...
Naik juling mata jahit manik-manik ni...

GURU SANDARAN
Cikgu sekolah lama call, katanya ada guru sandaran kat SMKCFB, so aku pun pergi jumpa pengetua, tapi dia nak ICT graduates je coz nak ajar subjek IT & jaga BILIK KOMPUTER... memang tak dapat la, aku ni POLITICAL SCIENCE graduate....

MAHARAJA LAWAK
Sejak-sejal tak dapat tengok RUNNING MAN.... aku berjaya pujuk abah langgan ASTRO MUSTIKA semata-mata nak tengok ML setiap hari JUMAAT 10 MALAM... Alhamdulillah program ni dapat eratkan hubungan kami 1 family bila MAKSU sekeluarga akan bertandang kat rumah semata-mata nak GELAK PECAH PERUT tengok ML... Kumpulan yang kami PALING SUKA adalah SEPAH, JAMBU & JOZAN...yang PALING BENCI ialah NABIL...(tapi tengok jugak). Lately aku jadi menyampah pulak kat JAMBU sebab suka buat lawak LUCAH & DOUBLE MEANING... agak-agak la... viewers korang start dari umur 6 tahun tau...
hmm...sapo lah MAHARAJA LAWAK MALAYSIA... asik xada penyingkiran ja...

#BoLeh TuJu LagU?#


Tak Leh... Minum PEPSI NEX takpe...ahaks... LOVE YUNNIE!

1 comment:

'Izzati said...

Wana, dah kerja ke? Kami pon belum lagi. Hakhak. Tengah dok usha keje kosong area sini tapi hampeh..

Kami ingat hampa da keja.. sbb balqis ckap hampa keja dah kat mahallah apa ntah..