Saturday, February 12, 2011

Jom pi KEDAH!

Salam to All...
rasa cam lama tak updet blog ni...tak sempat, ni pun curik2 masa. okaih... last week aku sempat jadi Tourist untuk Miz Waaniy Lavender, excited dia bila dapat p Kedah dan jumpa sawah padi... orang Kedah panggil Bendang... tapi bendang tuh dah tak hijau cz dah musim penanaman semula, jadi depa (diorang) bakar bendang tu....
Day 1 kat sana aku bawak dia pergi Immigration Office cause nak buat Passport nak pegi Hong Kong bulan April ni.
Day 2 we went to ALOR SETAR, start dengan RUMAH KELAHIRAN TUN MAHATHIR kat JALAN KILANG AIS. Tapi rumah tu tak leh ambik pic. amek kat luar je.
 
Tak lama jalan2 kat sini, kami ke MUZIUM PADI 
kali ni dah 2 kali aku kesini... tak lengkap mai kedah tak pergi muzium padi,
muka aku nampak awkward sebab baju aku bhgn belakng dah terendam dalam kolah air terjun tuh!
antara lukisan yang terdapat dalam muzium tuh...
replika padi!
Beras YUN HO makan~ ngahaha
Dah abes pusing-pusing muzium padi, melawat ke PUSAT SAINS NEGARA wilayah UTARA... tapi tak menarik sebab tak ada apa-apa pun selain tengkorak naik basikal and earthquake.hahah

Hari selepas tuh pulak, hari bersiar-siar dengan Waaniy Lavender pusing SUNGAI PETANI
Jalan2 cuci mata kat Shopping Complex in SP. Central Square, Village Mall... & Makan kat RADIX FRIED CHICKEN...tapi layanan cam hampeh jep. 

by the way, Waaniy request untuk pergi 3 tempat yang ada dalam lagu CINTA PANTAI MERDEKA
"Kuukir namamu
Di awang Gunung Jerai
Disaksikan laut daun nyiur melambai
Jauh pandangan permai
Disitu tanjung dawai terkenang peristiwa
Cinta kita terurai

Oh! indahnya... peristiwa...
iCinta kita di Pantai Merdeka...
 

dan kami pun pergi...
 tanjung dawai kami pergi esoknya dan buleh nampak jelas gunung jerai dari situ.
ka
k
U.knoWana vs TaecWani


 
 Oh... oh..."

No comments: