Wednesday, October 26, 2011

Pengalaman cari kerja part 2

Salam to all...
cari kerja...lalala...cari kerja...

Abah: SPR nak pakai orang, jadi KTM (KETUA TEMPAT MENGUNDI) pergilah mintak kat pejabat daerah
Aku: Abah call la orang kat pejabat daerah, nanti chek pi ambik borang dekat dia ;p [kalo dah anak manja]

Hari tu aku pergi bertiga, FARAH, SYAFA & AKU. Dah la masuk salah tempat, mujur bangunan yang sama, lepas dah jumpa Encik R, dia pun beritahu kami yang KTM ni hanya untuk kakitangan KERAJAAN saja...
"Tapi ayah saya kata, semua boleh minta" "dulu ya, sekarang dah ubah polisi" PULAK! Tapi encik tu bagi gak borang, cuma borang kat situ untuk PARLIMEN MERBOK & BUKIT SELAMBAU
"Kalau nak yang SP, pergi kat MPSP" PULAK!

Setelah berbincang, kami pun setuju nak pergi MPSP di bangunan sebelah tingkat 2... mujur kereta parking kat situ..

[statement yang sama diulang]
"KTM untuk kaki tangan kerajaan"
"tapi kenapa? kami tak layak ke?"
"boleh, tapi RUGI, nanti TAK BOLEH CLAIM, orang lain dapat nak dekat RM800 awak dapat RM400 ja"
 [pakcik tu main psychology...duit duit duit!]
"kalo kerani mengundi?"
"dalam RM350...kerja tak berat sangat" ---> aku tengok kengkawan 2 orang lagi.
"tapi kat kota kuala muda...JAUH tu!" (tapi boleh dok skali) 
"okaylah..."
"nanti kami call, nak tengok kekosongan dulu"

#uih~ seksa betul nak cari kerja~

2 comments:

ashie023 said...

aduyai susah carik keje..xpe2, cuba lagi wana..don't give up.

kat ambe nk pakai org ni..gaji 700 je..tp dah berbulan-bulan x dapt..3 kali mintak, x dapt jugak..sedihhh

UknoWana said...

tulah... Ashie doakan wana ye, moga2 cepat dapat kerja...