Sunday, May 1, 2011

jumpa korean pulak

Salam to all...
korang dah pergi INTERNATIONAL BOOK FAIR @PWTC? 1 MAY last kalo tak silap...
Kawan ajak pegi sana, ikotkan je walaupun tersangatlah berminat beli buku2 tebal... tambah-tambah novel... mybe dilahirkan sebagai auditory person, jadi semua info cepat dicerna melalui pendengaran...

Dalam jam 2 kami bertolak dari gombak ke PWTC...

1)Kad arnab RAPIDKL!
 Terbukti agak lama aku tak keluar dengan bus smpai penguatkuasaan pakai kad RABBIT RAPID KL 1 MALAYSIA pun aku taktau... okeylah...kepada yang belum tau, meh nak oyak bui... Kad ni boleh dibeli dari bus berkenaan, bayar RM5...kalau nak top up, kat dalam bus hanya RM5, kalau kat kaunter boleh RM10 keatas...caj beli kad RM2. Macam dalam drama Korea. Hari ni duit aku terbang dalam RM15, akaun aku sekarang hanya ada RM4.50...


2) JADI TOURIST GUIDE
Yang ni pun kalau ingat rasa nak tergelak berdekah2... lepas seberang jalan dari Masjid India ke LRT STAR, aku dengan khusyuknya baca signboard kat atas kepala aku...Waaniy dah jauh menapak dihadapan... aku ternampak sorang lelaki datang dekat pada aku lalu hulurkan sesuatu... dengan sombongnya aku tunjukkan isyarat 'No thanks'... mujurlah aku sempat sedar, rupa2 dia pegang peta & nak tanya direction...kekeke...
U.knoWana: Sorry...(rasa bersalah)
Korean boy: Where is this place? (showing me map. KLCC)
Aku pun jerit panggil Waaniy...
Waaniy: where do you from?
Korean boy: Korea
U.knoWana & Waaniy: Anneyonghaseyeo! (semangat giler keh)

Waaniy pun sempat bertanya which part of Korea, why come here,where he stay in Malaysia...
Kami pun bawak dia semula stesen Masjid Jamek Putra LRT...Waaniy siap beli tiket ke KLCC kat dia...
muka nampak macam terharu & tergamam sebab ada orang boleh cakap korea dengan dia...

Korean Boy: i wanna give u some korean money, but i don't have it right now...
Waaniy: Gwaenchana...
U.knoWana: Send my regards to U.Know...kekeke...
mamat korea tuh now 90 darjah kat depan kitorang...

3) DERIK KERISEK- FAISAL TEHRANI
Selepas KETUPAT CINTA (baca half buku jer) aku nak try buku lain dari FAISAL TEHRANI...tap smpai sekarang tak ada mood nak buka & baca. Nanti kalo rajin I will try review buku ni...

1 comment:

Anonymous said...

wana hensem tak mamat tu??~mrs yonghwa~