Wednesday, October 12, 2011

Convocation Diary~ I Think U know

Salam to All...
101011... Jam 11.45am, bermula episod baru dalam hidup aku dimana, sekarang aku secara RASMI di iktiraf sebagai salah sorang daripada beribu-ribu graduan di muka bumi Allah ini... Syukur Alhamdulillah, berkat kesabaran, kegembiraan, kesedihan dan kepayahan selama 5 tahun mengemudi bahtera pelajar Universiti berbaloi juga.

TAKUT bersulam GEMBIRA bergilir SEDIH...
Rasa macam tak mahu pergi konvokesyen sebab tengok gaya MAMA & ABAH macam tak excited untuk pergi bersama ambil scroll. I always said to myself "alah... undergrad je pun... memang la orang tak hairan, lainla aku ni nak pegi amek PhD..." (SYAITAN memang selalu sangat nak sesatkan orang dan nak melaga-lagakan) Alhamdulillah, setiap kali aku sedih, aku akan cari Quran untuk tenang kan perasaan. *Parents mana yang tak happy anak dia konvokesyen, cuma diorang tak nak tunjuk yang diorang care & exciter about it.

CONVOCATION DAY...
::PRE:: Disebabkan aku menetap kat Korea (perasan tak habeh)... jadi aku datang sehari awal. Hari konvokesyen tu aku dan family dah terpacak kat padang depan CAC pukul 7:05am... sempatlah bergambar dua tiga pose. Hari sebelumnya sudah berjanji dengan kawan-kawan, nak jumpa diorang untuk ambil pic kali terakhir...
*sapa2 yang tak CONVO lagi---> sila ambil gambar SEBELUM HARI-convo ceremony atau SELEPAS HARI convo... sebab kalo korang ambil on that day baaanyak-baanyak, maknanya korang akan pengsan bila dirumah nanti...kekeke
 ::DURING:: Ya Allah! Korang rasa BANGGA! betul tak? Jumpa kawan-kawan yang dah grad awal sebelum korang, peluk cium lepas rindu! tengok perubahan member-member yang dah keja, yang dah kawen, yang dah mengandung...wah! Happy sangat!
STAGE time! Dag Dig Dug di dalam dada... pergh! mujur gambar waktu terima scroll tu lawa..hehe... tambah lagi, dapat cium tangan rektor..
::POST:: waktu keluar dewan, dah tak nampak orang lain dah, mak bapak pun dah hilang ke mana. dengan gerai bunga yang bersepah. Semua orang juga pasti memenuhi board IIUM CONVOCATION tu... mujur dah ambil pic awal pagi tadi...ececeh..
 YunHo Ucap "TAHNIAH"

Abah & Mama

KUM BANG SHIN KI :p

VERY SUPPORTIVE CHINGGU


ePOP fanz!

GIFT!!

 

#misi sekarang nak cari KERJA yang SESUAI, lepas tu nak cari YUNHO yang SESUAI...kekeke Doakan ye!

2 comments:

::Safa & her banana:: said...

c o n g r at u l a t i o n! May Allah ease your journey to achieve whatever U want here and THERE :)

UknoWana said...

Safa: thank u! may Allah ease our Way to serve the Ummah..