Friday, January 21, 2011

Buat baik berpada-pada...

Salam to All...
pernah dengar pepatah BUAT BAIK BERPADA-PADA, BUAT JAHAT JANGAN SEKALI...
jangan terlalu baik dengan makhluk yang bernama MANUSIA! walaupun itu adalah aku. tak tahu macam mana nak mula, hati ni rasa kecewa sangat, mungkin ni dugaan Allah bagi kat aku. Tapi aku rasa terkilan sangat, bila niat kita elok, tiba-tiba berakhir dengan KEKECEWAAN yang amat sangat!

KEBODOHAN SENDIRI!
Ya Allah! aku assume semua orang kat dunia ni fikir macam aku, ORANG BERBUDI KITA BERBAHASA, ORANG MEMBERI KITA MERASA. Ada seorang hamba Allah perempuan ni datang ke CC yang aku kerja, nak print assignment. kebetulan, printer rosak and dia mintak pinjam thumdrive aku, tanpa fikir panjang aku pun bagi... dengan sangkaan... she will run back and return my drive. tapi sampailah hari entry ni ditulis, masih takda kabo berita thumdrive aku tuh! Sebenarnya, tak kisah sangat pasal tdrive tu (wlaupun limited kan aku nak mndownload) tapi nilai perempuan ISLAM, dah la belajar kat University ISLAM... kau tak da sense of reponsiblity ke? tak fikir the owner has its own project to be settle and everything ada dalam tu? Mujurlah aku buat back-up file dlm external! Aku bertaubat lah! tak nak tolong orang yang tak kenal dah, biarlah nak mampus tengah jalan pun! (tengah marah). Ya Allah ampunkan dosa aku, andai ini terjadi. Aku ke yang BODOH?

KUMAN SEBERANG JALAN NAMPAK, GAJAH DEPAN MATA WAT TAK TAHU JE..
Aku memang paling alert salah orang, tapi kalau aku salah, aku mengaku salah... takkan cuba MENEGAKKAN BENANG BASAH. Once i make that decision, aku akan bertanggungjawab. tapi aku memang tak suka dipaksa kalau mood aku songsang. silap-silap hari bulan, penampar melayang...

''cakap banyak! siku baru tau!"

buntu!! :p

No comments: