Saturday, June 12, 2010

Belajar Menghargai part 1

salam to all
hmm... apa yg buley den kongsi kat sini eh?? kekeke... blog yang rasanya xbagi manfaat pon kan? tapi terima kasih la cz sudi baca cerita2 picisan ni..cheh..

menghargai pengalaman hidup di kampus, kata orang hidup di kampus ni sangatlah seronok! mula2 aku xpercaya, cz aku rasa dok kat kampus ni hanya untuk BELAJAR...BELAJAR...BELAJAR  (brape banyak BELAJAR daa) & ujung minggu OUTING kekeke...tapi paradigma itu diubah...jeng3 (paradigma la pulek) oleh kak WAHEDA & Kak Rosmidah (unnie2 yg sporting!) syukur la cz aku bisa mengorak langkah awal... Alhamdulillah....both of the ni ex-Mahallah Representative Comittee (ketua asrama senang citer).

Al-Jenderami
First program aku join ialah peringkat Block, BRC E yang buat lawatan ke rumah anak2 yatim kat AL-JENDERAMI. time tuh mmg zero, ikot jer program orang, aku kenal Kak Ros & 2-3 org kwn dia je, nasib bek Allah kuarniakan sifat kurang malu kepada aku, and i manage to have lotsa friend there...
bersama adik2 @ Al Jenderami
sangat lah happy dengan join mcm2 xtvt yg ada... 

Garage Sale
tujuan aku join program ni sebenarnya nak abeskan menda2 aku yg xpakai & bersepah kat dlm bilik, mostly aku jual magazines aku yang aku kumpul since 1st year! waaa.... sedey bila magazine yg RM4.90 aku jual 50sen! tp nk wat camne, malas nak mengangkut, jual je la... t-shirt yg sekali pakai pon aku jual, cz da xmuat! tu la orang tua kta, UKUR BAJU DBADAN SNDIRI, JGN UKUQ KAT PERDU KELAPA! kekeke....
2nd wave of Garage Sale, which held this year, dpenuhi dgn lelagu TOHOSHINKI, CNBLUE, FTISLAND, SNSD, SS501 etc... sampai ada student yang datang mintak lelagu tuh kat aku...kekeke... bagi je la... sharing is good...

ENDURANCE CAMP
xkan suma nk seronok je kan? seriously i hate outdoor xtvt! tp bila menda tuh xleh avoid, korang akan enjoy.. cz sesuatu tu takkan jadi tanpa sebab.. contohnya aku berjaya buat TARZAN SWING yg dmana time PLKN dlu aku FAILED! kekeke... misi endurance camp ni more to team work... MRC tean are BEST! we manage to da all the task! 
with kak suliya... waiting for another task...
to be continued.....

2 comments:

ashie023 said...

yang last tu permainan apo tuh??nampak pelik je...ahhhaha

UknoWana said...

last tuh? men jadi buta, kna ikot arahan leader... tp ade pgacau yg ganggu time leader bg arahan... ade gak yg kne sepak ngn wana cz ganggu wana time jln, naseb bek xkna bata tuh...kekekekeke