Saturday, August 21, 2010

heck-tic!

salam to all....

Da lama tak updet blog ni... how are you readers! RAMADHAN KAREEM... rindu sangat nak kembali menulis & share everthing with all of you.... start dengan HALEEMAH's OPEN DAY + CAR WASH (KOREA FUND RAISING PROGRAM) sampai lanjutkan ke MCLEAD @FELDA TEKAM PAHANG, hari ni sibuk berniaga NASI MINYAK KOREA (kononnya... cz nak pi Korea)

HALEEMAH'S OPEN DAY:
3 HARI berturut2 JUMAAT-AHAD mmg agak letih, tapi aku sangat enjoy la buat kerja society mcm ni, aku pegang bhgn PUBLICITY & PROMOTION... aigoo... my skill on this tak hebat sangat la kan, cz tak dpt tarik crowd. Bianhae chingu-yah! huhuhu.... Sub-program for MHS OPEN DAY ni CAR WASH... Aku pon join basuh keta jugak, tp tak terlawan la budak2 laki dari ALI... bley basuh byk keta... apa2 pon aku enjoy!

MCLEAD:
3 HARI program jugak kat FELDA TEKAM JERANTUT... acara tahunan utk COLLEGE LEADERS. ni dah kali ke-3 aku join, dari takda jawatan sampailah pegang SECRETARY this year. semua orang pelik bila adanya camp during RAMADHAN ni. tapi itulah UIA. Pedulik apa dia, puasa @ tak... hahah..

DAY 1:
Dlm kul 2.31 kami smpai terus ke dewan dgr taklimat. pastuh acara padang, main lari2, one two some & taaruf among leaders. Iftar hari tu, Ikan patin masak lemak! aish! sedap! Malam pulak ada talk, by our beloved former deputy dean of students affairs Ustza Hamidon.
DAY 2:
Start dengan QIYAM,pas tu TADARUS QURAN 1 JUZUK. yang bes dgn CSD. Time ni, team work memang sangat2 la dituntut. Group member aku memang sabar2 orangnya. tapi mission possible tuh tak sempat complete jugak! waaa... oh ya! ada personality test jugak! know what? i'm belongs to BLUE type of personality... ala2 JIWANG KARAT gitu... SENTIMENTAL & CARE ABOUT PEOPLE FEELING FIRST. kekeke.... malu saya...
petang tu pulak, acara padang, kena buat formasi kawad kaki! dah la tak pandai kawad...hentam kromo...kekeke...time ni termasuk dengan orang College lain... aigoo... kelaka abes la bila UKNOWANA kawad! malu2! hahaha....

DAY 3:
Semua kantoi tak bangun sahur! tidur nyenyak sangat... alarm tone YUNHO nyanyi pon gagal nak bangunkan aku..kekeke... subuh gajah.. kul 8.30 turun ke dewan for sesi memperkenalkan group members..
kul 12pm balik UIA.. sampai dkt kul 4.31pm jugak.


NASI MINYAK KOREA!
SET RAMADHAN RM4.50 (NASI MINYAK + JUS TEMBIKAI + AYAM MASAK MERAH + KURMA) DELIVERY + RM0.50...
nasi dia bapak banyak! sendat perut aku makan... Jus tembikai terbaek, buatan Noni. overall pueh hati! nanti bila2 aku review la pasal program ni...

NEWAY GO FABULOUS HALEEMAH!!

No comments: